HE euro

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Tocz
Falubaz

HE euro

Post autor: Tocz »

Poproszę opinie przychylne jak i te nieprzychylne (zależy od waszej opinii;) na temat rozpy

Unnamed2400 Pts - High Elves Army

1 Prince @ 240.0 Pts
Dragon Armour; Shield
Crown of Command [35.0]
Helm of Fortune [25.0]

1 Elf Steed @ [0.0] Pts

1 Archmage @ 360.0 Pts
General; Magic Level 4; Lore of Shadow
Book of Hoeth [100.0]

1 Mage @ 180.0 Pts
Magic Level 2; Lore of High Magic
Seerstaff of Saphery [30.0]
Amulet of Light [15.0]

1 Noble @ 168.0 Pts
Great Weapon; Battle Standard
Armour of Caledor [25.0]
Dawnstone [25.0]

20 First Archers @ 245.0 Pts
Standard Bearer; Musician
Banner of Eternal Flame [10.0]

18 Archers @ 213.0 Pts
Standard; Musician

14 Spear Elves @ 160.0 Pts
Standard; Musician

1 Captain @ [10.0] Pts

7 Swordmasters @ 111.0 Pts

21 White Lions @ 420.0 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; Lion Pelt; Standard; Musician
Standard of Balance [45.0]

1 Guardian @ [27.0] Pts
The Other Trickster's Shard [15.0]

1 Great Eagle @ 50.0 Pts

1 Great Eagle @ 50.0 Pts

1 Repeater Bolt Thrower @ 100.0 Pts

1 Repeater Bolt Thrower @ 100.0 Pts

Models in Army: 88

Total Army Cost: 2397.0

Awatar użytkownika
Kokesz
Kretozord

Post autor: Kokesz »

Prince musi być generałem, bo ma najwyższą liderkę.
Obrazek

Awatar użytkownika
Tocz
Falubaz

gdzie jest ten zapisek ?

Awatar użytkownika
Vallarr
Falubaz

Post autor: Vallarr »

RB str 107

Awatar użytkownika
Crane
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Crane »

do czego służyć Ci ma ten Prince, Toczu?

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

Nie masz konnicy a masz princa na koniu? [-X [-X [-X
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Vallarr
Falubaz

Co w tym dziwnego?

Jak na blokera tylko i wylacznie to i tak dlugo nie pozyje, dalbym mu choc barded steeda i lance jesli zalezy Ci na save, kombinacja 12 pkt drozsza, a ma wykop w szarzy do zabicia jakiegos maga.

1 oddzial do walki, do tego niepelny. Za malo. Przy rezygnacji z prince, SM i bolcow/orlow wrzucisz drugi walczacy klocek wl/sm/pg, a jednoczesnie uzyskasz standardowa rozpe HE :P

Awatar użytkownika
Semi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Semi »

to nie ta edycja aby dawac ballance ;) to sa przeciez 3 WL! wywal sztandar z WL jest im calkowicie zbedny, sam muzyk i champion wystarcza... nasz prince to nie pedanciarz, poprostu zginiesz w walce, wiec stubborn sie nie przyda, bolce sa slabe daj orzelki
Obrazek
Highborn Elves Only!

Awatar użytkownika
Tocz
Falubaz

lordowie sa co do punkcika wiecej nei moge im dac przez ograniczenia... ballance na WL tylko po to by nie bolały aż tak frenzy, hate, bez bolcow to nie ja, orly sa spoko, a ta rozpa ma nie byc standardowa ;) nie lubie 2 klockow idacych do przodu... wole troche kombinacji

Awatar użytkownika
Vallarr
Falubaz

Jasne, po prostu 1 klocek 22 WL jako cala sila bojowa, bez zadnych boostujacych przezywalnosc czarow (bo seerstaffa masz na high raczej nie po to, zeby brac warda) - wyparuje Ci w 2 tury strzelania lub 2 tury combatu. Byc moze przetnie sie przez elite wroga, ale zostanie ich za malo na pokonanie glupiej 20stki zombie.
Stracisz WL - byle co przejezdza po Tobie.

diuk
Falubaz

Post autor: diuk »

Arcy z BoHem i jakiś sensowny Prince na te punkty się po prostu nie mieszczą moim zdaniem.

