DMP "Games R Us" 2011 - 2011.08.13-14 Gorzów nad Wartą :)
Re: DMP "Games R Us" 2011 - 2011.08.13-14 Gorzów nad Wartą :
5 i taryfiarz w bagażniku?
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.
na to wychodzi ze mzk akurat postanowiła robić małą przebudowę linii... więc będzie mega młyn.. polecam taxi 957288888 nawet na dwie osoby wyjdzie tanio.Przemcio pisze:Szmajson wchodziłem na strone waszego mzk ale za chiny nie czaje gdzie tam rozkład tramwajów jest bo z dworca na turniej jedzie 5 a przynajmniej tak ze schematu wynika a na stronie mzk jest tylko jakas zastępcza linia 5...
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Ok dzięki za rozwiązanie pierwszego problemu, blood red i skull white mam, więc da radę. 
Ale czy konieczne jest robienie pod 2 ołowiomiotaczy ?

Ale czy konieczne jest robienie pod 2 ołowiomiotaczy ?
Nikogo nie namawiam do wprowadzenia takiego systemu. Sam usłyszałem taką opinię na nie pamiętam jakim turnieju kiedy zapytałem czy muszę mieć traje pod 5 gutterów. W praktyce nie ma to zastosowania bo i tak gracze się dość dobrze dogadują przy tego typu niewielkich kwestiach.

jak org ustąpi raz, ze pod 2 ogry nie trzeba treya, to zaraz się zaczną następnujące płacze i skomlenia:
- Orgu dlaczego pod 3 fiendy muszę mieć tray?
- ok nie musisz
- a ja wystawiam 4 trikiny też muszę ?
- no dobra tez nie
- a ja mam 3x5 fasta, muszę, muszę to tyle roboty
?
-
no dobra nie musisz

Dlatego żadnych! ustępstw! kurna!
- Orgu dlaczego pod 3 fiendy muszę mieć tray?
- ok nie musisz
- a ja wystawiam 4 trikiny też muszę ?
- no dobra tez nie
- a ja mam 3x5 fasta, muszę, muszę to tyle roboty

-

Dlatego żadnych! ustępstw! kurna!

Ostatnio zmieniony 7 sie 2011, o 12:12 przez Robson, łącznie zmieniany 1 raz.
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE
Robson, mam nadzieje, że będziesz miał również traye pod samotnych bohaterów...

- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
robson, zrobie je specjalnie dla Ciebie, w wymaganym rozowym kolorze
Pod każdego bohatera, samotnego stwora i pod każdą możliwą kombinację początkowego ustawienia oddziałów.Asassello pisze:Robson, mam nadzieje, że będziesz miał również traye pod samotnych bohaterów...![]()
Jestem ciekaw trejów pod oddziały typu 3 salki z 2 dodatkowymi poganiaczami, hydra, albo 20 DE Wariorów z miejscem na pegazistę. Nie wspomnę o moich 20 ungorach z miejscem z 1 boku na 2 szamanów.
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
klops
zapomniales o mt do wszystkich mozliwych kombinacji odcieni rozu
zapomniales o mt do wszystkich mozliwych kombinacji odcieni rozu

- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
Przestań pieprzyć, jeszcze kto uwierzy.Klops pisze:
Pod każdego bohatera, samotnego stwora i pod każdą możliwą kombinację początkowego ustawienia oddziałów.
Ibidem.Klops pisze: Jestem ciekaw trejów pod oddziały typu 3 salki z 2 dodatkowymi poganiaczami, hydra, albo 20 DE Wariorów z miejscem na pegazistę. Nie wspomnę o moich 20 ungorach z miejscem z 1 boku na 2 szamanów.
Jako ogr ETC gdzie ta idea wykiełkowała - odpiszę;
1 - "Handlers are ignored for most gaming purposes" - również dla poprzeb podstawek.
2 - Chodzi tylko o ustawienie bazowe regimentu.
3 - Wymóg całkiem pomalowanej armii na ETC nie dotyczy podstawek pod skirmish.
4 - Chodzi o ułatwienie gry a nie o wzmożoną upierdliwość.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.
Szmaja nie macie jakiegos RSowego wolnego gracze, bo brakuje nam jednego do 3eciego skladu?
Zeppelin pisze:Czy traye muszą być z piaskiem i pomalowane? czy mogą być na surowo? mam nadzieję ,że mogą być????
moga byc surowe
Ziemko: brak
traye tak jak napisal Jankiel