Galeria Krasnoludów

Dwarfs

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Gobo
Masakrator

Re: Galeria Krasnoludów

Post autor: Gobo »

przecież kolega pisał, że model jest na piny i magnesy.. więc wydaje mi się że ma 1 model w 3 kombinacjach :D =D>

Awatar użytkownika
Loizok
Falubaz

Post autor: Loizok »

Gobo, nie słuchaj go z tymi washami :D washe to zło i figurka pomalowana standardowo z ew. delikatnym użyciem jakiegoś wygląda o niebo lepiej niż ta zachlapana devlanami i badabami ;) oczywiście to moja opinia.

Awatar użytkownika
Irek_Dwarf
Chuck Norris

Post autor: Irek_Dwarf »

Brugzot pisze:Witam brać krasnoludzką, również chciałem zaprezentować swojego woja :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Nie wiedziałem, że ten model da się tak fajnie pomalować :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

Ja też. Wkrótce mój thane poleci do płynu hamulcowego. Świetna robota =D> .
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
Gobo
Masakrator

Post autor: Gobo »

Loizok pisze:Gobo, nie słuchaj go z tymi washami :D washe to zło i figurka pomalowana standardowo z ew. delikatnym użyciem jakiegoś wygląda o niebo lepiej niż ta zachlapana devlanami i badabami ;) oczywiście to moja opinia.

Chyba miałeś na myśli kolegę Robo ;) ja moje dwarfy wrzucę dopiero za jakiś czas :D

Awatar użytkownika
Cormagh
Dr. House

Post autor: Cormagh »

Gobo pisze:przecież kolega pisał, że model jest na piny i magnesy.. więc wydaje mi się że ma 1 model w 3 kombinacjach :D =D>
W zasadzie to w dwóch wersjach, bo na dwóch fotkach jest ta sama ręka, tylko przekręcona, ale i tak fajnie wygląda. A ja po prostu nie doczytałem opisu - moja wina.

A Loizok czepia się mojego komentarza do twojej figurki - że niby głupoty piszę i się nie znam :wink:
Ja też uważam, że washe służą wyłącznie do dopełniania klasycznego malowania, ale znam ludzi, którzy malują washami od poziomu podkładu i uzyskują wyczesane efekty.
I nie wrzucaj swoich figsów do żadnego zajzajera - fajny motyw, tylko kontynuować.
Nic tak nie przekona w dyspucie, jak dwie stopy krasnoludzkiej stali między łopatkami. Trudno zignorować tak celny argument.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mam w sobie taki potencjał, że gdybym tylko chciał, rzuciłbym do swych stóp cały świat. Na szczęście dla świata jestem na to zbyt leniwy...

Awatar użytkownika
Booxi
Falubaz

Post autor: Booxi »

ja zawsze używam washy :(
"Not that I have anything against senseless violence, manling, but why exactly are you strangling that old man?"
+++ Gotrek Gurnisson, Trollslayer +++
facebook.com/HammerhoodGames <--- takie tam o grach
Stare Dwarfy oraz O&G KUPIĘ

Awatar użytkownika
Loizok
Falubaz

Post autor: Loizok »

Panowie, sorka za pokręcenie nicków :) Ja też używam washów, jak ostatnio chciałem ładnie pomalować regiment bez ich użycia, to w tydzień pomalowałem 6 modeli :D

Awatar użytkownika
pingu
Falubaz

Post autor: pingu »

no to wiesz kolego co to za ból nie uzuwając washów, ale ja je ograniczam tak że 20 chłopa maluję już 3 tydz. Niestety max mogę godz dziennie, kłopoty z kręgosłupem:(
Obrazek
Idiotów na świecie jest mało, ale są tak sprytnie rozstawieni, że spotyka się ich na każdym kroku...

Awatar użytkownika
crovaxus
Kretozord
Kontakt:

Post autor: crovaxus »

A ja dorzucę alternatywną i moim zdaniem lepszą wersję slayerów bo oryginalne GW są śmieszne (takie moje zdanie). Później wrzuce jaśniejsze bo u mnie troche ciemnawo :P
Obrazek
"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"
- The tale of Crovax the Cursed

Awatar użytkownika
Jacobs
Falubaz

Post autor: Jacobs »

Przydało by się gdybyś trochę bardziej rozwadniał farby, mówię tutaj o skórze i metalikach na brzuchu i u muzyka na kobzie. Poza tym wyglądają ok. No i alternatywa faktycznie kusząca ;) Choć ja jednak skuszę się na tych z AoW :mrgreen:
wenanty pisze: Anioł zagłady przerzuca się na budżetową kawę? Koniec świata (sic!).
Turniejowo nowe WE

12/4/5

Awatar użytkownika
Morsereg
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morsereg »

mnie osobiscie slayerzy mantica sie nie podobaja. figurki maja w sobie cos dziwnego.

a co do malowania to IMHO skora jest troche za jasna.
brody ci wyszly bardzo fajnie i oczy (moja pieta achillesowa ;) )
DragoMir pisze:
Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie :evil:
Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!

Awatar użytkownika
crovaxus
Kretozord
Kontakt:

fakt akurat te 2 kolory mam najgesciejsze, no moze i bestial brown. ale robiąc drybrushem całą skóre wychodzą takie brzydkie dziurki i zbyt wielkie rowy na mięśniach a jak poprawię zwykłym pędzlem to wychodzi inaczej niż reszta. Chyba że to wynika tylko z mojej nieumiejętności malunku :P A skóra to różowiutki jak prosiaczek Dwarf Flesh XD A oczy rób wykałaczką, nie za duże i nie za małe lecz w sam raz.
"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"

Awatar użytkownika
Quaki
Falubaz

Post autor: Quaki »

Jak już wcześniej wspomniano - rozwadniaj mocniej farby.
A Dwarf Flesh polecam zwashować Ogryn Flesh - będzie i ciemniejsza skóra i od razu wycieniowana.

Awatar użytkownika
pingu
Falubaz

Post autor: pingu »

Malowanie nie najgorsze, ale mantic ma paskudne figurki czekam na moje AoW
Obrazek
Idiotów na świecie jest mało, ale są tak sprytnie rozstawieni, że spotyka się ich na każdym kroku...

Awatar użytkownika
crovaxus
Kretozord
Kontakt:

A mógłbyś podać link do tych figurek z AoW? Chętnie bym je zobaczył bo szczerzę nie widziałem ich nigdy :P Co do mantic to się zgodzę że są paskudne. Od biedy kupiłem tych ich hamców bo jednak 50 zł za 20 hamców w plastiku a 200 za 20 metalowych robi różnicę na portfelu :P Ale slayerzy mi się akurat podobają.
Ostatnio zmieniony 2 lip 2011, o 19:36 przez crovaxus, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

Mantic ssie na całej długości. Marność nad marnościami te manticowe figurki. Dla mnie slejerzy GW są zaczapiści ewentualnie nowe wzory
od AoW. Btw slejer bez irokeza to dupa nie slejer. :D

Awatar użytkownika
crovaxus
Kretozord
Kontakt:

Inne wzory mają irokeza. może na 1 mm hahaha

Awatar użytkownika
crovaxus
Kretozord
Kontakt:

to może ktoś podrzucić linka gdzie można obejrzeć ich figurki?

Awatar użytkownika
Morsereg
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morsereg »

tutaj:
http://battlereporter.freeforums.org/vi ... f=3&t=3175

w jakims innym temacie bylo juz nawet pokazane pudelko :)
DragoMir pisze:
Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie :evil:
Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!

ODPOWIEDZ