Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka

High Elves

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello

Zablokowany
Awatar użytkownika
Vallarr
Falubaz

Re: Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka

Post autor: Vallarr »

Poza cwiczeniem chce pomarudzic, a co! :lol2:
Bitwa z TK byla na kacu, po 2h snu w samochodzie i intensywnej nocy na slodowej, a w 4 turze team mi przekazal, ze mam arcywazne zadanie zdobycia 1 pkt do maxa. Plan wykonany w 400% xD Choc sie i tak kopnalem, 8 WL z 29 na ojro nie daje 25%, wiec nie byloby polowy pkt, ergo dumne 6-14. Ale chrzanic, Fluffy i tak obstawial moje 0 8)

Takie luzne przemyslenia - chce 4 orly, smoka lub totalnie eco hero, musze powystawiac 5tki WLi z champami - idealni stoperzy za 87 pkt. Kusi mnie bsb na orle.

Awatar użytkownika
Belaner7
Falubaz

Post autor: Belaner7 »

Mam pytanie odnośnie ograniczeń euro-PD
Book of hoeth zabiera 2 PD wiadomo, w armii nie mogę mieć BoS. Pytanie, czy ogranicza mi to również kośći powera/dispela jakie mogę wygenerować w trakcie bitwy, tzw czy kulając 11-12 PD mogę użyć jedynie 10?

Awatar użytkownika
Vallarr
Falubaz

Nie. Po prostu bonusowe powyzej 2 przepadaja, ale uzywasz ilu masz, czyli do 12.
Do tego ojro nie ogranicza channelowanych kosci ;)

diuk
Falubaz

Post autor: diuk »

Belaner7 pisze:Book of hoeth zabiera 2 PD wiadomo
I 2 DD.

Tu masz http://warhammer.org.uk/phpBB/viewtopic ... 86&start=0 jakby coś
Szukam: zamienników do Silver Helmsów

Kontakt PM

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Belaner7 pisze:Mam pytanie odnośnie ograniczeń euro-PD
Book of hoeth zabiera 2 PD wiadomo, w armii nie mogę mieć BoS. Pytanie, czy ogranicza mi to również kośći powera/dispela jakie mogę wygenerować w trakcie bitwy, tzw czy kulając 11-12 PD mogę użyć jedynie 10?
kulając 11-12 nadal masz 11-12.
Ograniczenie dotyczy jedynie dodatkowych kostek (poza wiatrami i channelami).
Obrazek

Awatar użytkownika
Belaner7
Falubaz

Post autor: Belaner7 »

[quote="diuk"][quote="Belaner7"]Book of hoeth zabiera 2 PD wiadomo[/quote]

I 2 DD.

Tu masz http://warhammer.org.uk/phpBB/viewtopic ... 86&start=0 jakby coś[/quote]

Wiem wiem :D tylko na ciebie miałem zwałowaną rospę

Dzięki za odp.
Channelami nie mogę wskoczyć na 13 PD :lol2: ?

Awatar użytkownika
Empty
Warzywo

Post autor: Empty »

Nie max 12 PD lub 12 DD w sumie ze wszystkiego można mieć czy to na euro czy normalnie.

Awatar użytkownika
krejzihed
Chuck Norris

Post autor: krejzihed »

co sie stanie, jezeli wrzuce na unit w combacie Pha's Protection (light: przeciwnik ma -1 do hita) i w tej samej turze na wrogi unit Iceshard Blizzard (heaven: -1 do hita).
Bonusy sie sumuja, jednak gdy wrzuce na Lorda/SD walczacego z czyms co trafia go na 5+ to czy lord bedzie mogl byc trafiony? czy wszystkie ataki kierowane w niego automatycznie nie trafiaja? Czy jest gdzies jakas zasada ze na 6 sie zawsze trafia lub cokolwiek takiego?

elherhir
Plewa

Post autor: elherhir »

Soulferin pisze:
elherhir pisze:Kolejne pytanie, czy bolt thrower ma jakieś opcje sklejenia (czy rodzaj strzał/pocisków, ma znaczenie jakie przykleje?) i czy musi być na podstawce/może/nie może z góry dzięki.
Ma opcje sklejenia ale nie ma to zadnego znaczenia jak go skleisz no chyba ze dla WYSIWYG. W tej edycji maszyna nie musi mieć podstawki, i tak wszystko mierzysz od/do main body maszyny.
właśnie chodzi mi o wysiwyg, z czym "powinienem" to skleić

Awatar użytkownika
Soulferin
Falubaz

Post autor: Soulferin »

Imo w tym przypadku nawet WYSIWYG nie ma znaczenia.Sklej ja ci bardziej pasuje i tyle. Sędzia kalosz !
"Wojny przychodzą i odchodzą a moi żołnierze są wieczni"

Awatar użytkownika
ainuin
Chuck Norris

Post autor: ainuin »

krejzihed pisze:co sie stanie, jezeli wrzuce na unit w combacie Pha's Protection (light: przeciwnik ma -1 do hita) i w tej samej turze na wrogi unit Iceshard Blizzard (heaven: -1 do hita).
Bonusy sie sumuja, jednak gdy wrzuce na Lorda/SD walczacego z czyms co trafia go na 5+ to czy lord bedzie mogl byc trafiony? czy wszystkie ataki kierowane w niego automatycznie nie trafiaja? Czy jest gdzies jakas zasada ze na 6 sie zawsze trafia lub cokolwiek takiego?
Rulebook str 40.

wertex
Chuck Norris

Post autor: wertex »

A co polecacie na VC? Swordmasterzy czy jednak WL. Raczej mają mało strzelania, i dużo mięska do zmielenia. Spiszą się? I jaka domena (gramy na 800p)
EAT SLEEP CONQUER REPEAT

Awatar użytkownika
Havelock
Kradziej

Post autor: Havelock »

wertex pisze:A co polecacie na VC? Swordmasterzy czy jednak WL. Raczej mają mało strzelania, i dużo mięska do zmielenia. Spiszą się? I jaka domena (gramy na 800p)
na 800pkt to ja bym sobie wogóle odpuścił elitarną piechotę o szedł tylko w cory + hero + orzełek,
jeśli już musisz to myślę że możesz zaryzykować SM bo a) VC nie mają strzelania b) na 800pkt magia nie będzie jakoś rzeźniczyć, no bo jak? c) grając z undeadami bardzo liczy się CR, a w tym przodują SM.
a co do domeny - ja zawsze biorę light na undeadów i zawsze mi się sprawdzał, ale na takie małe punkty to nie wiem czy mały mag z high magic nie będzie pewniejszy.
Ludvik pisze:Wystawianie np. Black Knightów jako Blood Knightów uważam za osobistą obrazę

Aseoks
Chuck Norris

Post autor: Aseoks »

ja mam takie pytanko, lepsze sa orły czy balisty tak ogólnie nie pod konkretna armie i co grac na WE które idą w strzelanie, w senie jak najwiecej lucznikow itp. malo do walki wrecz??

aha i jeszcze jedo - czy moge rzucac czar jak moj arcy jest w odziale zwiazanym z walka i chce na ten odzial rzucic czar w ktorym on jest, czy tak sie da?

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Post autor: Infernal Puppet »

Zależy jeszcze jaki to czar. Część ( wszystko jest w RB ) można rzucać gdzie się chce, część zaś do kombatu nie. Generalnie samo bycie w kombacie nie zabrania czarowania, ale fakt że cel jest już może ( podobnie jak to ze część czarów wymaga widzenia wroga, a to to w kombacie może być ciężko ).
Mad Mike pisze:
kwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara
Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .

Aseoks
Chuck Norris

Post autor: Aseoks »

chodzi generlanie o brzytwe :)

Awatar użytkownika
krejzihed
Chuck Norris

Post autor: krejzihed »

ainuin pisze:
krejzihed pisze:co sie stanie, jezeli wrzuce na unit w combacie Pha's Protection (light: przeciwnik ma -1 do hita) i w tej samej turze na wrogi unit Iceshard Blizzard (heaven: -1 do hita).
Rulebook str 40.
str. 40 tyczy sie strzelania... moja odpowiedz jest na stronie 50 :)
naturalna szostka zawsze trafia, naturalna pała zawsze oblewa.

Awatar użytkownika
Vallarr
Falubaz

Empty pisze:Nie max 12 PD lub 12 DD w sumie ze wszystkiego można mieć czy to na euro czy normalnie.
Wlasnie to jest ciekawe, moj RB mowi wyraznie, ze "Pula kostek mocy nie moze w zadnym momencie fazy przekroczyc 12". Fakt, ze prawie wszystko generuje kosci na poczatku fazy magii, ale ograniczenie dotyczy tylko kostek w puli w danym momencie. Dodajac do tego lore atri z deatha - moge produkowac kostki w calkiem sympatycznych ilosciach ze sloneczka czy drobnice ze snajperek. Ofc nie na euro, ale bez euro patent wydaje mi sie legalny :P

Awatar użytkownika
Empty
Warzywo

Post autor: Empty »

Limit 12 kości obowiązuje w danym momencie, czyli spokojnie możesz z Deatha dorobić sobie kości jak nie będziesz miał w tej chwili 12.

Awatar użytkownika
Vallarr
Falubaz

Nom, to zupelnie co innego niz powszechnie rozumiane "max 12 pd" ;d Dobrze puszczony vortex odnawia kostki do full, co w zupelnie innym swietle stawia AMke z BoH i Deathem. Ofc bez euro.

Zablokowany