I koniecznie flanelową koszulę.trikk pisze:Gdybym Cię nie znał, to po tym zdaniu pomyślałbym, że masz 16 lat, krzywe zęby, piegowatą twarz, tłuste włosy i okulary
Firefox na znak pokoju
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Z dystro linuxa próbowałem prawie wszystkiego (w ramach rozsądku oczywiście) i musze powiedżiec, że ubuntu rządzi szczegolnie dla początkujących, mandriva nie jest tak przyjazna a co do ubuntu to polecam automatixa taki scrypcik co ci zainstaluje kodeki . stery i inne pierdoły ktore mogą być dla początkującego trudne do wykonania.
Ahh no i oczywiscie firefox rulezzz
Ahh no i oczywiscie firefox rulezzz
Kubuntu mam aktualnie, bardzo miłe, ale początkującemu bym nie polecił, bo przy instalacji to było generalnie vim /etc/*
W sumie na linuksie jadę od 7 roku życia (czyli 10 lat) i naprawdę windowsy śmierdzą, a ci co ich używają nie myją nóg!
W sumie na linuksie jadę od 7 roku życia (czyli 10 lat) i naprawdę windowsy śmierdzą, a ci co ich używają nie myją nóg!
<wącha nogi> no fakt, może faktycznie kąpiel by się przydała
btw: Dołącz do Kultu!
btw: Dołącz do Kultu!
<truepunk> powinni robic dwa niezalezne turnieje, dla pijacych i dla niepijacych
<truepunk> sorry, ale jak ja mam wygrac z zawodnikiem ktory cala noc spal i ani piwa nie wypil, jak ja ledwo stoje?
<truepunk> sorry, ale jak ja mam wygrac z zawodnikiem ktory cala noc spal i ani piwa nie wypil, jak ja ledwo stoje?
Niech Slaanesh ma w opiece Twoje wieczne dziewictwopingus pisze:W sumie na linuksie jadę od 7 roku życia (czyli 10 lat) i naprawdę windowsy śmierdzą, a ci co ich używają nie myją nóg!
A tak poważnie: kiedy Ty zdążyłeś skończyć 17 lat?
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
Ja tam stanę w obronie mojego XP i Firefoxa, zakładki rulez i dzięki nim nie mamy miliard okienek w pasku zadań i inne przeglądarki smyrają po kohones A co do programowania to za 2 lata będę technikiem informatykiem(przynajmniej taki jest plan ) i na razie nie mam co narzekać na XP, chociaż z zainstalowaniem PHP było ciężko. Ogólnie to te wasze wszystkie dziwne systemy mają jakieś praktyczne zastosowanie przy pomocy w programowaniu (siedzę głównie w PHP5, html i JScript, taki ze mnie noobek jeszcze ale cóż, na studiach mnie nauczą ).
Pozdro
Pozdro
Z zainstalowaniem php na XP? Ciężko?
Weź się przyłóż do googla, hasło na dziś: xampp
Weź się przyłóż do googla, hasło na dziś: xampp
Heh, fajne przyda się bardzo Jednak nie bolało Ale nie wpadłbym na pomysł wpisać w google xampp
Niby informatyk a takie głupoty gada...Shino pisze:tez stane w obronie windowsa.... ma ogromny plus... jest jeden a nie pierdyliard tak,ze nie wiesz co bedzie na innym w zasadzie tkaim samym...Skaven pisze:Ja tam stanę w obronie mojego XP i Firefoxa
Odezwał się ten, który się zna.
A licky boom boom down!!!
Zdawało mi się, że mnogość rozwiązań jest właśnie zaletą informatyki.Shino pisze:tez stane w obronie windowsa.... ma ogromny plus... jest jeden a nie pierdyliard tak,ze nie wiesz co bedzie na innym w zasadzie tkaim samym...
Shino, ty tę informatykę studiujesz na MIMUWie? Bo aż nie mogę uwierzyć, czytając takie teksty.
Ale prawda jest też tak, że jest to plus bo mnogość rozwiązań jest fajna, jak wszystko jest kompatybilne, a dobrze wiesz, że o wszelkiego rodzaju open source'owym oprogramowaniu niestety nie można tego zawsze powiedzieć. Dlatego właśnie w każdym Linuksie cośtam nie działa.
Żeby uzupełnić o fajowy przykład. Fajnie jest, jak jest tysionc pińcet algorytmów sortowania, ale problem zaczyna się robić kiedy z tego tysionca pińciuset połowa się wysypuje jak dostaje jakieś nietypowy zbiór danych. Dlatego właśnie zamiast tysionca pińciuset jest pewne grupa, którą implementuje się w przeważającej większości przypadków właśnie ze względu na niezawodność.
Żeby uzupełnić o fajowy przykład. Fajnie jest, jak jest tysionc pińcet algorytmów sortowania, ale problem zaczyna się robić kiedy z tego tysionca pińciuset połowa się wysypuje jak dostaje jakieś nietypowy zbiór danych. Dlatego właśnie zamiast tysionca pińciuset jest pewne grupa, którą implementuje się w przeważającej większości przypadków właśnie ze względu na niezawodność.
A licky boom boom down!!!
Raczej podstawą.Tomash pisze: Zdawało mi się, że mnogość rozwiązań jest właśnie zaletą informatyki.
Z tego co wiem/pamiętam to na wacie. Na mimuwie nie miał by czasu na battla.Shino, ty tę informatykę studiujesz na MIMUWie? Bo aż nie mogę uwierzyć, czytając takie teksty.
Ja tam w moim ubuntu nie mam żadnych problemów. Nic sie nie sypie, wszystko ładnie działa nawet z grami z pod Windows nie mam większych problemów, a w linuksie specem nie jestem. W windzie tez często się sypie i pokaz mi windows ktory po 2-3 latach się nie wyspie na amen, Jedynym problemem jest to ze przestawienie na linuksa zajmuje trochę czasu ciężko sie odzwyczaić od windowych rozwiązań no i oczywiscie trzeba chcieć
na wacie. a bartek chyba wyjasnil ci o co chodzi :> jak sam powienienes wiedziec przy oddawaniu projektu nie masz za duzo czasu zeby znalezc blad, poprawic go i wiarygodnie obronic ten bladTomash pisze:Zdawało mi się, że mnogość rozwiązań jest właśnie zaletą informatyki.Shino pisze:tez stane w obronie windowsa.... ma ogromny plus... jest jeden a nie pierdyliard tak,ze nie wiesz co bedzie na innym w zasadzie tkaim samym...
Shino, ty tę informatykę studiujesz na MIMUWie? Bo aż nie mogę uwierzyć, czytając takie teksty.