Pytania wszelakie ... ;)

Warriors of Chaos

Moderator: JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Gormund
Plewa

Re: Pytania wszelakie ... ;)

Post autor: Gormund »

Mam marka i ma booka w myśl zasad marka musi tylko brać ze speli marowych a przy przedmiocie jest napisane co innego więc dlatego pytam .

Waldi
Masakrator

Post autor: Waldi »

Opis z przedmiotu jest bardziej szczegółowy więc IMO ważniejszy.

Awatar użytkownika
Delight
Chuck Norris

Post autor: Delight »

Już precyzuję odpowiedż.

Book of secrets robi z KAŻDEGO 1 levelowego maga z dostępem do lore fire i death np:

Exalted hero + BoS = 1lvl mag (death, fire)
Chaos Sorcerer nurgla 2 lvlu + BoS = 1lvl mag (death, fire)
Chaos Sorcerer lord 4 lvl tzeencha+ BoS = 1lvl mag (death, fire)

Ogólnie durny przedmiot od czasu erraty do wochu :mrgreen:

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

chaos sorcerer nurgle 2 lvl + BoS = 1lvl mag (death, fire) + spellfamiliar = 1lvl mag (death, fire) + jeden spell z nurgle
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
Gormund
Plewa

Post autor: Gormund »

Dziękuje za wyjaśnienia

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Karlito »

Jak to w końcu jest... Czy Helka ma thunder stompa? Z tego co czytałem w podręczniku wszystkie Potwory mają tratowanie ale np Shriny nie mają chociaż są traktowane jak Potwory :roll:
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Post autor: Infernal Puppet »

Tak, helena ma tratowanie. Kapliczka nie ma ( choć powinna ) bo tak stoi w FAQ-u.
Mad Mike pisze:
kwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara
Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Jak by miała byłaby jeszcze bardziej przegięta niż jest...
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Oj tam od razu przegięta :wink: ja tam nie narzekam i zamierzam mieć w sumie cztery takie perełki :twisted: Będę mógł boostować dwa oddziały, co prawda drugi ze złabszym skutkiem ale zawsze coś :lol2:

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Można całkiem sensownie złożyć na boostowanie dwóch klocków z dobrym skutkiem:)

4 shrine... 4 helki Ty naprawdę na ogromne punkty będziesz grywał:)

Waldi
Masakrator

Post autor: Waldi »

Pewnie kampanię na 5k+ szykuje :P

Sam bym zagrał na takie punkty ale to pewnie by zajęło cały dzień ;P

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Jak zaczynamy bitwę koło 9-tej to kończymy koło 18-tej, grając na spokojnie oczywiście.

Moim cichym marzeniem jest zagrać wieeeeelką bitwę na 15-20k, na dwóch stołach i obiecałem sobie że kiedyś taką zagram. Storm of Magic wydaje się świetnym dodatkiem do takiego przedsięwzięcia i mam zamiar to wykorzystać.

Awatar użytkownika
Kedziorson
Masakrator

Post autor: Kedziorson »

no właśnie storm of magic....myślicie że dopuszczą nam potworki do normalnego grania ?? bo plastikowe i duże ZUO się pojawi :D

Awatar użytkownika
Szczur22
Oszukista

Post autor: Szczur22 »

Mantikora jest w armybooku, troche słabsza ale jest. Przydałby się oficjalnie Great Chaos Spined Beast- niezły rzeźnik

Awatar użytkownika
cahir
Falubaz

Post autor: cahir »

Szczerze wątpię, żeby Storm of MAgic zagościł na turniejach - wprowadza różne dziwne rzeczy, często niezgodne z fluffem danej armii. W bitwach towarzyskich - oczywiście, ale w potyczkach na turniejach IMO nie.
"Jeździec patrzy na nią. Ciri widzi błysk oczu w szparze wielkiego hełmu, ozdobionego skrzydłami drapieżnego ptaka. Widzi odblask pożaru na szerokiej klindze miecza trzymanego w nisko opuszczonej dłoni."

Awatar użytkownika
Kedziorson
Masakrator

Post autor: Kedziorson »

nie cały system...jednostki ze swoimi statystykami i zasadami...tak jak było podajrze ze storm of chaos...hellenka doszła wtedy i był plik w pdfie, póżniej na bazie WD wrzucili też rinoxy do ogrów i pewnie jeszcze pare jednostek o których nie wiem. trzeba będzie jutro ogarnąć jak wyglądają te stwory i spróbować coś zagrać...bo nie powiem że przydałoby się coś napradę niszczącego system w chaosie.

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Post autor: Infernal Puppet »

bo nie powiem że przydałoby się coś napradę niszczącego system w chaosie.
Hymm, a nie ma :wink: ?
Mad Mike pisze:
kwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara
Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

Post autor: vocal »

cahir pisze:Szczerze wątpię, żeby Storm of MAgic zagościł na turniejach - wprowadza różne dziwne rzeczy, często niezgodne z fluffem danej armii. W bitwach towarzyskich - oczywiście, ale w potyczkach na turniejach IMO nie.
ta, fluff to jednoznaczny wyznacznik tego co się pojawia na turnieju:D
ale nie miałbym nic przeciwko żeby dopuszczono limit 25% w monsterach do każdej armii, urozmaiciłoby to chyba rozpiski i możliwości (choć zaznaczam że nie wiem czy nie są zbyt gięte bo książki nie czytałem jeszcze).

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

vocal pisze: urozmaiciłoby to chyba rozpiski i możliwości
Szczerze wątpię, szybko wyklarowałyby się jeden/dwa najsilniejsze monstery i miałbyś je na zmianę w każdej rozpie (tak jak było z cannonami i mengilami w poprzedniej ed.). Albo okaże się że żaden nie jest na tyle przegięty żeby go wystawiać (bo za te punkty można wystawić coś lepszego ze swojego booka, tak jak np. jest z gryfami w Empire i hipogryfem w Brecie) i nikt nie będzie korzystał z tej opcji na turniejach.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
cahir
Falubaz

Post autor: cahir »

fluff to jednoznaczny wyznacznik tego co się pojawia na turnieju:D
Nie twierdzę tak, ale ja np w swoich Kraśkach nie wystawiłbym żadnego z nowych monsterów, bo mi po prostu nie pasuje klimatycznie. W WoChu jak najbardziej, zresztą razem z DE dostali z tym dodatkiem najwięcej.
"Jeździec patrzy na nią. Ciri widzi błysk oczu w szparze wielkiego hełmu, ozdobionego skrzydłami drapieżnego ptaka. Widzi odblask pożaru na szerokiej klindze miecza trzymanego w nisko opuszczonej dłoni."

ODPOWIEDZ