Skaveńskie Q&A

Skaven

Moderator: Hoax

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Re: Skaveńskie Q&A

Post autor: Arbiter Elegancji »

zmienili
Page 111 – Storm Banner
Add “One use only”. Change the start of the third sentence to
“All shooting attacks that don’t use BS [...]”.
Czyli nasze maszyny (jak również np. krasnoludzkie) też dostają po dupie od sztormówy.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

Post autor: vocal »

dodali też że na magiczne:(

Awatar użytkownika
Goglem
Wodzirej

Post autor: Goglem »

mam pytanie.. czy potrzebna jest w naszym dziale galeria (tak ogólna)

Awatar użytkownika
Siwek
Falubaz

Post autor: Siwek »

Taka rozkmina.

Skaveni grają w sojuszu z inną armią. Jednostka przeciwnika obrywa czarem z Shadow obniżającym T o d3. W wyniku działania czaru T oddziału spada do 1. W tym momencie gracz skaveński rzucza Withering trwale obniżający T oddziału a w przypadku gdy ten spadnie do 0 eliminuje oddział z gry.

Jak rozpatrywać skutki zaklęcia?

a) T oddziału spada do zera i bye bye
b) czar nie działa ponieważ w opisie poprzednio rzuconego zaklęcia jest adnotacja że T nie może spaść do zera
c) może czar skavenów obniży T z profilu a nie liczoną po rozpatrzeniu efektów z Shadow
d) inna opcja

Jakieś pomysły?

Awatar użytkownika
Burgund
Chuck Norris

Post autor: Burgund »

oddzial spada.
Podpis usunięty, gdyż narusza regulamin forum podpunkt 5.1 http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=12&t=69

pozdrawiamy
Administracja

Awatar użytkownika
Goglem
Wodzirej

ale kombo :mrgreen:

Awatar użytkownika
Siwek
Falubaz

Kombo gnoi :D Nie przeczę, pytanie czy działa tak jak bym chciał :D
Naturalnym wrogiem skavenów są ludzie... i orki... i elfy... a także chaos... i oczywiście najgorszy wróg czyli inni skaveni.

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Działa.
Ale wbrew pozorom nie jest takie uber, po pierwsze tylko na parówki, po drugie czary trzeba wylosować, po trzecie oba muszą wejść i po czwarte z shadowa trzeba obniżyć 2 lub 3.
Mala szansa.
To już WoCh ma lepsze kombo z Shadow +Nurgle a i tak mało jest osób które tak grają. Po prostu za mało to prawdopodobne szczególnie przy ogarniętym graczu który nie pozwoli sobie wpuścić czegoś takiego.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
krystian1wielki
Niszczyciel Światów

Post autor: krystian1wielki »

ale zawsze można spróbować a nuż wyjdzie dwa razy IF :D a czar z shadowa to RIP więc jest szansa że zostanie do następnej fazy czyli druga próba możliwa

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

nie twierdze że nie ma szansy tylko że jest zbyt mala by na tym opierać taktykę.
Już lepiej liczyć na if na 13stce i dużo na 4k6 :D
krystian1wielki pisze:a czar z shadowa to RIP więc jest szansa że zostanie do następnej fazy czyli druga próba możliwa
trzeba by grać z idiotą by nie rozproszył tego we własnej fazie magii.

Awatar użytkownika
Siwek
Falubaz

Spoko. Nie ma to być ubercombo wygrywające bitwy :) Akurat nam wyszła taka sytuacja w klubie i kminimy jak ją rozwiązać.
Naturalnym wrogiem skavenów są ludzie... i orki... i elfy... a także chaos... i oczywiście najgorszy wróg czyli inni skaveni.

Awatar użytkownika
krystian1wielki
Niszczyciel Światów

Post autor: krystian1wielki »

pamiętajmy że mamy element losowości - nie trzeba grać z idiotą żeby czar nie został rozproszony - wystarczy beznadziejny rzut :P

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

Przy beznadziejnych rzutach przeciwnika to nawet combo slajwy z przodu, slajwy na flance gnoi :lol2:
Obrazek

Awatar użytkownika
Goglem
Wodzirej

Kombo slavy z przodu, i 2 boków na ostatnim turnieju przekręciło oddział WL z arcymagieg w szacie

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Lazur pisze:Przy beznadziejnych rzutach przeciwnika to nawet combo slajwy z przodu, slajwy na flance gnoi :lol2:
Goglem pisze:Kombo slavy z przodu, i 2 boków na ostatnim turnieju przekręciło oddział WL z arcymagieg w szacie
u see? :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Goglem
Wodzirej

A co wy nie piłujecie swoich zielonych spaczeniowych kości ?? :mrgreen:

szeszej
Falubaz

Post autor: szeszej »

Goglem pisze:mam pytanie.. czy potrzebna jest w naszym dziale galeria (tak ogólna)
Wracając do tego. Jak założysz to na pewno nikt się nie obrazi ;) osobiście raczej nie mialbył co tam na razie wlozyc.

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

Post autor: vocal »

a nie było w tym dziale żadnej ogólnej galerii? :shock:

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

vocal pisze:a nie było w tym dziale żadnej ogólnej galerii? :shock:
właśnie nie było :D było kilka ale autorskich a nie ogólnych więc spokojnie można zapodać taką galerię...
Jak najmniej komentarzy jak najwięcej zdjęć.

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

apropo autorskich to sam muszę zrobić jakiś up w mojej bo kilka rzeczy doszło w międzyczasie
Obrazek

ODPOWIEDZ