Turniej WFB 16.07.2011 Sklep Imperium, Kraków - 2400pkt.

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Dorgar
"Nie jestem powergamerem"
Kontakt:

Turniej WFB 16.07.2011 Sklep Imperium, Kraków - 2400pkt.

Post autor: Dorgar »

Obrazek

Obrazek

ZASADY EURO DO ŚCIĄGNIĘCIA

Zapisy prosimy składać w temacie pod tym postem, mailowo na adres: m.kaczmarczyk@sklep-imperium.pl, lub w sklepie stacjonarnym w Krakowie. W zgłoszeniu prosimy o podawanie imienia, nazwiska i armii, którą będziecie grali. Niepełne zapisy nie będą odnotowywane.

Aktualna lista zgłoszeń na turniej:

1. Michał Ritter ID 1764 Brretonnia/Dwarfs
2. Piotr Bystroń - Daemons of Chaos
3. Łukasz 'Sevi' Seweryn id: 3590 - High Elves /Wood Elves
4. Marek Hołownia - Dwarfs
5. Patryk Wolnicki - Warriors of Chaos
6. Gałek Dariusz - Skaven
7. Krzysiek Kozak - Warriors of Chaos
8. Michał Węgrzyński - Orcs- Goblins
9.Andrzej Bąk - High Elves
10. Marek Bąk -Daemons of Chaos

W przypadku zapełnienia listy zgłoszeń utworzona będzie lista rezerwowa. Prosiłbym w takim przypadku o podawanie dodatkowo numeru telefonu, abyśmy mogli się skontaktować z informacją o ewentualnej rezygnacji kogoś z listy startowej.
Ostatnio zmieniony 16 lip 2011, o 00:11 przez Dorgar, łącznie zmieniany 3 razy.
Obrazek

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Sevi »

Łukasz 'Sevi' Seweryn id: 3590 - HE/WE (jeszcze zdecyduję) :)
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
Legion
Kradziej

Post autor: Legion »

W Imperium przypadkiem nie było stołów za małych na takie punkty? :D
Vae victis!

Awatar użytkownika
Cytrus Kontynentalny

Post autor: Cytrus Kontynentalny »

Za 5 zeta wpisowego i łącznie 200 zeta dla pierwszych trzech miejsc można to przeboleć :D.
Może nawet warto będzie pomyśleć nad nietypową rozpiską wykorzystującą mniejszą powierzchnię :)

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

Stoły są prawie wymiarowe(z tego co pamiętam brakuje cala) więc można zagrać 2400 - ja tylko proszę żeby organizatorzy przemyśleli ilość terenów bo na te punkt jak dacie tyle co zazwyczaj (dużo) to będzie to BARDZO premiowało armie defensywne jak krasie czy imperium. Zadbajcie więc o równe szanse dla wszystkich co nie będzie proste.
Proszę mnie zapisać!...armie podam przed turniejem bo nie mogę się zdecydować.
Aha i jeszcze jedno - dobrze ,że promujecie scenariusze bo to naprawdę wiele zmienia w rozgrywkach...
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Lady Mayer
Wałkarz
Kontakt:

Post autor: Lady Mayer »

Eh, fajny format ale w tym terminie akurat mam bitwę na jeszcze większe punkty, a Grunwald to obowiązek każdego Bretończyka :D
"Żarty na bok, jak powiedział król Dezmod, gdy wśród uczty goście nagle zaczęli sinieć i umierać. "
A.Sapkowski

Awatar użytkownika
michal
Chuck Norris

Post autor: michal »

Najprawdopodobniej powinienem być już z powrotem w Krakowie do tego czasu.

Michał Ritter ID 1764
Brretonnia/Dwarfs, jeszcze nie wiem

Dorgar
Kontakt:

Przepraszamy za pomyłkę wszystkich, ale turnieje tego miesiąca były organizowane w wielkim pośpiech i wskoczył nam plakat z Krakonu. Zasady zostały zmienione i odpowiednio dopasowane do wymogów punktowych. Co do nagrody dla trzech pierwszych miejsc z przykrością muszę poinformować iż była to pomyłka również z festiwalu fantastyki Krakon, ale nie ma co się załamywać:), nagrody jak zawsze u ans wysokie i tym wyższe im więcej was będzie, jak zawsze dorzucamy 50 % akcyzy:).

