Pytania wszelakie ... ;)

Warriors of Chaos

Moderator: JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Shadar
Kradziej

Re: Pytania wszelakie ... ;)

Post autor: Shadar »

Dwóch magów się mieści, bo zapomniałem powiedzieć, że to jest na 3000, więc nawet jeszcze czołzenów wciskam. A skoro mały mag nie może mieć heaven to małych nie biorę, więc zostają punktu na jeszcze więcej śmiecia (a potrzeba go duuużo, bo u mnie prawie wszystko ma frenzy). Zastanawiam się jednak, jak to dostosować do euro i jeśli to w końcu zrobię to na pewno slaaneshowiec wyleci jako pierwszy.
Wieszkto pisze:
Szaman pisze:wieszkto - zabawny jestes...
Wiesz gdybyś mnie nie traktował poważnie i nie czuł się winny to byś się tym postem nie tłumaczył tylko byś mnie olał a ty odpisałeś.

Catafractus
Mudżahedin

Post autor: Catafractus »

Czy word of agony rzuca się przed wezwaniem kogoś na pojedynek, czy normalnie najpierw jest rzuca się wezwanie. Wydawało mi się, że to drugie ale zaczynam mieć wątpliwości.

Awatar użytkownika
X.Maciek
Falubaz

Post autor: X.Maciek »

Ward of agony jest przed pojedynkiem. Inaczej byłoby gówniane :P

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Karlito »

Durin pisze:Karlito tak BTW nie wybrałbyś się do nas na matera? Ciekaw jestem strasznie Twojej armii na żywo...
Kiedy to będzie? W sumie to chętnie bym wyskoczył na fajnego Mastera :D
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Post autor: Infernal Puppet »

Ward of agony jest przed pojedynkiem. Inaczej byłoby gówniane
Słowo jest używane na początku faz walki. Czyli przed pojedynkiem, przed ASF-em, przed impaktami nawet :mrgreen: .
Mad Mike pisze:
kwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara
Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .

Waldi
Masakrator

Post autor: Waldi »

Infernal Puppet pisze:
Ward of agony jest przed pojedynkiem. Inaczej byłoby gówniane
Słowo jest używane na początku faz walki. Czyli przed pojedynkiem, przed ASF-em, przed impaktami nawet :mrgreen: .

A jak jest tura WoChu to nawet przed specjalnymi atakami assasina ;)

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

Karlito, kliknij w banner w moim podpisie
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

Czy uważacie że stary kociołek krwi 5ed Dark Elfów nada się na Warshrine (zwłaszcza Khorna) by wystawiać nawet z Delficką załogą. I Analogicznie Czy War Altara z 5ed Imperialnego tylko z załogą chaosiastą czepialibyście się?
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
Delight
Chuck Norris

Post autor: Delight »

Ciężko się czepiać o model który nie istnieje. Kapliczki chaosu wg. mnie mogą być różne - muszą tylko wyglądać jak "Mobilne Kapliczki Bitewne". Kocioł raczej tak, tylko trzeba mocno go obitsorwac i "schaosić" ale załoga to raczej odpada to już są konkretnie DE. War Altar też da rade po przeróbkach, zedrzeć z niego imperialne symbole - zastąpić chaośniczymi... odpowiednie malowanie... i jest OK.

Właściwie każdy warshrine nie zrobiony z rydwanu jest fajny ;)

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Proponuję Corpse Carty jako bazy do robienia Ołtarzy, to jest na prwadę świetna opcja :idea: Do tego dorzucasz jakiś stos czaszek, kombinujesz jakąś fajną i w miarę sporą ikonę Chaosu, dwa konie od Knightów albo np Juggerka i masz świetny Ołtarz, którego nie będziesz się wstydził na turniejach, wręcz przeciwnie, będzie to jeden z ładniejszych modeli w Twojej armii. Jeśli chcesz zobaczyć taką właśnie koncepcję to zaprasam do mojej Galerii, są tam pokazane dwa WIP-y takich Shrinów :wink:

Mam pytanie, Ołtarz ma Stompa, czy Thunder Stompa?
Jest traktowany jako Potwór więc chyba jednak ma Tratowanie...

