Piłka nożna
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Re: Piłka nożna
Święta racja, panie dziejku...eee...DZIKU Takich półfinałów mało kto się spodziewał.
Edytoriał- no proszę, ostatni ćwiercfinał też nie zawiódł
Edytoriał- no proszę, ostatni ćwiercfinał też nie zawiódł
"Musimy podjąć męską decyzję- albo jesteśmy zadowoleni, albo nie."
- M.Malicki
- M.Malicki
-
- Wałkarz
Obserwowałem wnikliwie turniej od początku i nie mam pojęcia co się stało... trochę śmieszyć może styl, w jakim Brazylia wypadła z turnieju. Żeby żadnego karnego nie trafić?
No fakt, do tej pory uważałem, że to przypadłość Argentyny [tzw. Martiniosa Palermiosa].... Teraz się modlę, bym mógł pooglądać finał- bo burze ostatnio kasują mi kablówkę a nie po to się męczyłem z meczami grupowymi, żeby teraz nic z tego nie mieć
- M.Malicki
- M.Malicki
o ile na mundialu urusom kibicowałem - to tu i teraz na tle innych są oni takimi Niemcami Ameryki Płd
Tam było więcej fantazji - te strzały z daleka - tu grają jak maszyna. Medalu na mundialu nie mieli tylko przez .. bramkarza
z Niemcami i Holandią gdy Muslera skakał do jakiejś piłki to ona wpadała do bramki
z Argentyną na Copa miał przeciwny mode
na Peru już trochę wracał do dawnego stylu... do czasu zrywu Suareza osłabione brakiem Farfana i Pizarro Peru dzielnie się trzymało
po cichu liczyłem na finał Wenezuela - Peru i ostateczną wygraną uznawanych za najsłabszych na kontynencie
piłkarzy z kraju dyktatora Chaveza - żeby niespodzianki trwały dalej:
ale pewnie Urugwaj zamęczy Paragwaj w niezbyt ciekawym finale...
a na mundialu w Brazylii polegnie - bo czas kluczowych Forlana i Lugano juz przeminie
Copa się kończy niedługo a ja sie cieszę żę kolejny Argentyńczyk pochodzący z Cordoby - jak kiedyś
Kempes, Claudio Lopez, Aimar - teraz Piatti przeszedł do Valencii i już w pierwszym meczu, wygranym z PSV Eindhoven 2 do zera strzelił gola.
Tam było więcej fantazji - te strzały z daleka - tu grają jak maszyna. Medalu na mundialu nie mieli tylko przez .. bramkarza
z Niemcami i Holandią gdy Muslera skakał do jakiejś piłki to ona wpadała do bramki
z Argentyną na Copa miał przeciwny mode
na Peru już trochę wracał do dawnego stylu... do czasu zrywu Suareza osłabione brakiem Farfana i Pizarro Peru dzielnie się trzymało
po cichu liczyłem na finał Wenezuela - Peru i ostateczną wygraną uznawanych za najsłabszych na kontynencie
piłkarzy z kraju dyktatora Chaveza - żeby niespodzianki trwały dalej:
ale pewnie Urugwaj zamęczy Paragwaj w niezbyt ciekawym finale...
a na mundialu w Brazylii polegnie - bo czas kluczowych Forlana i Lugano juz przeminie
Copa się kończy niedługo a ja sie cieszę żę kolejny Argentyńczyk pochodzący z Cordoby - jak kiedyś
Kempes, Claudio Lopez, Aimar - teraz Piatti przeszedł do Valencii i już w pierwszym meczu, wygranym z PSV Eindhoven 2 do zera strzelił gola.
Polacy na Copa America :
http://www.weszlo.com/fotonews/13112125 ... parent.jpg
EDIT:
Serbowie się obciachu najedli:
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/liga-e ... omosc.html
http://www.weszlo.com/fotonews/13112125 ... parent.jpg
EDIT:
Serbowie się obciachu najedli:
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/liga-e ... omosc.html
GrimgorIronhide pisze:Tą logiką Kudłaty jest wzorem uczciwości i nieprzekupnościZiemko pisze:Cholera jak od lapowek sie lysieje to gdzie moje miliony
Dziś trzy zawały i jedno zmartwychwstanie przeżyłem podczas oglądania polaków, a tu gadka o jakichś latynosach...
Wisła przedwczoraj wywalczyła kolejne 4 międzynarodowe mecze, a Śląsk dziś 2.
Ekstremalnie ważne nabyte doświadczenia dla polskiej piłki.
I jeszcze dziś jedna świetna wiadomość. I liga w końcu w telewizji może się pojawić. Prawdopodobnie TVP Sport i TVP regionalne oraz Orange Sport pokażą 4 mecze tygodniowo zaplecza Tekstraklasy. Spory plus.
Wisła przedwczoraj wywalczyła kolejne 4 międzynarodowe mecze, a Śląsk dziś 2.
Ekstremalnie ważne nabyte doświadczenia dla polskiej piłki.
