Nowe figurki do VC?

Vampire Counts

Moderator: misha

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Re: Nowe figurki do VC?

Post autor: Azgaroth »

Drwal pisze:ja p.....e
z tego terrorgeista kicha. Miałem nadzieje, że w końcu wampiry dostaną jakiś grywalny model potworka - myliłem się

podstawka 100x100 czyni, że wyłapujemy od hordy przykładowo 21ataków S5/6?, co przy mizernym ws3 i regenki 6+ powinno stykać by go zabić.

ja już nie będę ingerował i komentował zasad nowo powstałych modeli ale jak na to patrzę to mi się żal robi.
Wypuszczając taki model mogli mu dać jakieś special ataki w stylu abomki skoro nie ma to praktycznie save'a (chociaż coś w cc by robiło)

Tak jak już pisałem wcześniej zastosowanie tego widzę jako krzykacz i trzymanie punktów. Do walki nie radze się tym pchać

Dokładnie...varghulf z regenką 4+ i WS 5 i hatredem nad nim góruje w walce. Jako krzykacz może, ale z tą podstawką dość łatwo go dorwać. Porażka.

Awatar użytkownika
M.T.
Kretozord

Post autor: M.T. »

Azgaroth pisze:1. Czyli wg tych zasad - Wraith / Banshee jako bohatera możemy wsadzić do klocka Grave Guardów ?
2. Rozumiem, że zapis 0-1 oznacza, że możemy wystawić w armii jednego samotnego wraitha i jedną banshee ?
3. Wrighty z banshee jako oddział już rozumiem nie obowiązują ?
1.Tak.
2.
M.T. pisze: 0-1 są jak się je weźmie do paktu ze Storm of Magic.
W normalnych grach takiego limitu nie ma :)
3. Nadal obowiązują. Poza tym nie ma przeszkód by wystawić np. 5 Wraithów i Banshee w oddziale, a drugą taką grupę jako herosów w tej samej armii.

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

Tia, IMO jeśli terrorgeist nie ma jakieś ukrytej zdolności w rodzaju eteryczność ( :P ), to jest turboplewą, która wszakoż przy nieogarniętym przeciwniku i dobrym rzucie może zrobić samodzielnie bitwę.

Wraithy i basie w oddziałach to co innego. Gruby upgrade. Można nawet wystawić oddział turbostrzelający: szkielety z czołówką z 5 banshee. Albo 5 kresek po 10 ghuli z banshee z przodu i niech się oponent p^doli.

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

M.T. pisze: 3. Nadal obowiązują. Poza tym nie ma przeszkód by wystawić np. 5 Wraithów i Banshee w oddziale, a drugą taką grupę jako herosów w tej samej armii.
No nad tym się właśnie zastanawiam - bo skoro Wright i Banshee "are hero choice" to to chyba wyklucza istnienie normalnej jednostki branej z rare.

Awatar użytkownika
M.T.
Kretozord

Post autor: M.T. »

Nie widzę nic, co by tego zabraniało.

misha
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: misha »

plotki mówiły, że jako bohaterowie będą mieli podniesiony koszt punktowy i będzie możliwość wystawienia również jako rare w jednostce
zaprezentowane screeny nie kasują opcji rare :) moim zdaniem
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A

Awatar użytkownika
hellsing
Chuck Norris

Post autor: hellsing »

Azgaroth pisze:
Drwal pisze:ja p.....e
z tego terrorgeista kicha. Miałem nadzieje, że w końcu wampiry dostaną jakiś grywalny model potworka - myliłem się

podstawka 100x100 czyni, że wyłapujemy od hordy przykładowo 21ataków S5/6?, co przy mizernym ws3 i regenki 6+ powinno stykać by go zabić.

ja już nie będę ingerował i komentował zasad nowo powstałych modeli ale jak na to patrzę to mi się żal robi.
Wypuszczając taki model mogli mu dać jakieś special ataki w stylu abomki skoro nie ma to praktycznie save'a (chociaż coś w cc by robiło)

Tak jak już pisałem wcześniej zastosowanie tego widzę jako krzykacz i trzymanie punktów. Do walki nie radze się tym pchać

Dokładnie...varghulf z regenką 4+ i WS 5 i hatredem nad nim góruje w walce. Jako krzykacz może, ale z tą podstawką dość łatwo go dorwać. Porażka.

bez sejwa i warda w 8 ed nie ma szans na przezycie niestety
Klub Gier Bitewnych Toruń https://www.facebook.com/Triclinum/
Blog https://miniaturepaintingstudio.blogspot.com/
Każdą moją prace publikuje na YouTubie https://youtube.com/channel/UC6DW9zlhA9 ... zFQ/videos
Facebook https://www.facebook.com/miniatureps/
Instagram https://www.instagram.com/miniaturepaintingstudio/
Szukam kogoś do współpracy przy malowaniu modeli Toruń i okolice

Awatar użytkownika
Jasif
Masakrator

Post autor: Jasif »

Pojedyncze Wraithy i Banshee to spoko sprawa, jednak ja osobiście nie widzę sensu wkładać ich do oddziału.
Z drugiej strony Banshee za 95 punktów to średnia opcja, bo nadaje się tylko do krzyczenia ze swoimi statami.

