Firefox na znak pokoju

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
b_sk
Kretozord
Kontakt:

Post autor: b_sk »

trikk pisze:Gdybym Cię nie znał, to po tym zdaniu pomyślałbym, że masz 16 lat, krzywe zęby, piegowatą twarz, tłuste włosy i okulary :D
I koniecznie flanelową koszulę. :P
A licky boom boom down!!!

Awatar użytkownika
fingolfin
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: fingolfin »

Z dystro linuxa próbowałem prawie wszystkiego (w ramach rozsądku oczywiście) i musze powiedżiec, że ubuntu rządzi szczegolnie dla początkujących, mandriva nie jest tak przyjazna a co do ubuntu to polecam automatixa taki scrypcik co ci zainstaluje kodeki . stery i inne pierdoły ktore mogą być dla początkującego trudne do wykonania.

Ahh no i oczywiscie firefox rulezzz :twisted: :twisted: :twisted:

Awatar użytkownika
pingus
Oszukista

Post autor: pingus »

Kubuntu mam aktualnie, bardzo miłe, ale początkującemu bym nie polecił, bo przy instalacji to było generalnie vim /etc/*

W sumie na linuksie jadę od 7 roku życia (czyli 10 lat) i naprawdę windowsy śmierdzą, a ci co ich używają nie myją nóg! ;)
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Zox
Chuck Norris

Post autor: Zox »

<wącha nogi> no fakt, może faktycznie kąpiel by się przydała ;)

btw: Dołącz do Kultu! :D
<truepunk> powinni robic dwa niezalezne turnieje, dla pijacych i dla niepijacych
<truepunk> sorry, ale jak ja mam wygrac z zawodnikiem ktory cala noc spal i ani piwa nie wypil, jak ja ledwo stoje?
Obrazek

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

pingus pisze:W sumie na linuksie jadę od 7 roku życia (czyli 10 lat) i naprawdę windowsy śmierdzą, a ci co ich używają nie myją nóg! ;)
Niech Slaanesh ma w opiece Twoje wieczne dziewictwo ;)

A tak poważnie: kiedy Ty zdążyłeś skończyć 17 lat? :D
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
pingus
Oszukista

A tak poważnie: kiedy Ty zdążyłeś skończyć 17 lat? :D
Jeszcze nie zdążyłem (14.08) .. a co chcesz mi dać prezent urodzinowy? :)
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Skaven »

Ja tam stanę w obronie mojego XP i Firefoxa, zakładki rulez i dzięki nim nie mamy miliard okienek w pasku zadań i inne przeglądarki smyrają po kohones :wink: A co do programowania to za 2 lata będę technikiem informatykiem(przynajmniej taki jest plan :wink: ) i na razie nie mam co narzekać na XP, chociaż z zainstalowaniem PHP było ciężko. Ogólnie to te wasze wszystkie dziwne systemy mają jakieś praktyczne zastosowanie przy pomocy w programowaniu (siedzę głównie w PHP5, html i JScript, taki ze mnie noobek jeszcze ale cóż, na studiach mnie nauczą 8) ).

Pozdro

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Z zainstalowaniem php na XP? Ciężko?
Weź się przyłóż do googla, hasło na dziś: xampp :P
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Skaven »

Heh, fajne przyda się bardzo :D Jednak nie bolało :wink: Ale nie wpadłbym na pomysł wpisać w google xampp :P

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Skaven pisze:Ja tam stanę w obronie mojego XP i Firefoxa
tez stane w obronie windowsa.... ma ogromny plus... jest jeden a nie pierdyliard tak,ze nie wiesz co bedzie na innym w zasadzie tkaim samym... :)

Awatar użytkownika
pingus
Oszukista

Shino pisze:
Skaven pisze:Ja tam stanę w obronie mojego XP i Firefoxa
tez stane w obronie windowsa.... ma ogromny plus... jest jeden a nie pierdyliard tak,ze nie wiesz co bedzie na innym w zasadzie tkaim samym... :)
Niby informatyk a takie głupoty gada... ;)
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
b_sk
Kretozord
Kontakt:

Odezwał się ten, który się zna. :P

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Shino pisze:tez stane w obronie windowsa.... ma ogromny plus... jest jeden a nie pierdyliard tak,ze nie wiesz co bedzie na innym w zasadzie tkaim samym... :)
Zdawało mi się, że mnogość rozwiązań jest właśnie zaletą informatyki.

Shino, ty tę informatykę studiujesz na MIMUWie? Bo aż nie mogę uwierzyć, czytając takie teksty.

Awatar użytkownika
b_sk
Kretozord
Kontakt:

Ale prawda jest też tak, że jest to plus bo mnogość rozwiązań jest fajna, jak wszystko jest kompatybilne, a dobrze wiesz, że o wszelkiego rodzaju open source'owym oprogramowaniu niestety nie można tego zawsze powiedzieć. Dlatego właśnie w każdym Linuksie cośtam nie działa. :wink:

Żeby uzupełnić o fajowy przykład. Fajnie jest, jak jest tysionc pińcet algorytmów sortowania, ale problem zaczyna się robić kiedy z tego tysionca pińciuset połowa się wysypuje jak dostaje jakieś nietypowy zbiór danych. Dlatego właśnie zamiast tysionca pińciuset jest pewne grupa, którą implementuje się w przeważającej większości przypadków właśnie ze względu na niezawodność. :)

Awatar użytkownika
pingus
Oszukista

Tomash pisze: Zdawało mi się, że mnogość rozwiązań jest właśnie zaletą informatyki.
Raczej podstawą. ;)
Shino, ty tę informatykę studiujesz na MIMUWie? Bo aż nie mogę uwierzyć, czytając takie teksty.
Z tego co wiem/pamiętam to na wacie. Na mimuwie nie miał by czasu na battla. :D
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
fingolfin
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: fingolfin »

Ja tam w moim ubuntu nie mam żadnych problemów. Nic sie nie sypie, wszystko ładnie działa nawet z grami z pod Windows nie mam większych problemów, a w linuksie specem nie jestem. W windzie tez często się sypie i pokaz mi windows ktory po 2-3 latach się nie wyspie na amen, Jedynym problemem jest to ze przestawienie na linuksa zajmuje trochę czasu ciężko sie odzwyczaić od windowych rozwiązań no i oczywiscie trzeba chcieć :evil: :evil: :evil:

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Tomash pisze:
Shino pisze:tez stane w obronie windowsa.... ma ogromny plus... jest jeden a nie pierdyliard tak,ze nie wiesz co bedzie na innym w zasadzie tkaim samym... :)
Zdawało mi się, że mnogość rozwiązań jest właśnie zaletą informatyki.

na wacie. a bartek chyba wyjasnil ci o co chodzi :> jak sam powienienes wiedziec przy oddawaniu projektu nie masz za duzo czasu zeby znalezc blad, poprawic go i wiarygodnie obronic ten blad :)

ODPOWIEDZ