I jeszcze dziś jedna świetna wiadomość. I liga w końcu w telewizji może się pojawić. Prawdopodobnie TVP Sport i TVP regionalne oraz Orange Sport pokażą 4 mecze tygodniowo zaplecza Tekstraklasy. Spory plus.
Siweusz - dobre
a propos wstydu w pucharach - wyszperałem jak można pięknie i obiektywnie na własnej stronce klubowej opisać występ przynoszący duuuuzy wstyd:
http://www.bangorcityfc.com/index.php?p=25bffd6d.19.2
Pieta - zazdroszczę pozytywnego podejścia - ale odarty ze złudzeń oglądaniem 27 lat występów rodaków
- odpowiem - że te "doświadczenia" - będą raczej w praktyce - chuja warte...
( choć Twój idealizm w tej kwestii podziwiam)
a propos wstydu w pucharach - wyszperałem jak można pięknie i obiektywnie na własnej stronce klubowej opisać występ przynoszący duuuuzy wstyd:
http://www.bangorcityfc.com/index.php?p=25bffd6d.19.2
Pieta - zazdroszczę pozytywnego podejścia - ale odarty ze złudzeń oglądaniem 27 lat występów rodaków
- odpowiem - że te "doświadczenia" - będą raczej w praktyce - chuja warte...
( choć Twój idealizm w tej kwestii podziwiam)
No to chrzanić te "doświadczenia". Wrocław akurat 27 lat czekał na taki mecz i zwycięstwo, mimo że to II runda kwalifikacji, smakuje jak zdobycie jakiegoś mistrzostwa.
Owszem, pójdzie wszystko na marne jeśli Śląsk nie da rady w lidze, gdzie czeka 15 wygłodniałych zwierzaków, chcących udowodnić, że też im się puchary należą. Tak poległ Lech w ubiegłym sezonie, tak może teraz WKS. Dlatego ruszająca za tydzień Ekstraklasa wydaje mi się tak bardzo atrakcyjna.
Jest Euro, są pieniądze, stadiony, coraz lepsze transmisje, to jest i okazja by coś ruszyło. Stwierdzenie "chuja warte" na 100% w niczym nie pomoże. Lepsze czasy by coś drgnęło najprawdopodobniej już nie nadejdą.
Owszem, pójdzie wszystko na marne jeśli Śląsk nie da rady w lidze, gdzie czeka 15 wygłodniałych zwierzaków, chcących udowodnić, że też im się puchary należą. Tak poległ Lech w ubiegłym sezonie, tak może teraz WKS. Dlatego ruszająca za tydzień Ekstraklasa wydaje mi się tak bardzo atrakcyjna.
Jest Euro, są pieniądze, stadiony, coraz lepsze transmisje, to jest i okazja by coś ruszyło. Stwierdzenie "chuja warte" na 100% w niczym nie pomoże. Lepsze czasy by coś drgnęło najprawdopodobniej już nie nadejdą.
Pieta pisze:
hmm fajnie wyjazdowe będzie można obejrzeć , bo jak u nas będą grali to wolę za te 6.5 zł iść na meczyk :]
- Jacek_Azael
- Masakrator
Panowie
Czy publiczna TV nie rozgłaszała jak to będą transmisje od ćwierćfinałów Copa America na otwartych kanałach? Dziś finał na TVP 2 miał być a leci kolejny raz Start Wars .... w uja lecą . Dobrze , że to TVP Sport mam na cyfrze bo bym się wkurwił , Brazylia/Argentyna nie grają to nikt oglądać nie będzie ...
Czy publiczna TV nie rozgłaszała jak to będą transmisje od ćwierćfinałów Copa America na otwartych kanałach? Dziś finał na TVP 2 miał być a leci kolejny raz Start Wars .... w uja lecą . Dobrze , że to TVP Sport mam na cyfrze bo bym się wkurwił , Brazylia/Argentyna nie grają to nikt oglądać nie będzie ...
TVP wkurzyła mnie potwornie... dobrze że Urusi wygrali, ale czytanie relacji tekstowej okraszone tylko skrócikiem z bramkami, to nie jest spełnienie marzeń...
Trudno , pewnie i tak powtórkę obejrzę
Trudno , pewnie i tak powtórkę obejrzę
- M.Malicki
- M.Malicki
- Młody Pajak
- Kradziej
No i Urugwaj dostał nagrodę za ostatnie Mistrzostwa Świata. Mam ogromną nadzieję, że na kolejnych MŚ też się postarają.
Będzie dobrze
Obstawiam 3-1 dla Wisły
Obstawiam 3-1 dla Wisły
Wisła Kraków.
Wkońcu trochę szczęścia uśmiechnęło się do Wisły
Litex postawił poprzeczkę wyżej niż myślałem, ale wynik i tak jest bardzo dobry, a w perspektywie rewanż u siebie, więc jestem spokojny
Litex postawił poprzeczkę wyżej niż myślałem, ale wynik i tak jest bardzo dobry, a w perspektywie rewanż u siebie, więc jestem spokojny
Wisła Kraków.