Temat filmowy

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Re: Temat filmowy

Post autor: smiejagreg »

Właśnie skończyłem oglądać "Szalone serce" z J.Bridgesem na Canalu+. Film o starzejącym się gwiazdorze country, mającym problemy alkoholowe. Rola Bridgesa imho genialna. Prosty film o życiu. Warto obejrzeć.

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

Ja lubie filmy, które do końca trzymają w napięciu do końca a na końcu szok, że nie jest tak jak człowiek przewidział. Ostatni taki film to Wyspa Tajemnic więc można powiedzieć, że ostatnio takich filmów nie ma.
Ostatnio zmieniony 29 lip 2011, o 19:10 przez Lazur, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Ingen175
Kradziej

Post autor: Ingen175 »

Noo, wyspa tajemnic dobra była. A zakończenie zrozumiałem dopiero jak obejrzałem 2 raz.

Awatar użytkownika
Vallarr
Falubaz

Post autor: Vallarr »

Wkurzajaca i zgrzytajaca muzyka, rozjezdzajaca sie fabula, ktorej nie da sie wytlumaczyc przewidywalnym zakonczeniem, bo nadal sie nie trzyma kupy, tempo akcji siada blyskawicznie i na koniec schematyczne, przewidywalne odwrocenie. Wspominalem cos o denerwujacej muzyce?

Nie rozumiem zadnych zachwytow nad tym "dzielem", chyba komus metka rezysera i buzka di Caprio przeslonily film.

Awatar użytkownika
Kervyn
Chuck Norris

Post autor: Kervyn »

Za Vallarrem.

Momentami film ma fajny klimat, ale nie ma niestety nic poza tym. Też nie wiem czemu tylu osobom się podobał, i czemu często jest wymieniany w internetowych Top X filmów.
Queek.

Awatar użytkownika
Pieta
Chuck Norris

Post autor: Pieta »

Za parę dni zacznie się festiwal Nowe Horyzonty, a tam jednym z tematów będzie współczesne kino norweskie. Jeden film już zaliczyłem - "Łowca trolli". Polecam wszystkim miłośnikom tych stworów jak i norweskich krajobrazów. Można podziwiać jedno i drugie. Wystarczy wkręcić się w dość prostą konwencję i na festiwalu powinno smakować podwójnie.

Awatar użytkownika
kotson
Falubaz

Post autor: kotson »

Ja też ten film widziałem. Łukasz Orbitowski w NF miał rację :D
BEER FOR THE BEER GOD
CANS FOR THE CANS THRONE

Awatar użytkownika
Pieta
Chuck Norris

Post autor: Pieta »

Oj, NF już nie kupuję z 10 lat, ale pozytywna opinia była jak rozumiem?

Awatar użytkownika
Nordri
Chuck Norris

Post autor: Nordri »

Również przychylam się do pozytywnej opinii. Troll huntera widziałem jakoś pod koniec zeszłego roku, ale jak trafi do kin, to z chęcią obejrzę jeszcze raz.

Awatar użytkownika
LoudLord
Oszukista

Post autor: LoudLord »

A jest szansa, że w ogóle trafi do kin?
"Musimy podjąć męską decyzję- albo jesteśmy zadowoleni, albo nie."
- M.Malicki

Awatar użytkownika
Nordri
Chuck Norris

Post autor: Nordri »

Do sieci kin studyjnych mogłoby trafić.

Awatar użytkownika
Hurtmaker
Chuck Norris

Post autor: Hurtmaker »

Przypadkowo wpadł mi w ręce bardzo ciekawy film, który zrobił na mnie ogromne wrażenie. Mówię o filmie "Droga" (The Road, film z 2009 r. w rolach głownych Charlize Theron, Viggo Mortensen, Robert Duvall), jesli ktoś lubi kino postapokaliptyczne + rozważania o istocie człowieczeństwa, to ten film z pewnością przypadnie mu do gustu.
Trudno jest ten film porównać z jakimkolwiek innym dziełami, bo przeważnie filmy w tej kategorii skupiają sie na tzw. "akcji", a nie na dylematach moralnych postaci.

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Najlepsze w tym filmie jest to, ze nikt nawet nie usiluje wyjasnic co sie stalo, ze mamy nagle apokalipse - to tylko studium upadku ludzkosci w obliczu ciezkich warunkow.

Awatar użytkownika
kotson
Falubaz

Post autor: kotson »

Nom, film bardzo fajny, a książka to już absolutne mistrzostwo
BEER FOR THE BEER GOD
CANS FOR THE CANS THRONE

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Również polecam książkę o tym samym tytule, autorstwa McCarthy'ego. Film w przytłaczającej części nie oddaje klimatu powieści.

DZIK
Oszukista

Post autor: DZIK »

co tak przytłacza w tej części , która klimatu nie oddaje :wink: ?
zgadzam się - film słaby, wtórny

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Miałem na myśli to, że część nieoddająca przytłacza część oddającą. :P

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Albo że brak nieoddawania przytłacza widza :mrgreen:

A film mi się podobał, nie wiem co Wy chcecie od niego:)
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Cyel
Oszukista

Post autor: Cyel »

A ja ostatnio wyniosłem bardzo pozytywne wrażenia z Black Death...film w zasadzie historyczny (pod względem settingu, niekoniecznie fabuły), ale ocieka wprost klimatem rodem z warhammera. Dawno nie widziałem nic tak warhammerowego, pozytywnie mnie nastroił do ponownego poprowadzenia WFRP :)
"There is a pervasive attitude in Warhammer that "one shouldn't bring a knife to a gunfight." The whole reason that Rambo is a badass is because he indeed brings a knife to a gunfight, and still wins." ;)

Awatar użytkownika
Matijjos
Wodzirej

Post autor: Matijjos »

Mnie ciekawi zapowiedź komedii Johny English 2, z Jasiem Fasolom w roli głównej. http://www.youtube.com/watch?v=lP7Agpp372k Sam trajler wydaje mi się dosyć słaby, a pierwsza część strasznie mi się podobała. Co o tym sądzicie?

ODPOWIEDZ