Najpotężniejszy mag w WFB!
Re: Najpotężniejszy mag w WFB!
Chyba, że najpierw dostanie w czape z armaty 

Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
- The WariaX
- Falubaz
Właśnie !Andrzej pisze:Chyba, że najpierw dostanie w czape z armaty
Najpotężniejszymi czarodziejami są krasnoludzcy inżynierowie ! a z nich the best is Malakai Makaisson

Zapraszam do mojej galerii

http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35475
Maluję na zamówienie:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 13#p990613
- krystian1wielki
- Niszczyciel Światów
ciężko oprzeć się urokowi armat 

Cała magia pochodzi z Chaosu. A Teclis raczej nie jest najpotężniejszy. Jest na pewno wyjątkowo zdolnym magiem. O jego kunszcie świadczy to, że potrafi tak utkać zaklęcia aby były nie do odparcia (rzucanie ifek na dubletach, i jest to jego special rule, więc nie pochodzi z przedmiotów jak ktoś sugerował). Natomiast najpotężniejszy mimo wszystko był chyba Nagash u szczytu swej potęgi.Andrzej pisze:Przecież darm magic to high magic tyle że z domieszką magii chaosu
Słowo klucznoggin pisze: był

Najpotężniejsi byli przedwieczni, ale chaos ich wessał

Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
albo Malekita? który musial do wapa uciekac?;]Andrzej pisze:Konkurować z nim mogą tylko slanowie i ewentualnie Morathi, choć nie wiem czemu tak ją chwalicie. Pokazała ona kiedyś co umie? Zajebała jednym spellem greater demona? Poza tym jej magia to raczej klątwy i inne tego rodzaju debuffy.
pozdro
"Our weapons cut through them like blade through air!"
"Double or nothing, aim for his cock"
"Double or nothing, aim for his cock"
Oraz efekty "zaklęć" armatnich także są nieprzewidywalne. Grając ostatnio z Imperium mój r'n'f nocnik z 1 szeregu złapał 2 kule armatnie - mina artylerzysty bezcenna. Szkoda tylko że nie można było dzięki tym kulą stworzyć nowych fanatyków 

Kalesoner pisze:Orki i gobliny są częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wiecznie czyni dobro.
Coś mi się nie wydaje, żeby to tak działało. Sprawdzi ktoś to w booku?
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
masz pecha , tyle że tylko monstery, montrous infantry i m.cavalery zatrzymują kulki jak ta ich nie zabije. przez zwykłych syfów przelatuje dalej jak przez masło póki się nie zatrzyma na końcu dorzutu.
Sprawdziłem, kruca fix to czemu on nie rzucał dalej
A wracając do tematu to najlepszymi magami są szamani nocnych goblinów - są tak przyćpani że sami nie wiedzą jaka w nich siedzi moc, a jak zostaną wciągnięci przez wir to i tak na miejsce takiego jest co najmniej trzech zapaleńców.

A wracając do tematu to najlepszymi magami są szamani nocnych goblinów - są tak przyćpani że sami nie wiedzą jaka w nich siedzi moc, a jak zostaną wciągnięci przez wir to i tak na miejsce takiego jest co najmniej trzech zapaleńców.
Kalesoner pisze:Orki i gobliny są częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wiecznie czyni dobro.
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
Malekith, przegrał co prawda z Teclisem niemniej jednak o ile dobrze pamiętam w pojedynku z nim miał przewagę dopóki Teclis w desperacji nie złamał swej laski by uwolnić moc zmagazynowaną w niej. Malkie musiał ratować się wycieczką do Warpa skąd wrócił żywy co samo w sobie jest osiągnięciem godnym
wielkiego maga.
co do innych to może Caledor Dragontamer będący jednak w stanie pernamentnego zawieszenia w czasie.
wielkiego maga.
co do innych to może Caledor Dragontamer będący jednak w stanie pernamentnego zawieszenia w czasie.
- The WariaX
- Falubaz
Swoją drogą, bez sensu jest spierać się o coś co nie istnieje
a fluff to z każdym nowym AB-kiem ulega lekkim (wielkim?) zmianom więc... 

Zapraszam do mojej galerii

http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35475
Maluję na zamówienie:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 13#p990613
Faktycznie, Caledor był kozakiem. Teoretycznie dalej żyje, ba, odepchnął horde chaosu od Ulthanu