Piłka nożna
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Re: Piłka nożna
Wspaniała ta nasza reprezentacja, a obrona, no nawet strzela gole
Szkoda tylko ,że nie tam gdzie trzeba.
A tak poważnie, w pierwszej połowie naprawdę ładnie, poza paralitykiem Jodłowcem było całkiem całkiem. Aczkolwiek muszą celniej podawać i więcej atakować.
Szkoda tylko ,że nie tam gdzie trzeba.
A tak poważnie, w pierwszej połowie naprawdę ładnie, poza paralitykiem Jodłowcem było całkiem całkiem. Aczkolwiek muszą celniej podawać i więcej atakować.
- krystian1wielki
- Niszczyciel Światów
żeby jeszcze oddawali strzały...
ale Szczęsny ładnie bronił tylko atak nijaki
ale Szczęsny ładnie bronił tylko atak nijaki
Trio z Borussi + Obraniak + Szczęsny to jak dla mnie szkielet. I naprawdę nie było źle, fakt że nie grał Ribery i jeszcze któryś ale to była całkiem mocna Francja.
Dla mnie obrona to porażka, tam naprawdę potrzebny jest Boenisch. Czy naprawdę nie mamy porządnych obrońców ?
Gokish, za bardzo krytykujesz. Przepierdzielili to wiele wcześniejszych meczów, teraz jest trochę lepiej.
Dla mnie obrona to porażka, tam naprawdę potrzebny jest Boenisch. Czy naprawdę nie mamy porządnych obrońców ?
Gokish, za bardzo krytykujesz. Przepierdzielili to wiele wcześniejszych meczów, teraz jest trochę lepiej.
nie tylko obrońcy ale i pomoc w defensywie - padaka (nie wiem co DM tam robił w naszej drużynie) oni juz w tą obronę rozpędzeni wchodzili
skuteczność obrońców francuskich a polskich - przepaść , bez obrony nie mają startu -
bo jak nasi zagrają - i z jakim końcowym miejscem w grupie z Niemcami czy Włochami, Holandią, Portugalią albo Anglią czy nawet Danią , Chorwacją - wiadomo
nawet z przodu - jak jakaś akcja poszła - kończyło się dośrodkowaniem "mniej więcej w kierunku", gdy wyszła jakaś sztuczka czy kiwka - to i tak nic z tego dalej nie wynikało... kilka przebitek na sfrustrowanego Smudę było dobrych - ale on za nich nie zagra...
co do samego mechanizmu u nas - Laik ma rację, nie będzie zmiany...
Zmiana to w naszych warunkach czyste SF ( przyjęcie wykluczenia z rozgrywek europejskich na twarz - rozpirzenie całej struktury związku, systemu szkolenia i budowa tego od nowa na wzór państw które to dobrze mają zorganizowane - choćby szkolenie - holenderski, niemiecki, argentyński, francuski... Budowa -ale przez obcokrajowców, bo nasz "materiał" trenerski, menadżerski, organizacyjny - jest jak to niedawno określił Tym - jak mafia taksówkarska )
naturalizacji obcokrajowców do reprezentacji - jak najbardziej tak - bo z gówna tu bicza nie ukręcisz, nawet jak warunki nie pozwolą więcej z ziemi francuskiej czy niemieckiej ściągać - zostają latynosi, jugole - mają dobry współczynnik wymagania/jakość. Niech nawet polaków będzie w tej drużynie tyle co włochów w interze niedawno - żeby tylko wreszcie grać ta reprezentacja umiała.
Ponad ćwierć wieku oglądania "reprezentacji" - powoli systematycznie ciągle jest coraz gorzej
, kiedyś myślałem że nikt nie będzie gorszy niż taki Brzęczek - ale nie - on teraz profesorem mi przy niektórych się wydaje
i ta świadomość że jeszcze dużo tej drogi w dół niestety będzie
skuteczność obrońców francuskich a polskich - przepaść , bez obrony nie mają startu -
bo jak nasi zagrają - i z jakim końcowym miejscem w grupie z Niemcami czy Włochami, Holandią, Portugalią albo Anglią czy nawet Danią , Chorwacją - wiadomo
nawet z przodu - jak jakaś akcja poszła - kończyło się dośrodkowaniem "mniej więcej w kierunku", gdy wyszła jakaś sztuczka czy kiwka - to i tak nic z tego dalej nie wynikało... kilka przebitek na sfrustrowanego Smudę było dobrych - ale on za nich nie zagra...
co do samego mechanizmu u nas - Laik ma rację, nie będzie zmiany...
