Szybkie pytania
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
- Tiger Brown
- Kradziej
Re: Szybkie pytania
Z tym, że warto pamiętać o zasadzie: Im cieńsza spoina, tym rzadszy może być klej. Jeśli części nie można spasować idealnie i będzie między nimi większa lub mniejsza szpara, to warto poszukać gęstego kleju cyjanoakrylowego ("żelowego"). Rzadkie kleje mają mało wypełniacza i trzymają tym słabiej im grubsza spoina.
"Pomaluję wasze figsy" - w przypadku niektórych to brzmiałoby jak groźba.
Jak przy klejach jesteśmy
czym gąbki od walizki skleić?
Po ponad roku chce się za to zabrać . Jakiś temat o tym czytałem i testowałem . Wikol odpada (za słaby) kropelki itp odpadają [gąbkę mi wypalają] . Miałem fajny klej w piwnicy to mi zasechł
czym gąbki od walizki skleić?
Po ponad roku chce się za to zabrać . Jakiś temat o tym czytałem i testowałem . Wikol odpada (za słaby) kropelki itp odpadają [gąbkę mi wypalają] . Miałem fajny klej w piwnicy to mi zasechł
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Ja swoje kleilem wikolem i nie mam problemów z rozklejaniem mimo że trzymam w nich same metalowe figsy. Wiele osób poleca klej polimerowy, ja osobiście nim gąbki nie kleilem ale możesz spróbować bo jest dość tani i nie wypali ci dziur. Ale pamiętaj żeby obciążyć czymś gąbki. Dodatkowo schnie bardzo długo.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
- Tiger Brown
- Kradziej
Nada się też klej termotopliwy (z pistoletu), w dodatku bardzo uniwersalny.
"Pomaluję wasze figsy" - w przypadku niektórych to brzmiałoby jak groźba.
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
A co ma napięcie powierzchniowe do opadania pigmentu?Rasti pisze:Może zmniejsz napięcie powierzchniowe wody... np: płynem do naczyń. Dodajesz kropelkę do farbki.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
każdą inną też powinieneś mieszać przed malowaniem, chyba normalne, że pigment w farbie osiada na dno słoiczkaRossi pisze:nie dolewałem tam wody. Czyli zawsze przed malowaniem będę musiał mieszać tą farbkę? inaczej się nie da?
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
Zacznij od tego
http://www.games-workshop.com/gws/conte ... ue&start=2
http://www.games-workshop.com/gws/conte ... ue&start=2
Kalesoner pisze:Orki i gobliny są częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wiecznie czyni dobro.
jak wyżej, ostatnio właśnie zmywałem i dotem 3 wszystko ładnie zeszło, nawet był lakier na bejcy a zeszło