Skaveny Euro
Skaveny Euro
1 Grey Seer @ 690.0 Pts
General; Magic Level 4
Skalm [30.0]
Dispel Scroll [25.0]
Shadow Magnet Trinket [30.0]
1 Screaming Bell @ [365.0] Pts
33 Clanrats @ [165.0] Pts
Shields; Musician
1 Clawleader @ [8.0] Pts
1 Chieftain @ 82.0 Pts
Halberd; Heavy Armour; Battle Standard
Banner of Eternal Flame [10.0]
1 Warlock Engineer @ 40.0 Pts
Death Globes [25.0]
1 Warlock Engineer @ 45.0 Pts
Doom Rocket [30.0]
1 Warlock Engineer @ 65.0 Pts
Brass Orb [50.0]
29 Stormvermin @ 285.0 Pts
Standard; Musician
Storm Banner [50.0]
1 Fangleader @ [10.0] Pts
34 Skavenslaves @ 76.0 Pts
Slave Musician
1 Pawleader @ [4.0] Pts
Slave Musician
1 Pawleader @ [4.0] Pts
Slave Musician
1 Pawleader @ [4.0] Pts
5 Giant Rats @ 23.0 Pts
1 Packmasters @ [8.0] Pts
5 Giant Rats @ 23.0 Pts
5 Giant Rats @ 23.0 Pts
5 Gutter Runners @ 90.0 Pts
Poisoned Attacks; Sling;
Poisoned Attacks; Sling;
29 Plague Monks @ 265.0 Pts
Standard; Musician
Plague Banner [30.0]
1 Bringer-of-the-Word @ [10.0] Pts
4 Poisoned Wind Globadiers @ 55.0 Pts
1 Bombardier @ [5.0] Pts
1 Bombardier @ [5.0] Pts
1 Hellpit Abomination @ 250.0 Pts
Warpstone Spikes
1 Warp-lightning Warp Cannon @ 90.0 Pts
Models in Army: 232
13 śmieciowych jednostek i odginaczek, 4 templatki, 3 klocki z tego 2 do walki. Zrezygnowałem z sztandaru na clanratach bo i tak nie powinni wygrywać combatów a stoją tylko dzięki dzwonkowi. Plan jest nie walczyć tym klockiem. Jak się nie sprawdzą globadiersi to potestuje większe klocki sztormów i monków.
Total Army Cost: 2399.0
General; Magic Level 4
Skalm [30.0]
Dispel Scroll [25.0]
1 Screaming Bell @ [365.0] Pts
33 Clanrats @ [165.0] Pts
Shields; Musician
1 Clawleader @ [8.0] Pts
1 Chieftain @ 82.0 Pts
Death Globes [25.0]
1 Warlock Engineer @ 45.0 Pts
Doom Rocket [30.0]
Brass Orb [50.0]
29 Stormvermin @ 285.0 Pts
Standard; Musician
Storm Banner [50.0]
1 Fangleader @ [10.0] Pts
Slave Musician
1 Pawleader @ [4.0] Pts
Slave Musician
1 Pawleader @ [4.0] Pts
Slave Musician
1 Pawleader @ [4.0] Pts
5 Giant Rats @ 23.0 Pts
5 Giant Rats @ 23.0 Pts
5 Giant Rats @ 23.0 Pts
Poisoned Attacks; Sling;
Poisoned Attacks; Sling;
29 Plague Monks @ 265.0 Pts
Standard; Musician
Plague Banner [30.0]
1 Bringer-of-the-Word @ [10.0] Pts
1 Bombardier @ [5.0] Pts
1 Bombardier @ [5.0] Pts
Warpstone Spikes
Models in Army: 232
13 śmieciowych jednostek i odginaczek, 4 templatki, 3 klocki z tego 2 do walki. Zrezygnowałem z sztandaru na clanratach bo i tak nie powinni wygrywać combatów a stoją tylko dzięki dzwonkowi. Plan jest nie walczyć tym klockiem. Jak się nie sprawdzą globadiersi to potestuje większe klocki sztormów i monków.