Zmiana to w naszych warunkach czyste SF ( przyjęcie wykluczenia z rozgrywek europejskich na twarz - rozpirzenie całej struktury związku, systemu szkolenia i budowa tego od nowa na wzór państw które to dobrze mają zorganizowane - choćby szkolenie - holenderski, niemiecki, argentyński, francuski... Budowa -ale przez obcokrajowców, bo nasz "materiał" trenerski, menadżerski, organizacyjny - jest jak to niedawno określił Tym - jak mafia taksówkarska )
naturalizacji obcokrajowców do reprezentacji - jak najbardziej tak - bo z gówna tu bicza nie ukręcisz, nawet jak warunki nie pozwolą więcej z ziemi francuskiej czy niemieckiej ściągać - zostają latynosi, jugole - mają dobry współczynnik wymagania/jakość. Niech nawet polaków będzie w tej drużynie tyle co włochów w interze niedawno - żeby tylko wreszcie grać ta reprezentacja umiała.
Ponad ćwierć wieku oglądania "reprezentacji" - powoli systematycznie ciągle jest coraz gorzej
, kiedyś myślałem że nikt nie będzie gorszy niż taki Brzęczek - ale nie - on teraz profesorem mi przy niektórych się wydaje
Ostatnio zmieniony 10 cze 2011, o 13:47 przez DZIK, łącznie zmieniany 1 raz.
Dla mnie tragedia, przegrywamy mecz, zamiast odrobić stratę, gramy "na obronę wyniku", wprowadzając w końcówcę def. pomocnika i kogoś tam jeszcze na ostatnie kilka minut. Francuzi grali na stojąco, nie forsowali tempa, a mimo to w 60 minucie nasi nie mieli sił biegać. Zrobili sobie pełno zmian, dobrze że nie grał Ribery i Benzema bo pewnie skończyłoby się jak z Hiszpanią. Ja nie widzę żadnych postępów, na poziomie wczorajszej Francji będzie większość ekip na Euro, więc wnioski nasuwają się same. Do tego opłacony (?) Szpakowski który irytował ciągłymi pochlebstwami apropo kibiców. Raz na kilka minut POLSKA klask klask klask POLSKA klask klask klask... No rzeczywiście gniata w fotel. Do tego gwizdy i udawanie małp, nie no, klasa światowa.
Mam takie same odczucie na przstrzeni ostatnich lat. Człowiek zawsze krytykował piłkarzy ale teraz dochodzi do wniosku, ze CI piłkarze plus druzyny ktore grały x lat temu w p.uefa i innych eleminacjach były o niebo lepsze niż te dzisiejsze. A Brzeczka to kazdy niestety pamieta z meczu na Wembley i pamietnej straty piłki ., kiedyś myślałem że nikt nie będzie gorszy niż taki Brzęczek - ale nie - on teraz profesorem mi przy niektórych się wydaje
pozdro
Dokładnie. Już po wygranej tylko 2:1 z tymi cieniasami z czwartej Argentyny można było się spodziewać żenady z beznadziejnymi ostatnio Francuzami, a jeden zero to masa farta bo powinno być z co najmniej 5:0 dla tamtych. Normalnie w ataku 90% podań to same straty, że były jakieś strzały to cud. Kondycha fatalna, żeby chociaż biegali coś. To będą czwarte mistrzostwa w ciągu 10 lat i jak znowu z grupy nie wyjdziemy to tylko iść i się powiesić, a wszystko na to wskazuje i jeszcze blamaż we własnym kraju. Masowy bojkot, czy rozwalenie PZPN to za mało, wszystkich piłkarzy do łopat, kiboli odstrzelić, trenerów utopić, stadiony zaorać, murzynów sprowadzić i może coś ruszy.