Na 2600 jest w porządku, ale na 2400 musisz obciąć książkę.

I jeszcze jedno - > Jak masz książkę na dużym to po co Ci mały z High Lorem? Generalnie wtedy możesz tylko liczyć na to, że Ci czar wejdzie jak kulniesz z dużej ilości kostek.

High Lore na małym jest do kitu IMO, już lepszy Shadow na małym z seerstaffem bo i tak wiadomo, że Brzytwę kulasz z 6 kości.

Swoją drogą w tej rozpie mało jednostek do brzytwowania z Dużego Arcego. Jak coś chcesz zmienić to daj mu właśnie High lore, a na małym wybierz jakieś spelle, których na pewno nie chcesz mieć na arcym (np. 3 i 4) i ciśniesz po kolei Flamsy z 4 kości, Vauls z 4 jak jest na co, Curse of AA, itp. a przeciwnik tylko czeka i płacze. Dorzuć jeszcze łuki na maksa.

A jak chcesz mieć przerzuty z małego maga przy takiej rozpie z Curse of Arrow Attraction (bo widzę że masz dwa bolce) to musisz zrezygnować z BoHa moim zdaniem, bo tak nikt ci tego nie wpuści.

Jak się zdecydujesz uciąć Princa, to zobaczysz ile punktów dostaniesz, i nie stracisz ich z KBka lub czegoś innego w pierwszym lepszym combacie, dodatkowo tracisz wtedy 100 pkt na dzeń dobry. Prince bez koksowego combo to żaden Prince.

PS Pisz jakoś normalniej te rozpiski,

1 Elf Steed @ [0.0] Pts
1 Captain @ [10.0] Pts

To nic nie wnosi, przecież każdy wie jak wygląda koń i kapitan.
Szukam: zamienników do Silver Helmsów

Kontakt PM

Awatar użytkownika
Jeżus
Wodzirej

Post autor: Jeżus »

Bardzo głośno myślę:
można zrobić nobla torpedę na koniku zamiast princa.
za pozostałe punkty z princa i mage'a można dopełnić sword masterów.
Kalesoner pisze:Mi się temat podoba. Nie wiem o co wam chodzi. Poczytalbym co ma jeszcze Glonojad do napisania.

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

Post autor: Tutajec »

co do Princa fajny pomysł wszystkie oddziały z siłą 3 i bez KB trzyma na luzie jedyne.

proponuję wyrzucić book of hoeth i pomyśleć nad dobrym zestawem 2 lorów z tego co mi się wydaje nie ma zestawu najlepszego ale jak pograsz trochę jedną rozpą to zobaczysz czego ci brakuje, book jest słaby bo nie daje ani jakiejś mega przewagi w magii, pozbawia cie antymagii, a jak już go masz to będziesz zawsze na niego liczył i niektóre bitwy będziesz kończył mówiąc : w kluczowej turze rzuciłem 2 pizdy na magię i nie rzuciłem czegoś tam....

co do pomysłu zabijania nim magów jest mega debilny nikt ci się nie wystawi na herosa który nawet nie lata, to wychodzi tylko jak najpierw zabijesz chempiona albo zaszarżujesz 2 herosami. jedyny mag którego raczej powinieneś zabić to horrorek.

myśl dalej
Obrazek

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Ja chce umrzeć żekł spedalony elfi generał elfi generał prowadząc swoją spedaloną armie na rzeź...
( no offens )
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
Adam
Chuck Norris

Post autor: Adam »

GarG pisze:Ja chce umrzeć żekł spedalony elfi generał elfi generał prowadząc swoją spedaloną armie na rzeź...
( no offens )
rzekł...

Co do rozpy to wydaje się, że topisz w wielu miejscach punkty i masz przez to rozpę która w niczym nie jest nawet ponadprzeciętna.

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Żekł lol :lol2:

Ale poza tym Garg ma racje :)
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

ODPOWIEDZ