Należą do dogs of warDługobrody pisze:Czy pogromcy piraci i malakai goblin maschines są do armi krasnoludów czy , do psów wojny ?
P
Co do działa nie wiem gdzie takie brednie słyszałeś, jest jeden strzał i tyle.
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
Należą do dogs of warDługobrody pisze:Czy pogromcy piraci i malakai goblin maschines są do armi krasnoludów czy , do psów wojny ?
P
O to właśnie chciałem zapytać. W FAQ napisano, że w większości przypadków to w opisie broni magicznej jest napisane kiedy bonus jest dawany.X.Maciek pisze:Dodają bonus do charakterystyki tylko w walce. Wszystkie testy przeprowadzasz na bazowej statystyce.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Niestety, jeśli zostało już ustalone że jest coś takiego jak "wielder" i "bearer" to nie ma opcji ale "wielder" wyciąga broń na początku CC i trzyma ją w ręku i dostaje bonus. Bonusu nie dostają posiadacze przedmiotów z RB bo tam jest wyraźnie napisane, że bonus przysługuje tylko podczas "uderzania bronią" oraz "bycia uderzanym".X.Maciek pisze:Aż tak daleko idących wniosków bym nie wysuwał. Jeśli ktoś ma przedmiot że w CC musisz zdawać testy siły to broń Ci też raczej nie dodaje.
No właśnie, po co dwa pytania w tym FAQ jeśli już pierwsze odpowiada, że magiczne przedmioty (oprócz broni) dodają bonusy do testów?Quaki pisze:Nie ma co kminić na temat wielderów itd. bo ostatni FAQ do rulebooka dość jasno precyzuje: