Szybkie pytania
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
- Lady Mayer
- Wałkarz
- Kontakt:
Re: Szybkie pytania
Kamienie należą do metod "niedyskretnych" zwłaszcza że na podstawce miejsca na nie już nie ma
Zastanawiam się nad metalową płytką pomiędzy podstawką a brukiem z pianki modelarskiej, sądzicie że się spisze?
Zastanawiam się nad metalową płytką pomiędzy podstawką a brukiem z pianki modelarskiej, sądzicie że się spisze?
"Żarty na bok, jak powiedział król Dezmod, gdy wśród uczty goście nagle zaczęli sinieć i umierać. "
A.Sapkowski
A.Sapkowski
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Polecam śrucinę, wygląda to tak:
Jest tania, łatwo dostępna, jest ciężka bo ołowiana i łatwa w obróbce. Można spłaszczyć taką kuleczkę w imadle bądź kombinerkach i wkleić pod podstawkę.
Jest tania, łatwo dostępna, jest ciężka bo ołowiana i łatwa w obróbce. Można spłaszczyć taką kuleczkę w imadle bądź kombinerkach i wkleić pod podstawkę.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
- Lady Mayer
- Wałkarz
- Kontakt:
o, dzięki, na pewno wypróbuję
"Żarty na bok, jak powiedział król Dezmod, gdy wśród uczty goście nagle zaczęli sinieć i umierać. "
A.Sapkowski
A.Sapkowski
Witam, zaczynam dopiero przygodę z malowaniem figurek i mam pytanie odnośnie rozcieńczania farb. Będę używał farbek Cydatel i przeczytałem gdzieś, że przed użyciem ich należy je rozcieńczyć wodą ( ok. 1,5 cm aplikowane za pomocą szczykawki ). Przede wszystkim czy to nie za dużo i czy w podobny sposób należy potraktować serię Fundation. Natomiast jeśli chodzi o Washe, wydaje mi się, że one są na tyle płynne, że po otwarciu są gotowe do użytku ale nie jestem pewien.
Dot -3
Dot -4
Mi Dot -4 idealnie zmywa metale, z plastikami idzie mu trochę gorzej, uzależnione jest to od świeżości płynu [=
Dot -4
Mi Dot -4 idealnie zmywa metale, z plastikami idzie mu trochę gorzej, uzależnione jest to od świeżości płynu [=
- GoldenHand
- Pseudoklimaciarz
Jakie pigmenty polecacie? Które lepsze Vallejo czy MIG-a ?
Czy ktoś z Was ma jakich tutorial dobry do robienia dróg (kocie łby) na profesjonalnym poziomie?
Dzięki za pomoc
Czy ktoś z Was ma jakich tutorial dobry do robienia dróg (kocie łby) na profesjonalnym poziomie?
Dzięki za pomoc
Na każdej stacji benzynowej widziałem od 10 do 15 zł Firmy nie wiem już jakiej. Nigdy na to nie zwracałem uwagi (=maciom pisze:a ile kosztuja ?
Każdy działał praktycznie u mnie tak samo (=
kupiłem płyn DOT-4 i teraz prosze powiedcie mi jak zmywać farbe z pacynek?
czy wrzucamy do butli modele czy nalewmy na nie i szorujemy?
czy wrzucamy do butli modele czy nalewmy na nie i szorujemy?
czy jeśli mam przedmiot, który pozwala mi przerzucać każdego warda to, czy mogę też przerzucać ochronę magiczną?
Wrzucamy do. Zakręcamy, aby to płyn nam zbyt szybko się nie zużył(wyparował). Jednak na początku musisz kontrolować, gdyż krążą pogłosy, że czasami odkształca plastik, pewnie dlatego, że jest świeży. Ofc nie co 5min tylko tak np możesz zobaczyć, czy po godzinie Ci farba schodzi. Najlepiej zrób sobie próbę na jednym modelu.
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..