Subiektywny Przewodnik Po Szczurach
Moderator: Hoax
Re: Subiektywny Przewodnik Po Szczurach
Ale jedna szczęśliwa 13-tka zrobi więcej niż Lord na lektyce
Hmm czyli jedno 4D6 któe może wessać Ci lorda i przez to zwalić szanse na zwycięstwo jest lepsze niż pewna 10LD w 12 calach za dwa razy mniejsze punkty? (mam go złożonego z wardem 2+ na czary jakby co) - podstawowa zaleta lorda na lektyce to minimalna "spadalność" bo policzmy tak szczerze - ile razy to traciliśmy seera z miscastów albo tokenów? A bydlak jest za 600 punktów prawie (liczymy setkę za generała) - oczywiście klasyka "skaveny są losową armią" ale już kwestia gustu jak mocno to ryzyko ma wyglądać ; ) Dla mnie musiałoby być z 10d6 żebym ryzykował stratę seera i rzucał klątwę - a przeciez nie jest to uniwersalny czar - de facto rusza tylko duże klocki piechoty a tych jak pisałem z dwa miechy temu - coraz mniej ; ) Dalej sporo - to prawda, ale mniej niż na początku 8 edycjiAle jedna szczęśliwa 13-tka zrobi więcej niż Lord na lektyce
zastanówmy się dzwoneczek ma w sumie 9ran z czego 6 ran z t6 i 3 rany z t4 oczywiście dochodzi skalm itd... wszystko to odziane cudownym 4+wardem i mr2 do tego ld w 18calach, unbreakable ,nie można pominąć jeszcze +4 do dispela, są jeszcze 3 ataki z siłą5,k6imopaktów oraz atak sera,co do miscastów to wystarczy wziąć przedmiot który daje przerzut tabelki co chroni nas przed uciążliwymi efektami
na warlordzie grałem kilka razy nie jest to rewelacja jestem zdania ze zwykły assasyn robi więcej
oceny lordów są w tym przewodniku trafne
w tej edycji raz[na jakieś 30bitew]Qc-Rat pisze:le razy to traciliśmy seera z miscastów albo tokenów?
na warlordzie grałem kilka razy nie jest to rewelacja jestem zdania ze zwykły assasyn robi więcej
oceny lordów są w tym przewodniku trafne
Ja tam na trzy bitwy rzuciłem 3 czary i za każdym razem dwie "1" + 1 na "przezycie" seera - może stąd to skrzywienie ; ) Btw - mój lord ma mniej ran iT ale za to też 2+ warda na czary i do tego 2+ armour save a do tego bola go tylko uderzenie w combacie - mimo wszystko zdjąć seera w combacie to żaden problem - 3W 4T rach ciach jedna tura kombatu i kolegi nie ma statystycznie 6 atakó z S 4 starczy, więc szału nie ma - a tracisz seera żegnasz się z 600-toma punktami, a warlord to tylko 300
Tak z ciekawości pytam, w jaki sposób ta jednostka była tak niesamowita w 7ed?Hobbit pisze:
Plague Censer Bearers (czyli jak z najlepszej jednostki 7ed stać się tą najgorszą w 8ed)
+ Pierdolnięcie
- Cena
- I3
- Gaz (tak, minus)
Przydatność 2/10
Po prawie roku od wystawienia tej oceny?
W każdym razie w 7 ed. jeśli wybiło się cały pierwszy szereg, to nikt nie oddawał (do tego nie było supporting attacks), więc szarżujący censerzy wywalający mnóstwo ataków i wymuszający testy T mielili prawie każdą jednostkę (oprócz tych z ASF) - atakowało się w kolejności szarż, więc niska inicjatywa nie bolała o ile zaszarżowali. Trzeba do tego dodać, że jako skirmish widzieli 360 stopni, tak też szarżowali, no i poruszali się w dowolnej formacji, zawsze dostawiając max modeli do przeciwnika w walce. No i nie można pominąć faktu, że największe oddziały w tamtej edycji miały 25-30 modeli, więc censerzy mieli szansę wyrżnąć prawie dowolną jednostkę przeciwnika w pień w jedną fazę.
W każdym razie w 7 ed. jeśli wybiło się cały pierwszy szereg, to nikt nie oddawał (do tego nie było supporting attacks), więc szarżujący censerzy wywalający mnóstwo ataków i wymuszający testy T mielili prawie każdą jednostkę (oprócz tych z ASF) - atakowało się w kolejności szarż, więc niska inicjatywa nie bolała o ile zaszarżowali. Trzeba do tego dodać, że jako skirmish widzieli 360 stopni, tak też szarżowali, no i poruszali się w dowolnej formacji, zawsze dostawiając max modeli do przeciwnika w walce. No i nie można pominąć faktu, że największe oddziały w tamtej edycji miały 25-30 modeli, więc censerzy mieli szansę wyrżnąć prawie dowolną jednostkę przeciwnika w pień w jedną fazę.
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.
- krystian1wielki
- Niszczyciel Światów
i nie było staborna za szeregi
Jak widać taki żywy ten dział, że tematy z 1. strony mają ostatni post w zeszłym roku, a po co zakładać nowy temat jak cytuję ten. Już nie wspominając, że o ile się nie mylę ocena się nie zmieniła przez ten rok.Myth pisze:Po prawie roku od wystawienia tej oceny?
Prawdę mówiąc pisząc to zaraz po pierwszym kontakcie z edycją niezbyt się pomyliłem. Może przesadziłem z wheelem czy weapon teamami czy niedoszacowałem monków, ale reszta to raczej jest aktualna. Co nie zmienia faktu, że ktoś bawi się w nekromancję, a to nie forum wąpierzy.
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"