Moja kolejna głupia rozpiska.

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Re: Moja kolejna głupia rozpiska.

Post autor: Rince »

Eh... Te rzeczy akurat sak samo bija pendantowca. Poza tym, 3 z nich omija sie wchodzac do unitu. Anyways, bierz pegaza na bsb.
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
Thain
Chuck Norris

Post autor: Thain »

+1

kocioł teraz nie jest taki mocny. Jestem nawet zdziwiony jak go łatwo zdjąć. A smok potrzebuje przerzutów.

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Thain pisze:Jestem nawet zdziwiony jak go łatwo zdjąć
Na przykład?
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

ja bym harpie dorzucił 2x5 - dobry cover dla COK i mysle ze jeden unit, ale za to 12 COK bedzie lepszy niz 2x9. na malej magusce dałbym lore, ktory cos robi od 1 tury: dark magic, albo fire.
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE

Awatar użytkownika
Thain
Chuck Norris

Post autor: Thain »

Andrzej pisze:
Thain pisze:Jestem nawet zdziwiony jak go łatwo zdjąć
Na przykład?
Wystarczy zdjąć dużą hagę i cały kocioł znika. Nie można już rzucać challange'y małymi hagami, łatwiej całe towarzystwo zestrzelić.

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

Jak to "zdjac duza hage"?
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Człowieku, najpierw ogarnij zasady 8 edycji, a potem wypowiadaj się na forum :roll:
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Xet »

Kamelot zostaw te mizerne elfy i graj tym czym ja :wink:

Robson
Niszczyciel Światów

ogierami? :)
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

w rzeczy samej :)

Awatar użytkownika
kamelot
Kradziej

Post autor: kamelot »

Walić ogiery. I tak nie wracam na jakoś mega długo do figurek, więc nie będę kupować nowej armii :P A do elfów mam sentyment :D
Cosmo pisze:Tak sie kurwa hartuje komandosow. Tak sie hartuje zwyciezcow. Wchodzi i ma 6 tur zeby rozpierdolic. A jak przy okazji wygra rzut na zaczynanie, to po prostu rozpierdoli ture wczesniej.

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

Sorka, ale to ogiery beda walic :wink:

Awatar użytkownika
kamelot
Kradziej

To niech se walą. Są za grube.
Cosmo pisze:Tak sie kurwa hartuje komandosow. Tak sie hartuje zwyciezcow. Wchodzi i ma 6 tur zeby rozpierdolic. A jak przy okazji wygra rzut na zaczynanie, to po prostu rozpierdoli ture wczesniej.

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

Nie se, tylko elfy twe :wink:

Awatar użytkownika
kamelot
Kradziej

To dawaj sparing :twisted:
Tylko najpierw wbij do Poznania :P

Awatar użytkownika
kamelot
Kradziej

Widzę, że wszyscy padli z wrażenia z powodu wyzwania które rzuciłem xetowi ( oczywiście chodzi o to, że ma do Poznania przyjechać :P ) :twisted:

Ktoś ma jeszcze jakieś opinie na temat rospy ( jest wklejona na poprzedniej stronie jakoś na dole )???
Jak co jutro od rana mirror z jakimiś innymi DE, prawdopodobnie wrzucę relacje :wink:

Robson
Niszczyciel Światów

harpie + lore of fire/dark
RIP

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

ja mam osttanio glupie pomysly na rozpy, wbij do Wrocławia to rzuce wyzwanie:D (i tak zjedzie ta rozpiska cały kraj)
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Czekam na relacje potem cos mozna pomyslec.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
kamelot
Kradziej

No to relacja :D

Rospa przeciwnika mniej/więcej:
lord na smoku ( pendant, dragonhelm, whip of agony, przeciwnik przerzuca udane wardy )
bsb na pegazie ( dawnstone, cloak of HG )
kocioł
magica ( life taker dodatkowy czar shadow )
15 kusz
10 kusz
20bg z asf
hydra
6 shadów
27 korsarzy frenzy

Zaczęliśmy, zaczęły się jakieś szachy, on mi wyleciał smokiem na tyły mojej armii potem ja zrobiłem to samo. Rozwaliłem mu korsarzami i cokami z asf jego korsarzy po czym straciłem moich a cokami wygoniłem z domku kusze. Jego zajebist bsb przez całą bitwe próbował zabić mi 1 oddział kuszników :twisted: Ogólnie o caej bitwie zadecydowałą jedna akcja.
Ja zaszarżowałem mu smokiem w bok bg a pegazem w tył ( wyciąłem tak, że 1 się ostał ) a on zaszarżował na moje coki, zostały 2 uciekły na dużo on poleciał mało. W ten sposób mogłem mu wpaść na smoka moim smokiem oraz pegazem ( on nie rzucił challenge ;D ) i po obniżeniu mu statystyk o 2 magią wyciąłem mu smoka a jeźdźca pogoniłem smokiem. Potem jeszcze hydre mu dobiłem 2 cokami na bok i 1 z przodu.
Fenomenemoglnie była hydra bo zdała 3 testy inicjatywy w czasie bitwy ( rzucałem kreske odbierającom d3 woundów siła 10 )

Wynik jakoś 15:5
Straciłem korsarzy jedne coki kocioł i jedne kusze. Wybiłem go prawie do nogi bo potem uznaliśmy że nie ma sensu dalej grać.

Ogółem czuje moc rospy. Coki z kotłem świetnie współgrają. Natomiast pegaz i smok jak się gra nimi rozważnie mogą ładnie szachować.

ODPOWIEDZ