Wg mnie te nowe "bajery", bo tylko tak je można nazwać, nie zmienią specjalnie rozpisek. Czasem zobaczymy pojedyncze Wraithy albo Banshee i tyle...
paulinka17 pisze:Mówiłem, jabaniutki nawet oczka zmrużył z rozkoszy.
Dziedzic pisze:JH i UD razem, piekło zamarzło i serce Szaitisa pękło.

Awatar użytkownika
Szaitis
Falubaz

Post autor: Szaitis »

Hmm, IMO eteryczna odginaczka za 60 pkt która w dodatku potrafi zatrzymać spory oddział to dla mnie niezły upgrade, dodatkowo mam wrażenie że jakiś POK czy inny jakiś tam kowboj zastanowi się 2 razy zanim zaszarżuje unit w którym niewinnie stoi banshee. Nie mówiąc już o tym co napisał Barb.

Tylko czekać jak GW klepnie oficjalną erratę. Wiesz Jasif, ja bym się nie obraził jakby mi już na DMP dali dodatkową możliwość złożenia VC

Awatar użytkownika
Jasif
Masakrator

Post autor: Jasif »

Wraciak to jeszcze dobry deal. Szarża, bok, 1 wound(statystycznie) i możesz nawet szarżować na coś ze staticem 4 (5, jeśli masz zasięg od BSB).
No i wiadomo, że każda odmiana w tej nudnej armii to zmiana na plus.
paulinka17 pisze:Mówiłem, jabaniutki nawet oczka zmrużył z rozkoszy.
Dziedzic pisze:JH i UD razem, piekło zamarzło i serce Szaitisa pękło.

Awatar użytkownika
Gasior
Postownik Niepospolity

Post autor: Gasior »

rownie dobrze mozna wystawic 10 wraciakow herosow, trzymac ich blisko siebie, i masz oddzial ktory po prawdzie jest bardzo malo wrazliwy na pociski (przeciez moze zdjac tylko 2 woundy maxymalnie). szarza na jednego, zdejmuje, przebija sie w drugiego, a w swojej turze ty wbijasz jeszcze osmiu w klocek. sporo opcji sporo :)
:twisted: always Vampire :twisted:

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Gasior pisze:rownie dobrze mozna wystawic 10 wraciakow herosow, trzymac ich blisko siebie, i masz oddzial ktory po prawdzie jest bardzo malo wrazliwy na pociski (przeciez moze zdjac tylko 2 woundy maxymalnie). szarza na jednego, zdejmuje, przebija sie w drugiego, a w swojej turze ty wbijasz jeszcze osmiu w klocek. sporo opcji sporo :)
Albo gwiazda śmierci np 26 graveguardów z pierwszą linią w postaci 9 wrightów + king z regenką i WS 10 z hełmu :)

Awatar użytkownika
Szaitis
Falubaz

Post autor: Szaitis »

Cichutko, lepiej nie dywagować o tym na forum bo wejdzie tu jeszcze ktoś z LS-u poza Barbem i nie dadzą nam nacieszyć się nowościami :wink:

Awatar użytkownika
wru
Chuck Norris

Post autor: wru »

co do nietoperza to regenka na 4+ i byłby piękny mount dla lorda
Come crawling faster, obey your Master...

Awatar użytkownika
White Lion
Kretozord

Post autor: White Lion »

hmm mam w sumie dwa pytanka.

czy poza wklejeniem tego na forum da się te zasady gdzieś ściągnąć? ewentualnie kiedy maja się pojawić na stronie gw w erratach ?

Ewentualnie jeszcze jedno. Jak dadzą to w erracie to automatycznie staje się to dozwolone na każdym turnieju ?

Awatar użytkownika
wru
Chuck Norris

Post autor: wru »

White Lion pisze:hmm mam w sumie dwa pytanka.

czy poza wklejeniem tego na forum da się te zasady gdzieś ściągnąć? ewentualnie kiedy maja się pojawić na stronie gw w erratach ?

Ewentualnie jeszcze jedno. Jak dadzą to w erracie to automatycznie staje się to dozwolone na każdym turnieju ?

IMO errata = oficjalne zasady

więc można nimi grać na turniejach
Come crawling faster, obey your Master...

Awatar użytkownika
Voodoo
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Voodoo »

White Lion pisze:czy poza wklejeniem tego na forum da się te zasady gdzieś ściągnąć? ewentualnie kiedy maja się pojawić na stronie gw w erratach ?
Zasady wyjdą w nowym White Dwarfie.
Obrazek

Awatar użytkownika
Aro
Kretozord

Post autor: Aro »

Dokładnie to są fotki z nowego WD.
Obrazek

Awatar użytkownika
gerald_tarrant
Masakrator

Post autor: gerald_tarrant »

na tych dodatkowych zasadach się kończy, czy jednak wyjdzie jakoś niedługo book?

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Post autor: Smh »

gerald_tarrant pisze:na tych dodatkowych zasadach się kończy, czy jednak wyjdzie jakoś niedługo book?
nie wyjdzie, te zasady to wszystko do VC co wychodzi...
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

ODPOWIEDZ