Chyba że robisz privot/ wheel przy krawędzi, wtedy możesz czasowo wyjść za stół - jednak kończąc ruch cała jednostka musi być na stole - RB FAQ p. 5 ostatnie pytanie w Movement.szeszej pisze:Szarżując nie musisz zachowywać odstępów. Maszerując musisz w każdym momencie, nie tylko przy zakończeniu.
kilka pytań początkującego 2
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Re: kilka pytań początkującego 2
Kalesoner pisze:Orki i gobliny są częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wiecznie czyni dobro.
- krystian1wielki
- Niszczyciel Światów
Czy sword of anti-heros daje bonus za kontakt z czempionem?
Mam banalne pytanie, ale głowię się, czytam i nie mogę doczytać. Jak jest atak wspierający to bije drugi szereg. To oznacza, że modele wyposażone w włócznie biją z 3 szeregów? 2 szeregi swoje ataki, trzeci 1? I co jeżeli mam odział o zasadzie hordy z włóczniami, biją z 4 szeregów?
- MatthewKorona
- "Nie jestem powergamerem"
1-szy szereg swoje ataki, 2-gi szereg to ataki wspierające czyli liczba ataków modeli w 2 szeregu niezależnie od współczynnika = 1, 3 szereg również ataki wspierające, tak jak szereg 2-gi.
Jeśli masz hordę, to 2, 3, 4 szereg to ataki wspierające![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Pozdro
Jeśli masz hordę, to 2, 3, 4 szereg to ataki wspierające
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Pozdro
Impossible is nothing.
- krystian1wielki
- Niszczyciel Światów
Jeśli do tego masz włóczników HE to oni biją dodatkowo z 5 szeregu ![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
Też mam takie pytanie odnośnie zasad a mianowicie:
Czemu nowa edycja 8 ( z tego co wdze to wyszly dwa kodexy o&g i khemri ) nie ma polskiej wersji jezykowej ? czy kodeksy po polsku wyjda z opoznieniem i co z innymi kodeksami czy pozostaje nam tylko errata, sa znane plany wydawnicze gw ?
Czemu nowa edycja 8 ( z tego co wdze to wyszly dwa kodexy o&g i khemri ) nie ma polskiej wersji jezykowej ? czy kodeksy po polsku wyjda z opoznieniem i co z innymi kodeksami czy pozostaje nam tylko errata, sa znane plany wydawnicze gw ?
Paid Da Cost To Be Da Bo$$
z tego co wiem to przejeli od Faberów tłumacznie booków, niedługo powinien się jakiś w wersji PL pojawićYanczi pisze:Też mam takie pytanie odnośnie zasad a mianowicie:
Nom, mnóstwo błędów i głupio brzmiące nazwy
Poza tym, jakby nie było, czytając angielskiego booka, uczysz się obcego języka, łącząc przyjemne z pożytecznym ![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.