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Post autor: Infernal Puppet »

Nie ma - FAQ-u nas lubi jak zawsze :P .
Mad Mike pisze:
kwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara
Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Post autor: Khuman »

Infernal Puppet pisze:Nie ma - FAQ-u nas lubi jak zawsze :P .
ta :lol2:

Awatar użytkownika
gerald_tarrant
Masakrator

Post autor: gerald_tarrant »

Murmandamus pisze:Czy uważacie że stary kociołek krwi 5ed Dark Elfów nada się na Warshrine (zwłaszcza Khorna) by wystawiać nawet z Delficką załogą. I Analogicznie Czy War Altara z 5ed Imperialnego tylko z załogą chaosiastą czepialibyście się?
dla mnie bomba
sam kiedyś myślałem o czymś podobnym, ale ostatecznie powstało coś zupełnie innego :p

Awatar użytkownika
Rogal700
Chuck Norris

Post autor: Rogal700 »

A ja mam dwa małe pytanka:

1.Czy Dragon Ogry i Shaggoty są grywalne?
2.Oraz czy smoczek jest grywalny?
WoCH W.19/R.9/P.7
Razem:35

Awatar użytkownika
Delight
Chuck Norris

Post autor: Delight »

1. nie. za szybko spadają od strzelania
2. nie mieści się na "standardowe 2400" :(

A i na 2800-2900 ciężko z tym - chyba że masz farta w kościach i nie walczysz z parkiem maszynowym/ miliardem kusz-łuków. To tak...

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Post autor: Khuman »

Rogal700 pisze:A ja mam dwa małe pytanka:

1.Czy Dragon Ogry i Shaggoty są grywalne?
2.Oraz czy smoczek jest grywalny?
Delight pisze:1. nie. za szybko spadają od strzelania
2. nie mieści się na "standardowe 2400" :(

A i na 2800-2900 ciężko z tym - chyba że masz farta w kościach i nie walczysz z parkiem maszynowym/ miliardem kusz-łuków. To tak...
1. czy w ogolę je ktoś testował? minoski nie wydają się grywalne w bestiach a są dość dużo słabsze od DO a jakoś dają radę, tylko nie pamiętam ile DO mają I jak 3 to jest grywalną jednostka jak mniej to już lepsze są trolle... Shaggot jest o tyle fatalny że przy nie fartownych rzutach na hit i Tstompa ten stubborn by się przydał, już lepszy jest gigant slaanesha ( chyba najbardziej grywalny ) choć z Khornowego też byłem zadowolony bardzo :twisted:

2. testowałem na oiro i nie było źle... może nie to co stardragon ale przy odpowiednich wiatrach można mieć niezłą bestie do wymiatania jak nie lepszą od stardragona 8)

na 2800-2900 nie wiem czy tak ciężko, z tymi parkami maszynowymi przesadziłeś bo na 14 armii masz 2 które mogą używać realnego zagrożenia na smoka czy DO czyli armaty... więc to troszkę pesymistyczne wizje... a kuszniczy czy tym bardziej łucznicy maja problem z zabiciem minosków nie mówiąc o DO czy smoku :P

Waldi
Masakrator

Post autor: Waldi »

Dragon Ogry nie są złe. Mają wyższą Mv, WS, LD niż trolle. Nie mają regeneracji ale mają save na 4+. Można dać im jakąś broń. Najważniejsze, że nie mają głupoty i nie trzeba ich niańczyć jak te głupie trolle :/
Ale wszystko to co mogą zrobić dragon ogry, rycerze mogą zrobić lepiej :)

Smok jest fajny, tylko drogi. Na obecny format euro się nie zmieści.

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Grałem Dragon Ogrami na duże punkty i muszę powiedzieć że dobrze prowadzone i ustawione gdzieś z boku żeby nie ściągały uwagi przeciwnika całkiem nieźle dają radę. Mam 6-ciu takich zabijaków i zawsze ich wystawiam jak tylko mogę. Shaggotha stawiam obok DO jako jednostkę wspierającą bo samotnie chłopak nie daje sobie rady ale też można sobie nim pograć. Zdecydowanie lepiej daje sobie radę Kholek, to jest po prostu chodząca masakra. Spokojnie może atakować praktycznie każdą jednostkę na polu bitwy. Z T6 i 8 życiami daje chłopak radę :twisted: Oczywiście na 2400 EURO DO i Shaggoth to nie jest dobry wybór, zdecydowanie puszki są lepsze.

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

W jaki sposób modelujecie halabardy na warriorach, bo sprowadzać paczuszkę10 halek tylko z directa w cenie 7 funtów to nonsens?
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Krzysiek_312
Oszukista

Post autor: Krzysiek_312 »

Kopie z rycerzy dobrze się sprawdzają jako halabardy.
Obrazek

ODPOWIEDZ