Pędzle

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Duderson
Kretozord

Re: Pędzle

Post autor: Duderson »

Daw pisze:Nie jestem pewien co do poniższej strony ponieważ jest od dystrybutora W&A na polskę ale nie ma opisanej serii pędzelków (i jakieś zbyt tanie są):
http://www.maluje.pl/artystyczne-pedzle ... 4_212.html
Opisywana seria pędzelków jest na podanej przez Ciebie stronce:
http://www.maluje.pl/pedzle-sobolowe-ko ... 4_195.html
Lidder pisze:
-There's something large & nurgle-y coming first
To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.

Awatar użytkownika
Gnorst
Wałkarz

Post autor: Gnorst »

Witka ;) mam pytanko do posiadaczy pędzli W&N seria 7 , chciałbym sobie kopic dwa pędzle z tej własnie serii tylko nie wiem jakie rozmiary :oops:
jeden ma byc do malowania najmniejszych detali , a drugi raczej taki ogólny . jakie rozmiary byście poradzili ? a moze jakis zestawik :?: mam ogólnie do wydania jakieś 100 zł i chce sobie sprawić dobre pędzelki . czeka na propozycje :) dziękuje
pozdrawiam;)

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Ja bym nie szalał. Kupiłbym najpierw nr 0 lub 1. Następnie spróbowałbym nim malować małe detale. Powinno dać radę, a jeśli nie, to wówczas kupiłbym np. nr 00.

Poza tym sam pędzel za Ciebie nie pomaluje figsów.

Do pędzla W&N dokupiłbym ze 2 , 3 tańsze, np. Kozłowski, albo jeszcze tańsze, np. Italeri, ale wszystkie koniecznie z włosiem naturalnym. Następnie uzywając wszystkich na przemian będziesz miał możliwość porównania pędzli i wówczas zdecydujesz się na najlepszy wg Ciebie stosunek jakość/cena, bo to imho jest najważniejsze.

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Ja maluje serią 7.
Do detali to raczej 00.
A do ogólnego malowania to polecam 2. Zdecydowanie można pomalować cały pieszy model (nie licząc oczu, tatuażów i fh) właśnie 2ką. 3ką zresztą też ale troszkę drożej wychodzi :wink:
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Gnorst
Wałkarz

Post autor: Gnorst »

Dzięki chłopaki za dobre rady ;) zamówiłem już pędzle 00 i 1 mam jeszcze parę cytadelek to sobie obadam różnice , a jak będzie trzeba to dokopie 2 albo 3 W&N :D
pozdrawiam 8)

Awatar użytkownika
czaros357
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: czaros357 »

Znalezc dobre pedzle w niezlej cenie jest ciezko. Jakis czas temu kupilem magpolow troche... Malarzem wprawnym nie jestem, ale dla mnie pedzle tragedia po prostu, farba nawet mimo rozwodnienia nie schodzila mi z pedzla... Moze trefna partia, ale mimo to wkurzaly mnie strasznie az malowac sie odechcialo....

Dolozylo to tylko oliwy do ognia i zaczalem szukac idealnego pedzla... Koziolki by ktos powiedzial... Moze i dobre, ale cena przesylki w ich sklepie firmowym to chyba jakies nieporozumienie.... 20zl..... to przy zamowieniu 3-4 pedzli za 30zl, przesylka niemalze podwaja zakup. (moze kiedys sie skusze)...

Z kolei rozne panuja opinie o pedzelkach gw. Pamietam jak dawno temu kolega mial jeszcze ten czerwony pedzel, bodajze standard brush z paintseta i z tego co pamietam byl bardzo dobry... teraz buszujac po internecie natknalem sie na opis ze pedzle dla GW robi W&N... Dlatego bedac w pieknej stolicy, widzac sklep postanowilem wstapic. Wiedziony mysla kupienia Winstona zaczalem ogladac, standard brushe. Troche mnie odrzucil widok pod oslonkami pogietego wlosia, powyginanych mocno wloskow i juz zwatpilem ze cos znajde... Ale jednak ostala sie jakas sztuka nietknietna... wiec nabylem na sprobowanie... I tu naprawde mega pozytywne zaskoczenie, swietny pedzel, maluje sie super, lekko, gladko, sama przyjemnosc az mialem chec cisnac te magpole w kosz, ale opamietalem sie i odplace im drybrushem albo zrobie z nich trawe....

Nie wiem ile w tym prawdy ze pedzle GW robi W&N, ale moim skromnym zdaniem, niezbyt dobrego malarza sa one poprostu dobre i napewno zakupie inne rozmiary. Z tym, ze bedzie to zapewne sklep stacjonarny bo jezeli trafiaja sie takie felerne partie, to lepiej pojsc wybrac co sie podoba, a nie narzekac jak przesla lipny przez neta...

Nastepne po gw kupie pewnie pedzle kozlowskiego, a jeszcze pozniej na deser slawne W&N serii 7... i sprawdze jak to z nimi jest... i opisze swoje dzialania nimi.