Dziękujemy PiotrzeB za cenną uwagę, na pewno o tym pomyślimy byście byli jak najbardziej usatysfakcjonowani:). Stoły są pełno wymiarowe, chyba że piła Panom z castoramy trochę zeszła;P. No cóż by nie skłamać oprócz dużego gdzie cześć maty musiała zaostać zawinięta. Myślę że na 2400 akurat się zmieścimy, takie turnieje również już u nas były.

Po za tym obiecałem format Euro ponieważ połowa graczy była za takim rozwiązaniem więc jest, zapraszam na turniej gorąco, a potem do dyskusji na naszym nowym forum internetowym!:). (na pewno po turnieju będzie już chulać pełną parą:).

Dopisałem wszystkich zgodnie z prośbą, PioterzeB wpisałem Ci na razie armie bazową, jak tylko będziesz chciał zmienić proszę o info na priv lub posta.
Obrazek

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

Zagram DoCH. Mam nadzieję ,że turniej się odbędzie.... Chciałem też powiedzieć ,że te zasady euro po polsku to jest stara wersja - więc jak ktoś nie zna niech sobie na forum poszuka linka do aktualnej wersji.....
Ostatnio zmieniony 14 lip 2011, o 13:26 przez PiotrB, łącznie zmieniany 1 raz.
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Fluffy »

Prosze o dopisanie, Michał "Fluffy" Węgrzyński, O&G

Marek Bąk
Plewa

Post autor: Marek Bąk »

Proszę o zapisanie mnie na turniej. Marek Bąk, Armia: DoCH, ID: 2846

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

To jeszcze i ja, Andrzej Bąk, HE, ID 2431
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Fluffy »

Nie będzie mnie niestety :/

Dorgar
Kontakt:

Dziękujemy wszystkim przybyłym na turniej, zapraszamy na kolejny już w sierpniu:
Dziś przy pełnych zasadach Euro wyniki prezentują się następująco :

1.Andrzej Bąk - High Elves - 56 pkt.
2. Marek Bąk -Daemons of Chaos 42 pkt.
3. Michał Ritter ID 1764 Dwarfs -37 pkt.
4. Łukasz 'Sevi' Seweryn id: 3590 - High Elves - 29 pkt.
5. Marek Hołownia - Dwarfs -28 pkt.
6. Gałek Dariusz - Skaven -19 pkt.
7. Patryk Wolnicki - Warriors of Chaos- 17 pkt
8. Krzysiek Kozak - Warriors of Chaos - 5 pkt.
Obrazek

Marek Bąk
Plewa

Post autor: Marek Bąk »

Dzięki organizatorom za sprawny turniej i dobre sędziowanie.
Trzy fajne i bezstresowe bitwy - ukłony dla przeciwników.
I bitwa z Skavenami - wolno, wolno i jeszcze raz wolno. Razem studiowaliśmy booka Skavenów w temacie zasad (20-0).
II bitwa z High Elves - powoli, spokojnie i zasłużona wtopa (2-18).
III bitwa z Krasnoludami - interesująco, przez pewien moment niepokojąco jeżeli chodzi o wynik i świetna (błąd kolegi) moja końcówka (20-0). Mimo wszystko kilka fajnych rozkmin przeciwnika.

Do kolejnego.

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Całkiem spoko turniej, szkoda że tak mało ludzi.

1 bitwa vs WoCh - po długiej i krwawej jatce WL z warriorami, okazało się że jednak WL są bezkonkurencyjni. 18:2

2 bitwa vs DoCh - bogowie chaosu rozgniewani porażką swych ziemskich sług wysłali wielkiego nieczystego, żeby zrobił porządek (albo raczej chaos?) Niestety, poniósł porażkę... 18:2

3 bitwa vs HE - więc slanesh postanowil wziac sprawy w swoje rece. Zdeprawowal garnizon HE i zwrocil ich przeciwko pobratymcom. Na szczescie sily wierne Ulthanowi twardo trzymaly pozycje wewnatrz wiezy, dziesiatkuja zdrajcow magia, lukiem i toporem :) 20:0
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Sevi »

Fajny turniej :)
Zdeprawowal garnizon HE
Moje HE nie są zdeprawowane ;)

Proponuję od kolejnego turnieju zgłaszać rozgrywki do ligi.
Wisła Kraków.

ODPOWIEDZ