- Irek_Dwarf
- Chuck Norris
.
Ostatnio zmieniony 5 cze 2011, o 14:12 przez Irek_Dwarf, łącznie zmieniany 1 raz.
- Irek_Dwarf
- Chuck Norris
Aha to tego nie wiedziałem. Sorry nie było tego tekstu
Stormy raczej nie są oddziałem do walki niestety, radzą sobie raczej ze średnią corową piechotą przeciwnika, do elit nie powinni się zbliżać, zresztą jest ich zwyczajnie za mało, bo to nie plague monks, gdzie liczy się pierwsza faza. Mało jest też clanratów moim zdaniem, a sztandar na nich zawsze się przyda, jakby jakiś kowboj chciał blokować Ci oddział, to musi bardziej się namęczyć, żeby ustać. Championi na globkach są niepotrzebni, nic nie da, że jeden model będzie trafiać na 4+, a nie na 5+. No i na ostatek ten inżynier z death globe jest... No ten przedmiot nie robi w ogóle szału, rani po prostu na 4+, do tego jest one use only.
Nie chciałeś wrzucić censerów do rozpiski?
Nie chciałeś wrzucić censerów do rozpiski?
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.
Championi na globach są właśnie fajni -> w lesie ustawiasz się w kreskę i i zdajesz stubborna na 7. Albo szarżujesz od boku/tylu w kresce, ktoś zabija tylko globka a ty rzucasz bomby wszystkimi do combatu.
To że jest one use only nic nie zmienia -> i tak to najczęściej będzie kamikaze + odginaczka w jednym. teleport/ruch by odgiąć, rzucić w klocek ( za 40 punktów przy hicie zabija 10 modeli ). W sumie mogę zdobyć 10 punktów i wsadzić dwie takie bomby do globadierów, ale stacę wtedy odginaczkę i podroże dwie następne.
Nad censerami pomyślę jak potestuję conajmniej 5 razy tą rozpiskę.
To że jest one use only nic nie zmienia -> i tak to najczęściej będzie kamikaze + odginaczka w jednym. teleport/ruch by odgiąć, rzucić w klocek ( za 40 punktów przy hicie zabija 10 modeli ). W sumie mogę zdobyć 10 punktów i wsadzić dwie takie bomby do globadierów, ale stacę wtedy odginaczkę i podroże dwie następne.
Nad censerami pomyślę jak potestuję conajmniej 5 razy tą rozpiskę.
Z mojej strony. Monki nigdy mi się nie spłaciły bez furmanki po prostu bez furmanki nie daja rady. Grajac na arenie chaosem zmieliłem monki maruderami zabijajac 20 zanim te wgl uderzyły, przegrały o duzo i zagonione 250 pkt. Furmana dużo daje jak chesz monki to tylko z furmanka. Nee masz wgl uderzenia. Wrzuć censerów bo bez tego nie ugrasz za duzo. Dla porównania monki wczoraj rozsypały 30 ghouli.
Wbijam 30 ataków 26 trafiło 20 ran. 10 ghouli zabija 5 censerów i ghoule do zera sypią sie. Pomyśl o tym
Wbijam 30 ataków 26 trafiło 20 ran. 10 ghouli zabija 5 censerów i ghoule do zera sypią sie. Pomyśl o tym
” Rozejrzyj się dookoła. Zobaczysz ludzi, bez których ten świat byłby lepszy.”
Death Note
Galeria :
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35349
Strona Malarska na Facebooku:
https://www.facebook.com/pages/Fallen-A ... 9393055688
Death Note
Galeria :
z kolei censerzy wpadną w marudy i spada średnio 15 więc nie zdążą zaatakować... mało naszych jednostek z frontu ma szansę z czymkolwiek co posiadają inne armie w elitach. ponadto censerów łatwo zbrejkować puszką BSB z niskim savem. niska In daje w tyłek... i frenzy na 7ld z rerolem nawet dość niepewne że nie wyskoczą jak nie trzeba:/
stormom bym nie mówił nie, w corach nic mocniejszego nie wyskubiemy i tak, jak slavy zapchamy do 3x40 to zostają praktycznie clany (powinni graty wliczyć w cory, byłyby bardzo ciekawą alternatywą).. a nasze corowe unity nie mają szans z elfami, orkami, chaosem itd... same stormy mają 5In więc atakują często pierwsze albo elfy np tracą rerole za asf. do tego wsparte deathfrenzy/poisonami czy -1T u przeciwnika mogą rzezać a za 40 zapłacimy ok 350p już z wypasionym bannerem- za wrogą elitę trzeba dać 450. za 20-30szt. (+boosty typu warshrine, bsb z regenką, wysoką In, wsparciem czaru itp.).
