Nowe figurki do VC?

Vampire Counts

Moderator: misha

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Re: Nowe figurki do VC?

Post autor: Azgaroth »

Smh pisze:
crovaxus pisze:Jak dla mnie to potworek kompletnie nie wart brania. Każda normalna armia z normalnym graczem pierwsze co to walnie wszystkim co może strzelać właśnie w niego a już napewno krasnale ;] klimat klimatem ale grywalność nim byłaby znikoma.
niekoniecznie, jak coś strzela w duży worek kości to nie strzela w coś innego... zapewne znajdą się gracze, którzy użyją nowego modelu... choćby do postawienia na półce... :D
Nie no, ja go kupię i wykorzystam w najbliższej bitwie po której na pewno zdam ralacje :) Jako straszak na bohaterów i monstery (np hydrę) jest doskonały, no i jako odwracacz uwagi od naszych kluczowych jednostek :) Pomimo dużego kosztu punktowego jak na swoje możliwości, przy odrobinie szczęścia może namieszać :)

Awatar użytkownika
JarekK
Bothunter

Post autor: JarekK »

no i mamy niegrywalne bydle :) suuuuuper... a ja chciałem nieumarłą hydre (hlip-hlip)
Stone pisze: 16 gru 2019, o 13:36Żeby dobrze rosły, o warzywa trzeba dbać.

Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Smiechu »

hola hola

Poczekajmy moze na tego krola ghuli jako Lorda, bo moze on bedzie gniesc system

misha
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: misha »

hmm red fury +infinite +ghoulkin
przedmioty jak dla Lorda na smoku i pojechali, misiem ma T6, smok zombie miał T5 i mniej ran, moim zdaniem nie tak beznadziejna opcja, w dodatku terrorgheist jest tanszy od smoka, więc prędzej wejdzie w rozpiskę
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Smiechu pisze:hola hola

Poczekajmy moze na tego krola ghuli jako Lorda, bo moze on bedzie gniesc system
Jak dla mnie nie będzie żadnego specjalnego lorda, po prostu terrorgeist staje się mountem wtedy kiedy stworzysz lorda z wampiryczną mocą ghoulkin i wtedy staje się ghoul kingiem :)

Awatar użytkownika
Shinue
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Shinue »

a co powiecie na np. trzech herosów rajciaków walczących specjalnym pojedynczym atakiem z czołgiem? he he he :mrgreen:
Obrazek

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Shinue pisze:a co powiecie na np. trzech herosów rajciaków walczących specjalnym pojedynczym atakiem z czołgiem? he he he :mrgreen:
Jak dla mnie bomba, 2 herosów-wrightów i czołg rozbity :)

Awatar użytkownika
Drwal
Falubaz

Post autor: Drwal »

to będzie można tym wraithom dać jakieś magiczne przedmioty?

Awatar użytkownika
M.T.
Kretozord

Post autor: M.T. »

Nie.

Awatar użytkownika
wru
Chuck Norris

Post autor: wru »

Nie będzie można dawać przedmiotów, ale chyba wraciak może być BSB.
Come crawling faster, obey your Master...

Awatar użytkownika
M.T.
Kretozord

Post autor: M.T. »

Też nie.

Awatar użytkownika
wru
Chuck Norris

Eteryczny wampir z mocą Spectral Forme może brać BSB, co powoduje, że wraciaki nie mogą?

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

wru pisze:Eteryczny wampir z mocą Spectral Forme może brać BSB, co powoduje, że wraciaki nie mogą?
Powinno to być uściślone w erracie. To, że wright czy bashee jest herosem to nie znaczy, że może być BSB analogicznie jak nekromanta. Jeśli errata nie wniesie nowego zapisu to jak dla mnie BSB może być nadal tylko wampir lub wight king.

misha
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: misha »

Azgaroth pisze:
wru pisze:Eteryczny wampir z mocą Spectral Forme może brać BSB, co powoduje, że wraciaki nie mogą?
Powinno to być uściślone w erracie. To, że wright czy bashee jest herosem to nie znaczy, że może być BSB analogicznie jak nekromanta. Jeśli errata nie wniesie nowego zapisu to jak dla mnie BSB może być nadal tylko wampir lub wight king.
nic nie trzeba uściślać, nie za dużo tego uściślania? nie przesadzaj
polecam stronę 91 z AB
One Vampire or Wight King in the army may carry a Battle Standard for +25pts
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A

Awatar użytkownika
Daw
Masakrator

Post autor: Daw »

Zamówiłem tego Terror Geja :) Zobaczymy jak się to maluje :D :D
Jeszcze Polska nie zginęła / Isten, áldd meg a magyart
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

wru pisze:
Durin pisze:może poczekajmy, aż ten WD się chociaż ukaże;p
już się ukazał, ja swój kupiłem w empiku
W empiku w sklepie internetowym czy w salonach mają na stanie ? Jaka cena ?

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

Wydaje mi się, że terrorgeje będą efektywne (jeśli w ogóle) to parami. Jednego zbyt łatwo osłabić, a jak są dwa, to szansa, że któryś na full lifie dobierze się do kowadła albo innego słodkiego przedmiotu wycia typu hydra/kocioł są duże.

Awatar użytkownika
wru
Chuck Norris

Azgaroth pisze:W empiku w sklepie internetowym czy w salonach mają na stanie ? Jaka cena ?
Kupiłem w salonie, cena coś 25 zł.
Barbarossa pisze:Wydaje mi się, że terrorgeje będą efektywne (jeśli w ogóle) to parami. Jednego zbyt łatwo osłabić, a jak są dwa, to szansa, że któryś na full lifie dobierze się do kowadła albo innego słodkiego przedmiotu wycia typu hydra/kocioł są duże.
Kurde tyle pkt! Jeden aby odciągać uwagę od drugiego :cry: Co im szkodziło dać terrorowi regenkę na 4+ ? Wtedy to by był świetny monster do grania, a tak to mamy popierdółkę z fajnym modelem.

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

No wiesz, ja Ci tylko mówię, że jeden ma mniejszy sens, niż dwa.

A model jest dziwny. W niektórych machupach może zrobić totalną masakrę, bo jak nie ma strzelania i jest armia typu deathstar i luzem latające kowboje/smoki/monstery, to ma ogromny potencjał.

Do tego jak przeciwnik ma jakiegoś smoka, to terrorgeja można skampić za obeliskiem i tym samym stworzyć 20" strefę "zakazu lotu" - nawet, jak jest strzelanie.

Jeśli natomiast przeciwnik ma po prostu klocki + shooting, jak większość typowych hordówek, to te 225 pkt. można sobie na stałe wsadzić... za obelisk. Może w ostatniej turze wyleci i coś zabije.

Jeśli na stole nie ma osłony, zaś przeciwnik ma strzelanie, albo karcąca magię bezwzrokową (nie daj boże death), to generalnie można się cieszyć, że dzięki heroicznemu poświęceniu terrorgeista nie zginęło coś innego, np 10 ghuli :roll:
Ostatnio zmieniony 1 sie 2011, o 14:15 przez Barbarossa, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

Wru ogarnij się o czym Ty gadasz... masz jedną z dwóch najmocniejszych armii w 8 edycji, a chciałbyś jeszcze latającego potworka na poziomie hydry...
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

ODPOWIEDZ