Kiedyś spotkałem się z fajnym tłumaczeniem : kuroliszek. Tutaj masz więcej informcji.Luciu pisze:Co to jest ta Kokatryca:P? Bedzie szansa to wepchnac do moich szczurkow? Podoba mi sie ten model chyba najladniejszy z planowanych:)
(przepraszam za brak polskich znakow -pisane z komorki)
Jest potworna!Remo pisze:Nie jest okropna...Loizok pisze: jezu jaka okropna ta figurka...
jest ohydna!
Won mi z tym badziewiem....nie chcę tegogervaz pisze:i z niejsanych przecieków na warseerze słychać, że jest to jeden ze stworów, którego będą mogły brać wszystkie armie.
Co oznacza ta zamiana w stone ? Cel uznaje się za poległy i usuwa z gry ? Czy po prostu w danej turze jest "unieruchomiony" ?InkubPendragon pisze:W 4. edycji kuroliszek prezentowal sie tak:
M4 WS3 BS0 S4 T4 W2 I4 A3 Ld6
Fear
Petrify (i to stanowilo o atrakcyjnosci kuroliszka) - the gaze of the cocatrice can petrify its opponents, turning them into stone and slaying them. bla bla bla... Spell, range 8", can be used against one model cocatrice can see. The target model roll less then its initiative value on D6 and is saved, otherwise it is turned to stone. On a roll of 6 model is always affected, even if its initiative is 6 or more.
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.
Zawsze mieliśmy bazyliszka pod Warszawą.InkubPendragon pisze:Poprawna nazwa to kuroliszek - to jest dokładnie to, co siedzi w lochach warszawskiej starowki i nazywane jest nie wiadomo dlaczego bazyliszkiem:)
Infernal Puppet pisze:Skavenom udaje się 100%, nieudane projekty to sabotaże konkurencji więc się nie liczą.
krusk pisze:Luc, cel jest usuwany. Toć pisze "turning them into stone and slaying them."
I to wcale nie bzdura.Można tym nawet czołg rozwalić, czy inne monstrum.
Faktycznie jest... nie dostrzegłem tego.Luc pisze:...and slaying them
No to właśnie dla mnie jest bzdurą ... czyt. przegiętą sprawąI to wcale nie bzdura.Można tym nawet czołg rozwalić, czy inne monstrum
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.
Pozyjemy zobaczymy moze okazac sie ze zrobia fajnego monstera z beznadziejnym modelemLuc pisze: Z pewnością zdolność bardzo ciekawa i jeśli by została z głową przemyślana to mogłaby być świetnym urozmaiceniem
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.