Ale nie rozwalicie PZPN, rząd tego nie chce (skoro ministrowi nie przeszkadza G. Lato), PZPN ma prawników, wsparcie zza granicy, etc. etc.
A wy/my co macie/mamy ? Pójdziemy i rozwalimy budynek ?
Zresztą, żeby jasne to było - żadna partia (z poparciem ponad 5 %) nie atakuje PZPN, nie planuje jego rozbiórki.
Dla mnie największą draniem jest Z. Kręcina, po prostu jak go słucham to krew się we mnie burzy, nogi bym mu powyrywał. Ten gość jest tak prymitywny, przesiąknięty poprzednim systemem i wgl. że nie wytrzymuję jak go w TV pokazują, no nawet Kaczor jak wygaduje bzdury jest do zniesienia, a ten to ...
Zresztą sami posłuchajcie :
- http://www.youtube.com/watch?v=zQHxDiIOLAE
- http://www.youtube.com/watch?v=6PXbDums1-U
- http://www.youtube.com/watch?v=RrrHg-mwcGU
I z powyższych powodów odpuściłem sobie losowanie biletów. Szkoda kasy na PZPN i "reprezentację" .
A wy/my co macie/mamy ? Pójdziemy i rozwalimy budynek ?
Zresztą, żeby jasne to było - żadna partia (z poparciem ponad 5 %) nie atakuje PZPN, nie planuje jego rozbiórki.
Dla mnie największą draniem jest Z. Kręcina, po prostu jak go słucham to krew się we mnie burzy, nogi bym mu powyrywał. Ten gość jest tak prymitywny, przesiąknięty poprzednim systemem i wgl. że nie wytrzymuję jak go w TV pokazują, no nawet Kaczor jak wygaduje bzdury jest do zniesienia, a ten to ...
Zresztą sami posłuchajcie :
- http://www.youtube.com/watch?v=zQHxDiIOLAE
- http://www.youtube.com/watch?v=6PXbDums1-U
- http://www.youtube.com/watch?v=RrrHg-mwcGU
I z powyższych powodów odpuściłem sobie losowanie biletów. Szkoda kasy na PZPN i "reprezentację" .
Ponoć gdyby Podbeskidzie nie dostało tej licencji ma ich zastąpić aż piąty w I lidze Piast Gliwice. Piast ma prawie ukończony piękny nowy stadion, na którym ma grać w tym sezonie Górnik Zabrze w Ekstraklasie. Górnik swój oddaje do remontu.Kraggo pisze:A jak teraz wygląda sprawa braku licencji? Interesują mnie zarówno beniaminki, jak i spadkowicze. Jak wchodzący do Ekstraklasy nie spełnia warunków, to co wtedy - wchodzi kolejna drużyna za nim, czy też spada dodatkowa z Ekstraklasy? Jak to wygląda?
Podbeskidzie powinno jednak dostać tą licencję, ale ewentualnie będzie musiało grać chyba w Katowicach (swój dopiero zaczynają budować)
Jak dla mnie, to wszystko się rozbiega o kasę, a dokładniej o stadiony. Im nowocześniejszy tym lepiej mecz wygląda w TV, a ponad połowa zespołów Ekstraklasy zdecydowaną większość zysków czerpie z Canal+. Teraz również Eurosport się do tego przyczyni
Szkoda Arki Gdynia bo dopiero kilka miesięcy temu swój nowiuśki stadion otrzymali.
A dziś Adrian Mierzejewski okazał się najdroższym polskim piłkarzem w historii!
Cwany jednak ten Wojciechowski.
Pieta pisze: Szkoda Arki Gdynia
srsly?Lokalizacja: Wrocław
Za to WKS ściagnał swietnego bramkarza. w 33 meczach poprzedniego sezonu puścił tylko 34 gole:P
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
- Panie Mierzejewski, możliwe że chcemy Pana w drużynie, ale nie do końca jesteśmy przekonani o Pana umiejętnościach
- Strzele 30 bramek w sezonie!
- prosze, oto kontrakt.
- Strzele 30 bramek w sezonie!
- prosze, oto kontrakt.
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.