stormom bym nie mówił nie, w corach nic mocniejszego nie wyskubiemy i tak, jak slavy zapchamy do 3x40 to zostają praktycznie clany (powinni graty wliczyć w cory, byłyby bardzo ciekawą alternatywą).. a nasze corowe unity nie mają szans z elfami, orkami, chaosem itd... same stormy mają 5In więc atakują często pierwsze albo elfy np tracą rerole za asf. do tego wsparte deathfrenzy/poisonami czy -1T u przeciwnika mogą rzezać a za 40 zapłacimy ok 350p już z wypasionym bannerem- za wrogą elitę trzeba dać 450. za 20-30szt. (+boosty typu warshrine, bsb z regenką, wysoką In, wsparciem czaru itp.).
http://picasaweb.google.pl/vocart - moja galeria
Przy równej inicjatywie haje nadal maja przerzuty niestetyvocal pisze:z kolei censerzy wpadną w marudy i spada średnio 15 więc nie zdążą zaatakować... mało naszych jednostek z frontu ma szansę z czymkolwiek co posiadają inne armie w elitach. ponadto censerów łatwo zbrejkować puszką BSB z niskim savem. niska In daje w tyłek... i frenzy na 7ld z rerolem nawet dość niepewne że nie wyskoczą jak nie trzeba:/
Jeżeli masz na myśli grę ze mną to warto by było dodać, że szarżowałeś w tył (po kontrowersyjnym ominięciu mojej odginaczki, rzut na 4+) i nie zagoniłeś ich. Jeżeli było to w grze z kimś innym to nic nie mówiłem ale i tak się z Tobą nie zgadzam. Jeżeli w tej armii coś mi się spłaca to na pewno monki. 50 ataków z siłą 3 ale z przerzutem hitów i woundów daje radę. Na BoBie rozmontowałem nimi między innymi klocek Phoenix guardów szarżując od przodu, który był prawdopodobnie dwa razy droższy niż mnisi a takich osiągów było więcej.Denis pisze:Grajac na arenie chaosem zmieliłem monki maruderami zabijajac 20 zanim te wgl uderzyły, przegrały o duzo i zagonione 250 pkt.
Z innych fajnych rzeczy w armii można wymienić giant raty, niedoceniane z powodu nie zapychania corów. 15 sztuk mi się dość dobrze sprawdza choć na 7 ed. były dużo skuteczniejsze.
Sztormy pchają dzwon, zwiększyłem klocki. Ogólnie to staram się nie stracić klocka z dzwonem, dlatego też sztormy mają tarcze oraz ironcurse + shadow magnet trinket, dzięki czemu strzelanie BS-owe nie jest takie dobre, a od mortarów mam 5+/6+.1 Grey Seer @ 540.0 Pts
General; Magic Level 4
Skalm [30.0]
Dispel Scroll [25.0]
Warpstone Token [15.0]
1 Screaming Bell @ [200.0] Pts
1 Chieftain @ 82.0 Pts
Death Globes [25.0]
1 Warlock Engineer @ 55.0 Pts
Doom Rocket [30.0]
IronCurse Icon [5.0]
Dragonbane Gem[5.0]
Brass Orb [50.0]
34+1 Stormvermin @ 355.0 Pts
Halberd; Heavy Armour; Shields; Standard; Musician
Storm Banner [50.0]
39+1 Skavenslaves @ 86.0 Pts
Slave Musician
Slave Musician
Slave Musician
2ndWeapon; Poisoned Attacks; Sling; Throwing Stars
2ndWeapon; Poisoned Attacks; Sling; Throwing Stars
4+1 Poisoned Wind Globadiers @ 80.0 Pts
Poison Wind Globe; Heavy Armour
Death Globe
39+1 Plague Monks @ 335.0 Pts
Frenzy; 2ndWeapon; Standard; Musician
Plague Banner [30.0]
5+1 Giant Rats @ 23.0 Pts
Warpstone Spikes
Models in Army: 226
Jak będę potrzebować więcej oddziałów sztormy out + odchudzenie elektryków, a na to miejsce 2* 40 clanratów
Sztormy do pchania dzwonu to kiepski interes. Klocek jest mało manewrowy i strasznie drogi a poza tym po co Ci obstawa sztormów? Grey Seer w walce to zawsze kiepski biznes bo jest ryzyko utraty Seera i nie może on wtedy czarować.
