pytania o magię
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Re: pytania o magię
Czy czarodziej w oddziale który właśnie się zebrał może w tej samej turze czarować??
podpis był nieregulaminowy
oddajcie podpis łobuzy
oddajcie podpis łobuzy
Tak. Czarodziej nie może czarować tylko jak nie żyje bądź ucieka.muchozol pisze:Czy czarodziej w oddziale który właśnie się zebrał może w tej samej turze czarować??
Tylko w miejscu w którym zescateruje.
W tym przypadku na wyższej. RB FAQ p. 4:
Q. For characteristic tests, is the best value in the unit always
used? (p10)
A. If the unit is required to take a characteristic test, the best
value in the unit is used. If every model in a unit is required
to take a characteristic test, then each model uses its own best
value instead.
Q. For characteristic tests, is the best value in the unit always
used? (p10)
A. If the unit is required to take a characteristic test, the best
value in the unit is used. If every model in a unit is required
to take a characteristic test, then each model uses its own best
value instead.
Kalesoner pisze:Orki i gobliny są częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wiecznie czyni dobro.
Jakie czary nie mogą być rzucane do combatu? [ nie chodzi o konkretne nazwy ]
Chodzi mi o to czy jest zapis tę kwestię regulujący bo z tego co pamiętam do combatu nie mogą być ciskane DD i MM?
Chodzi mi o to czy jest zapis tę kwestię regulujący bo z tego co pamiętam do combatu nie mogą być ciskane DD i MM?
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
- krystian1wielki
- Niszczyciel Światów
Jak jest z rzucaniem Płomieni fenixa z High magic? jakie warunki trzeba spełnić?
A ja mam pytanie jak się COmbuje czar Buffujący z Lore of Light, Speed of Light który daje WS 10 i czar zerówka który na przykład obniża WS o 2.
Liczymy wypadkową 10 - 2 = 8 czy też Buff ma w tym przypadku przewagę i zostaje 10.
Ostatnia opcja to czy kolejność rzucenia czarów ma tutaj jakieś znaczenie.
Pzdr.
Liczymy wypadkową 10 - 2 = 8 czy też Buff ma w tym przypadku przewagę i zostaje 10.
Pzdr.
Szukam: zamienników do Silver Helmsów
Kontakt PM
Kontakt PM
Strona 31, adnotacja w kursywie. Zatem kolejność rzucania czarów ma znaczenie. To czy najpierw obniżasz o 2 a potem podwyższasz do 10 daje inny wynik niż to, że najpierw podwyższasz do 10 a potem obniżasz o 2.diuk pisze:A ja mam pytanie jak się COmbuje czar Buffujący z Lore of Light, Speed of Light który daje WS 10 i czar zerówka który na przykład obniża WS o 2.
Pzdr.
pozdrawiam
Furion
- gerald_tarrant
- Masakrator
jak wygląda miscast 10-12 z czaru ukradzionego z Third Eye of Tzeenth
czy czarodziej może stracić właśnie pozyskane czary, zamiast swoich własnych?
czy czarodziej może stracić właśnie pozyskane czary, zamiast swoich własnych?
i ja dodam pytanie które nurtuje mnie od mastera. mamy magie nurgla, gdzie nie ma zerówki. czy jesli mam 2,3 magow to moge rzucac 1 nurgla 2,3 razy na ture, po razie z kazdego maga?
Byłoby afrontem nie napić się z FRONTEM!
"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22
"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22
dobrze, czyli moge castowac 3x czar nr 1 w turze magii z 3 magow, dobrze rozumiem?
Byłoby afrontem nie napić się z FRONTEM!
Szczur22
Szczur22