Rozpiski

Warriors of Chaos

Moderator: JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
RotARaven
"Nie jestem powergamerem"

Re: Rozpiski

Post autor: RotARaven »

Co wy na to by wrzucać tu same linki?:> I będzie od razu lepiej jak w innych działach :)
- They surrounded us
- That's good, we will fight in every direction
Obrazek
Szczur22 pisze:Bez BSB to jak bez wacka do burdelu. Napijesz się drinka, ale akcji nie bedzie bo spanikujesz.

Awatar użytkownika
Shadar
Kradziej

Post autor: Shadar »

Papa Nurgle ostatnio zwrócił na mnie swoją uwagę (niestety) i zasłał mi dwa swoje dary: zapalenie ucha w czerwcu i nowe combo dla jego wybrańców: czołzenom, lub wojownikom Nurgla dać dwie bronie i Banner of Rage, wsadzić do oddziału bsb na palnanquinie i podpakować ten miły klocek brzytwą :twisted: . Przy dziewięciu ludkach w szeregu (np: 22x warrior + exalt + sorc) mamy skromne 49 ataków. A poza euro można wystawić pełną hordę :twisted: . Tylko mam dylemat co dać takiemu exaltowi.
Wieszkto pisze:
Szaman pisze:wieszkto - zabawny jestes...
Wiesz gdybyś mnie nie traktował poważnie i nie czuł się winny to byś się tym postem nie tłumaczył tylko byś mnie olał a ty odpisałeś.

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Post autor: Khuman »

jakąś magiczną broń na eteryki

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

smiejagreg pisze:Nie cierpię linków :!: :!: :!: .
+1

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

Grolshek pisze:
smiejagreg pisze:Nie cierpię linków :!: :!: :!: .
+1
...+...

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Shadar pisze:Papa Nurgle ostatnio zwrócił na mnie swoją uwagę (niestety) i zasłał mi dwa swoje dary: zapalenie ucha w czerwcu i nowe combo dla jego wybrańców: czołzenom, lub wojownikom Nurgla dać dwie bronie i Banner of Rage, wsadzić do oddziału bsb na palnanquinie i podpakować ten miły klocek brzytwą :twisted: . Przy dziewięciu ludkach w szeregu (np: 22x warrior + exalt + sorc) mamy skromne 49 ataków. A poza euro można wystawić pełną hordę :twisted: . Tylko mam dylemat co dać takiemu exaltowi.
Biting blade, enchanted shield, dawnstone, favour. 1+ przerzucanego sejwa, 6 magicznych ataków na 6 inicjatywy. Mniam.

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

Grolshek pisze:
Shadar pisze:Papa Nurgle ostatnio zwrócił na mnie swoją uwagę (niestety) i zasłał mi dwa swoje dary: zapalenie ucha w czerwcu i nowe combo dla jego wybrańców: czołzenom, lub wojownikom Nurgla dać dwie bronie i Banner of Rage, wsadzić do oddziału bsb na palnanquinie i podpakować ten miły klocek brzytwą :twisted: . Przy dziewięciu ludkach w szeregu (np: 22x warrior + exalt + sorc) mamy skromne 49 ataków. A poza euro można wystawić pełną hordę :twisted: . Tylko mam dylemat co dać takiemu exaltowi.
Biting blade, enchanted shield, dawnstone, favour. 1+ przerzucanego sejwa, 6 magicznych ataków na 6 inicjatywy. Mniam.
5 A 6 by miał lord :P

fajne złożenie nie powiem... choć z 10WS i enchandet też jest fajny bo jak ktoś ma 5WS trafia go na 5+ :D

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Khumanor pisze:
Grolshek pisze:
5 A 6 by miał lord :P

fajne złożenie nie powiem... choć z 10WS i enchandet też jest fajny bo jak ktoś ma 5WS trafia go na 5+ :D
6 ataków bo siedzi w klocku z rage.
EDIT: 5 ataków z rejdżem... Mało ... Hejt by się przydał albo ASF, trzeba to inaczej wykombinować... Może hełm z ASF-em zamiast przerzutów sejwów ?

Mormo
Wałkarz

Post autor: Mormo »

tylko bsb ma z bazy 4 ataki ;p

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Mormo pisze:tylko bsb ma z bazy 4 ataki ;p
Mój błąd... :( A nawiasem mówiąc to palankin dostaje dodatkowy atak ? Czy przerzuty woundowania z herosa można zastosować do mounta ?

Mormo
Wałkarz

Post autor: Mormo »

Ja właśnie ostatnio też myślę nad hero na palaquinie, dlatego w dziale "pytania wszelakie" upewniałem się czy napewno jako Infranty jest traktowany. Zakupiłem już model więc przyjdzie czas na testy jak go malnę :) Według mnie dostaje frenzy bo pochodzi ono z sztandaru.

Awatar użytkownika
X.Maciek
Falubaz

Post autor: X.Maciek »

W tej edycji koniki mają frenzy i ze sztandaru i z khorna normalnie.

Awatar użytkownika
Zombek
Plewa

Post autor: Zombek »

X.Maciek pisze:W tej edycji koniki mają frenzy i ze sztandaru i z khorna normalnie.
Często się o to spieramy ze znajomymi więc bardzo bym prosił o odpowiedź pełnym zdaniem jednego z autorytetów na tym forum.
ps. X.Maciek nie bierz tego do siebie.

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Zombek pisze:
X.Maciek pisze:W tej edycji koniki mają frenzy i ze sztandaru i z khorna normalnie.
Często się o to spieramy ze znajomymi więc bardzo bym prosił o odpowiedź pełnym zdaniem jednego z autorytetów na tym forum.
ps. X.Maciek nie bierz tego do siebie.
Wrzuć sędziom w temat będziesz miał pewność...

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

konie mają dodatkowy atak,
a jak potrzebujesz większego autorytetu niż ja to Lidder też tak twierdzi
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Waldi
Masakrator

Post autor: Waldi »

każdy konik teraz ma frenzy o ile jeździec ma - chyba, że ktoś mnie wyprowadzi z błędu :)

Awatar użytkownika
loko
Masakrator

Post autor: loko »

zwykłe frenzy działą tylko na jeźdźca. savage orc boar boyz to przykałd.
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

I znowu standard - mieszacie z tym frenzy jak cholera bez ustanku. Kurwa, albo mają frenzy te konie albo nie mają - ustalcie to w końcu, bo już nie pierwszy raz taka bez sensu dyskusja na ten sam temat :evil: .

Awatar użytkownika
X.Maciek
Falubaz

Post autor: X.Maciek »

Przecież jest to ustalone i bardzo proste.
Jeśli jednostka ma w swoim opisie frenzy (np. orki albo bloodki) to konie nie dostają. Bo jeźdźcy i konie mają swoje osobne zasady.
W przypadku khorna i banner of rage występuje tam "model has frenzy" i "unit gains frenzy". Model to jeździec i koń, a jednostka to jeźdźcy i konie. Więc wszyscy dostają.

ODPOWIEDZ