a po co Ci druga 40-tka clanratów?Pedros pisze: Jak będę potrzebować więcej oddziałów sztormy out + odchudzenie elektryków, a na to miejsce 2* 40 clanratów
Druga 40, żeby zapchac cory. Mi poza inżynierem z death globem się podoba, jest czym zawalczyc i czym odgiąc. Grasz tym Pedros? Jeśli tak, to jak wrażenia?
szczerze mówiąć to 3 I na monakch to mało i naprawde wiele armii dupnie sporo zanim te wgl oddadza.
ostatnio bardzo dobre wyniki robie grając na furmance. Całkei mprzyjemna gra a przeciwnikowi ciezko pkt urwać.
Nawet dwarfy robi około remisu max wiec ... xD
Ale spoko teraz ta rozpa wyglada troszeczke lepiej.
ostatnio bardzo dobre wyniki robie grając na furmance. Całkei mprzyjemna gra a przeciwnikowi ciezko pkt urwać.
Nawet dwarfy robi około remisu max wiec ... xD
Ale spoko teraz ta rozpa wyglada troszeczke lepiej.
” Rozejrzyj się dookoła. Zobaczysz ludzi, bez których ten świat byłby lepszy.”
Death Note
Galeria :
Death Note
Galeria :
No to napisz od razu czym, a nie się każ prosić
Bo ja przyznam szczerze, że opcji za dużo nie widzę, bo graty wiadomo, stormy be, slavy już są, jedne clanraty za 200 pkt i zostaje 155 do wpakowania, że o sprawie umiejscowienia sztormówy nie wspomnę. Niby można wziąć night runnerów, ale... 10 z kopaczką to 130 pkt, a szału za cholerę nie robi.
Bo ja przyznam szczerze, że opcji za dużo nie widzę, bo graty wiadomo, stormy be, slavy już są, jedne clanraty za 200 pkt i zostaje 155 do wpakowania, że o sprawie umiejscowienia sztormówy nie wspomnę. Niby można wziąć night runnerów, ale... 10 z kopaczką to 130 pkt, a szału za cholerę nie robi.
Co kto lubi, mi się idea dzwnu pchanego przez stormy podoba, as Virgo said, sztormówa idzie bezpiecznie w bój, stormy potrafią coś tam ugryźc, szczególnie jeśli cokolwiek wbije się w bok/w tył. Clanraci tego nie potrafią, sztormówę trzeba przerzucac gdzieś indziej, a ci night runners to niepewny biznes.
40 stormów ze stormem/AP/bez tarcz +3x slavi idealnie zapychają 600p corów;] sam na razie testuję to połączenie ale bez dzwona i ser nie w stormach.
nocniki raz użyłem i mi sie nie sprawdziły bo wyszły chyba w 4 turze jak wróg był daleeeko i jeszcze zescaterrowały.. ale na niektóre armie to będzie killer;]
nocniki raz użyłem i mi sie nie sprawdziły bo wyszły chyba w 4 turze jak wróg był daleeeko i jeszcze zescaterrowały.. ale na niektóre armie to będzie killer;]
http://picasaweb.google.pl/vocart - moja galeria