Prace Heliona ...
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Re: Prace Heliona ...
przemaluj włosy na blond i strzel napis Doda i swoboda
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
2k to żaden wyczyn Dawaj dalej! Nie ma opierniczania się!#helion# pisze: od początku zrobiłem modeli prawie na 2k; co daje jakieś 120-140 modeli; teraz odpoczywam po tym szaleństwie...
Maluj, maluj bo z wprawy wyjdziesz .
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
czarny podkład, potem tin bits, do niego dodaję burnished gold i drajbraszuję coraz jaśniejszymi odcieniami mieszanki, na koniec leci sam burnished z odrobiną mithril silver; jak wyschnie, leci badab black mocno rozcieńczony wodą, przynajmniej 2 warstwytilt112 pisze:Sam chcialbym miec takie zajebiste imperium. Super
Powiedz mi jesli mozna wiedziec. Metalowa czesc mortara (lufa) jaka to farba?
kupię drugiego i zrobię gitarę do łapy (tej wyciągniętej w górę) "scream for me DMP"Milo pisze:Albo zostaw ten napis, dorób glany i gitarę
A tak bez żartów to za*ebiste prace, z najlepiej pomalowanych armii jakie widziałem...podziwiam
helionie, kup 4 na zapas, bo każdy jak widzę ma inne preferencje co do napisu na kurtałach
Fajne bardzo te prace, trochę mi tylko te cięciwy kuszników psują wygląd całości, już lepsze byłyby z drutu....
PS- co do napisu: faktycznie ten Manowar byłby idealny [ z całą okładką "Sign Of The Hammer" ], ale ja głosuję na prostotę i napis "Hammer Smashed Face" [ por. http://www.youtube.com/watch?v=g1Zmkevry5g ]
Pozdrawiam.
Fajne bardzo te prace, trochę mi tylko te cięciwy kuszników psują wygląd całości, już lepsze byłyby z drutu....
PS- co do napisu: faktycznie ten Manowar byłby idealny [ z całą okładką "Sign Of The Hammer" ], ale ja głosuję na prostotę i napis "Hammer Smashed Face" [ por. http://www.youtube.com/watch?v=g1Zmkevry5g ]
Pozdrawiam.
"Musimy podjąć męską decyzję- albo jesteśmy zadowoleni, albo nie."
- M.Malicki
- M.Malicki
ten Valten to jeden z najlepszych modeli by GW, bardzo dobrze dobrane i dokładnie zrobione szczegóły, malowało się go bardzo przyjemnie, jedyne co mnie wkurzało to ten gor/bestigor na podstawce, lepiej gdyby był to kawałek skały, konar drzewa
Albo dziecko Conana i Janosika... ale fakt, z Valtenów ten mi się chyba najbardziej podoba.... Helion- jak będziesz jeszcze jakichś łuczników czy kuszników robił, to wystukaj PW, prześlę ci gumkę modelarską na cięciwy. Łatwa w użyciu i wygląda to o niebo lepiej, niż wypraska.
"Musimy podjąć męską decyzję- albo jesteśmy zadowoleni, albo nie."
- M.Malicki
- M.Malicki
-
- Wałkarz
Panowie, ta starożytna i niewątpliwie magiczna kamizelka została ściągnięta z truchła Szarego Proroka po jednej z bitew, a gdyby ktoś chciał ze szczurami gadać (nie chciał, chyba że żelazem:-)), to usłyszałby dziwną historię o wielkiej grocie pełnej magicznych anterfaktów i dziwnej broni, a zwanej Vault 13, którą Skaveni kiedyś tam odkopali...
Mnie osobiście marzy się Wielce Wyjący Dzwon zbudowany na podwoziu hitlerowskiego Stuga, i, jeżeli Rogaty Szczur pobłogosławi, to sobie kiedyś taki zbuduję... albo chociaż spróbuję:-)
Przy odpowiedniej historii klimat tyle o ile może być zachowany
Pozdrowienia od Zgrzyta
P.S. podawałem już numer konta na który można przesyłać wpłaty na Spaczeń?
Mnie osobiście marzy się Wielce Wyjący Dzwon zbudowany na podwoziu hitlerowskiego Stuga, i, jeżeli Rogaty Szczur pobłogosławi, to sobie kiedyś taki zbuduję... albo chociaż spróbuję:-)
Przy odpowiedniej historii klimat tyle o ile może być zachowany
Pozdrowienia od Zgrzyta
P.S. podawałem już numer konta na który można przesyłać wpłaty na Spaczeń?
Helion, wrzuć jakieś nowe foty, co?
Na prośbę i marudzenie Bobsona, coś tam cyknąłem, żeby było zachowane dla potomności
Na wstępie sesja zdjęciowa Carniego malowanego na zamówienie dla naszego klubowego Lwiegoserduszka
Jest już skończony i hasa jak gazela po stołach
w następnym poście już moi imperialni chłoptasie
Na wstępie sesja zdjęciowa Carniego malowanego na zamówienie dla naszego klubowego Lwiegoserduszka
Jest już skończony i hasa jak gazela po stołach
w następnym poście już moi imperialni chłoptasie
- lwieserce85
- Szef Wszystkich Szefów
Moj mój mój mój mój mój mój; )
Jiestety obecnie nie wystawialny; (
Jiestety obecnie nie wystawialny; (
6+4+1=15
Nowy wymiar matematyki
Druga partia, tym razem kilka moich:
Demi na pierwszy rzut:
trochę zapomnianej husarii:
Znany Pegaz po lekkim liftingu:
Grand Master na Demi (WIP)
Balthazar Gelt:
Cesarz:
Park maszynowy również się powiększył, czołg i maszynki:
Demi na pierwszy rzut:
trochę zapomnianej husarii:
Znany Pegaz po lekkim liftingu:
Grand Master na Demi (WIP)
Balthazar Gelt:
Cesarz:
Park maszynowy również się powiększył, czołg i maszynki:
ostatnie 3 rzeczy: Gryf po updajcie podstawki, BSB Pegaz oraz WZR
Porównanie z młodszym bratem:
WZR, Golden Lions z Imperialu:
Porównanie z młodszym bratem:
WZR, Golden Lions z Imperialu:
1) młotek jest z tetogen guard, podobnie na wilkach intratny deal 20 młotków = 20 pln w tym wysyłka
2) malowanie blachy proste jak budowa cepa, czarny podkład --> boltgun metal-->boltgun+mithril silver-->mithril silver -->czarny wash z 1/3 wody ale tak żeby nie "zalać" figurki
Zdjęć nie umiem robić chociaż starałem sie o dobre naświetlenie
2) malowanie blachy proste jak budowa cepa, czarny podkład --> boltgun metal-->boltgun+mithril silver-->mithril silver -->czarny wash z 1/3 wody ale tak żeby nie "zalać" figurki
Zdjęć nie umiem robić chociaż starałem sie o dobre naświetlenie