Pozdr
KUPIE FIGSY DO CHRONOPII -->oferty na priv
KUPIE DOGS of WAR PO ROZSADNEJ CENIE -->oferty na priv

Awatar użytkownika
Samael
Kradziej

Post autor: Samael »

20zł...Jakim cudem. Ja za przesyłkę zapłaciłem u kozłowskich coś koło 8zł :shock:
"JOIN OR DIE"

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

A kiedy zamawiałeś? Bo ja jak przeglądałem kiedyś ich stronę to też widząc przesyłkę podziękowałem.

Awatar użytkownika
czaros357

http://www.pedzle.com.pl/articles.php?aid=4

Zeby nie byc goloslownym, pare miesiecy temu bylo 15zl........

Awatar użytkownika
Duderson
Kretozord

Post autor: Duderson »

Istnieje możliwość dokonania przedpłaty na konto w Fortis Bank Polska SA o/Lublin : 86160011010003050670415001. Dokonanie przedpłaty umożliwia wysłanie przesyłki listem poleconym priorytetowym za opłatą 9 zł.
Widzę, że nie do końca przeczytaliście regulamin. Ale nie sprawdzałem tej opcji w praktyce.
Lidder pisze:
-There's something large & nurgle-y coming first
To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

A no tak. Nie sądziłem, że sklep jest jeszcze w epoce, że wysyłanie z przedpłatą to nie lada dziw.
Myślałem, że 20zł to już nam z przedpłatą wychodzi. To już nabiera sensu.

Awatar użytkownika
czaros357

Czytanie nie boli #-o Chyba bede czytal cale regulaminy teraz a nie tylko to co wytluszczone :mrgreen:

Czyli jednym slowem dobra informacja 9zl to nie 20, mozna zamawiac :)

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Pytałem się Kozłowskich, czy można u nich kupić dosłownie 2 pędzle z przedpłatą(czyli zamówienie poniżej 20zł). Odpisali, że bez problemu.

Tylko w uwagach przy zamówieniu trzeba zaznaczy przedpłatę.

Targowo.Istore
Wałkarz

Post autor: Targowo.Istore »

No z przedpłatą jest generalnie zawsze taniej, niższe koszty przesyłki.

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Którą serię pędzli kozłowskich brać? 310? Właśnie chcę złożyć zamówienie i nie chcę jeszcze coś źle zamówić :^o

No i może przy okazji skomentuję pędzle Kolibri. Zakupiłem je jakoś 2 miesiące temu. 00 i 0. 00 którym malowałem przeważnie notorycznie tracił włosie... Po pomalowaniu 10 BG(co prawda malowałem ich półtora miesiąca w NMMie itp kładząc tryliardy warstw, czyli pędzel był poddany nie lada próbie) już do niczego się nie nadaje, zostało może 1/4 początkowej ilości włosia. Lekko się zawiodłem. Na początku były świetne - włosie równe, dobrze pobierało farbę. O pędzle dbałem, po każdym malowaniu myłem wodą z mydłem. Po pewnym czasie ich urok po prostu zniknął...

Awatar użytkownika
Goglem
Wodzirej

Post autor: Goglem »

Ja używam serii 309 i bardzo sobie chwale

Awatar użytkownika
Tiger Brown
Kradziej

Post autor: Tiger Brown »

Potwierdzam opinię na temat Kolibri - chała.
Kozłowskiego używam serii 310 - bardzo dobre.
"Pomaluję wasze figsy" - w przypadku niektórych to brzmiałoby jak groźba.

Awatar użytkownika
Aro
Kretozord

Post autor: Aro »

A malował ktoś z Was pędzelkami - Army Paintera ??
Jakieś opinie ??
Obrazek

Awatar użytkownika
The WariaX
Falubaz

Post autor: The WariaX »

Dziwne.. ja intensywnie używam kolibrii i nie mam im nic do zarzucenia.

Awatar użytkownika
Daw
Masakrator

Post autor: Daw »

The WariaX pisze:Dziwne.. ja intensywnie używam kolibrii i nie mam im nic do zarzucenia.
Więc pewnikiem nie używałeś lepszych. To jest jak z jazda samochodem... kupisz poloneza i będziesz się cieszył że jeździ, kupisz opla i będziesz ujęty wspomaganiem i elektrycznymi szybami, kupisz Volvo to będziesz zaskoczony jak fajnie płynie ten samochód i jak rewelacyjnie jest wytłumiony, kupisz S-klase i będziesz miał wszystko co wcześniej + dodatkowo mistrzowskie wrażenia z jazdy + ergonomia w aucie i zawsze będzie tak, że nie zamienisz danego standardu auta na gorszy... :) Dokładnie tak samo jest z pędzelkami :D
Jeszcze Polska nie zginęła / Isten, áldd meg a magyart
Obrazek
Obrazek

ODPOWIEDZ