Warszawa-Bemowo Klub Walkiria
W piątek 20ego maja w ramach 5ciolecia art.bem'u będziemy mieli prezentację, w trakcie której można też będzie przyjść i normalnie zagrać w godzinach 16-22.
Stanowisko będziemy przygotowywane od 15ej, więc można przyjść również wtedy i szybciej zacząć grac.
Zapraszam.
{Poza tym w sobotę też będzie otwarte jak zwykle- w sali 216}
Stanowisko będziemy przygotowywane od 15ej, więc można przyjść również wtedy i szybciej zacząć grac.
Zapraszam.
{Poza tym w sobotę też będzie otwarte jak zwykle- w sali 216}
Dodam jeszcze, że stworzyłem forum klubu, które ma posłużyć w ułatwieniu umawiania się- ma ono charakter tymczasowy – dlatego jest tak surowe jakie jest – bo na początku czerwca ruszy portal Stowarzyszenia Klubów Gier Bitewnych, na którym też będzie forum z możliwością umawiania się (oprócz szeregu innych funkcjonalności) nie tylko u nas ale i w innych warszawskich klubach (oraz kieleckim...) .
www.kgbwalkiria.fora.pl
www.kgbwalkiria.fora.pl
Witam wszystkich!
Jestem graczem z wieloletnią przerwą w WFB. Chciałem się zapytać, czy ktoś gra w 8. edycję i czy podjąłby się nauczenia mnie nowej mechaniki. Ostatni raz na poważnie grywałem w czasach 6. edycji. Mam sporą armię, w większości niepomalowaną, a do ArtBemu mam 10 minut na piechotę. Na stronie na FB zobaczyłem, że w większości gracie w Flames of War lub WH40k i chciałem się zapytać, czy ktoś jeszcze gra w Warhammera.
Jestem graczem z wieloletnią przerwą w WFB. Chciałem się zapytać, czy ktoś gra w 8. edycję i czy podjąłby się nauczenia mnie nowej mechaniki. Ostatni raz na poważnie grywałem w czasach 6. edycji. Mam sporą armię, w większości niepomalowaną, a do ArtBemu mam 10 minut na piechotę. Na stronie na FB zobaczyłem, że w większości gracie w Flames of War lub WH40k i chciałem się zapytać, czy ktoś jeszcze gra w Warhammera.
Z klubowiczów grających w whfb został właściwie tylko Monodominant -mogę się go dopytać czy nie chciałby zagrać. Mam tylko takie pytanie mówisz dobrze po angielsku lub grecku, żeby się z nim dogadać? - bo po polsku na poziomie rozmowy o mechanice gry może byc kiepsko.
Poza tym jest jeszcze paru nie-klubowiczów, którzy grywali u nas lub mieszkają nie daleko: ironhead, gervaz, hirek.
Poza tym jest jeszcze paru nie-klubowiczów, którzy grywali u nas lub mieszkają nie daleko: ironhead, gervaz, hirek.
I ja bym chętnie z Tobą zagrał Orris - ucząć Cię zasad ósmej edycji, uczyłbym też samego siebie
Niestety realny termin gry, to dopiero druga polowa sierpnia/pierwsza polowa wrzesnia. Daj znac, czy Ci pasuje - jesli tak,. to będe informowal z odpowiednim wyprzedzeniem.
A - i dość dobrze mówię po polsku
Niestety realny termin gry, to dopiero druga polowa sierpnia/pierwsza polowa wrzesnia. Daj znac, czy Ci pasuje - jesli tak,. to będe informowal z odpowiednim wyprzedzeniem.
A - i dość dobrze mówię po polsku
Dzięki! Z pewnością skorzystam, a do tego czasu może nauczę się jakiś podstaw. Zacząłem od lektury tego tematu: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... %3Bquot%3B
Jak będziesz już mógł się spotkać, to daj znać. Jeszcze nie jestem pewien, ale powinienem być w Warszawie.
Jak będziesz już mógł się spotkać, to daj znać. Jeszcze nie jestem pewien, ale powinienem być w Warszawie.
Komunikat parafialny - wyjeżdżam do puszczy, Rantor też jest poza Warszawą, w związku z czym sala będzie zamknięta 30ego lipca. Zapraszam ponownie 6ego sierpnia.
Jeśli jest ktoś kto chce się przyłączyć do grona posiadających uprawnienia -a z drugiej zobowiązujących się otwierać salę - to proszę o kontakt. Takie sytuacje jak w/w będą się rzadziej zdarzać, lub nie będą się zdarzać wcale kiedy będzie więcej kluczników.
Jeśli jest ktoś kto chce się przyłączyć do grona posiadających uprawnienia -a z drugiej zobowiązujących się otwierać salę - to proszę o kontakt. Takie sytuacje jak w/w będą się rzadziej zdarzać, lub nie będą się zdarzać wcale kiedy będzie więcej kluczników.
Chciałem się dowiedzieć, czy klub funkcjonuje i czy można wpaść na jakąś bitwę do ArtBemu. Czy ktoś gra u was w Ogniem i Mieczem? Wyczytałem, że gracie w Flames of War, więc prawdopodobnie powinniście mieć jakieś makiety do OiM. Prawdopodobnie korzystałbym od czasu do czasu z możliwości zagrania partyjki ze znajomym z Bemowa.
Dzięki za odpowiedź.
Pozdrawiam.
Dzięki za odpowiedź.
Pozdrawiam.
Podpis niezgdony z regulaminem forum
Zainteresowanie graniem w art.bem'ie bylo znikome. Z końcem tego roku zwijamy się stąd i wracamy do 'grania po domach'; bo nie ma mocnej ekipy dla której warto by trzyma miejscówkę w art.bem'ie. Kombinujemy nad wynajęciem nowego miejsca (obskurnego, taniego i ciągle dostępnego- jak to dawne, gdzie była większa frekwencja) - jak jesteś zainteresowany dokładaniem się do czegoś takiego to daj znać (jeśli poważnie myślisz o regularnym graniu).
Jak szukasz przeciwników do grania na Bemowie- w whfb,wh40k, flamesy, BFG - to mogę Cię skontaktować z odpowiednimi osobami związanymi z klubem. Tereny które mamy zostaną rozparcelowane, żeby był z nich maksymalny pożytek. Jeśli chodzi o ogniem i mieczem to jeśli jesteś w stanie wyposażyć obie strony do grania to pewnie i gracze się znajdą.
p.s. - wszedłem tutaj przypadkiem (rzadko zaglądam) - więc najlepiej jak masz sprawę to po prostu dzwoń (telefony są na blogu).
Jak szukasz przeciwników do grania na Bemowie- w whfb,wh40k, flamesy, BFG - to mogę Cię skontaktować z odpowiednimi osobami związanymi z klubem. Tereny które mamy zostaną rozparcelowane, żeby był z nich maksymalny pożytek. Jeśli chodzi o ogniem i mieczem to jeśli jesteś w stanie wyposażyć obie strony do grania to pewnie i gracze się znajdą.
p.s. - wszedłem tutaj przypadkiem (rzadko zaglądam) - więc najlepiej jak masz sprawę to po prostu dzwoń (telefony są na blogu).
W sumie otrzymałem pełną odpowiedź i dziękuję za nią. Żeby być szczerym - nie planowałem regularnego grania, a tylko sporadyczne. W takim razie podziękuję za propozycję. Szkoda, że tak bliska miejscówka pada.
Pozdrawiam!
Pozdrawiam!
Podpis niezgdony z regulaminem forum