dipping
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
Jest czarna bejca. Pracowało się w wakacje w supermarkecie budowlanym sie wie
Wstąp do Karczmy pod ZademTroll'a
Asgard pisze:czarna powinna byc najbardziej uniwersalna:)
do czego? brazem mozesz zdipowac wszystko (moze poza szarym - wychodzi slabo) i bedzie wygladac dobrze. a czarnym? tylko srebrne metaliki i moze wlasnie szary...
"I fart in your general direction"
dzisiaj sie tym bawiłem i szczeze nie jestem kontent jutro wstawię foty. A w skrócie kopiłem w obi cztery bejce red wood , heban , orzech włosk i kasztan firmy triss (nie cale 5 zł butelka 200 ml) pomalowałem sześc gobo jednego nie dipowalem , drugiego jak by dipowalem woshem a resztę - bejca pędzel i to samo - efekty mnie lekko rozczarowywały. problem może tkwić w tym ze zła bejca . Najlepszy byl heban po nim figurka jest czarna tak jakby całkiem zmyl farbę, natomiast red wood jest dość ciekawy. Dajcie jakieś wasze foty i czego używaliście
- Artek'sWorkshop
- Chuck Norris
Tak ale bejcą o kolorze brązowym, to nie wszystkie figurki ci wyjdą np. owszem tomb kingi ładnie, ale np. inne armie nieładnie wyglądają w kolorze ciemnego lub jasnego orzecha. Więc mym zdaniem czarna jest najbardziej uniwersalna.
A co proponujecie na zombiaki. Mam 60 nowych - dipping wydaję się interesujący.
Wstąp do Karczmy pod ZademTroll'a
Z tego co wiem problemy są tylko z szarym i niebieskim...Artek'sWorkshop pisze:Tak ale bejcą o kolorze brązowym, to nie wszystkie figurki ci wyjdą np. owszem tomb kingi ładnie, ale np. inne armie nieładnie wyglądają w kolorze ciemnego lub jasnego orzecha. Więc mym zdaniem czarna jest najbardziej uniwersalna.
Próbował ktoś tego Fanatic Army Painter?
- Artek'sWorkshop
- Chuck Norris
Ja tam wychodzę z takiego założenia że kolor czarny jest najbardziej uniwersalny, i to tylko moje zdanie. I fakt jest faktem że brązowy (ciemny/jasny)orzech niezbyt dobrze komponuje się na danej figurce.
Słyszałem coś trochę o tym, i niby fany efekt daje ale jaki, to ci nie powiem bo sam nie wiemPróbował ktoś tego Fanatic Army Painter?
A masz jakieś zdjęcia figurek po tej czarnej bejcy? Dippowałeś? Bo ja zamierzam WE w kolorach zółto-zielono-czerwono-brązowych (jaskrawych) zrobić bejcą i właśnie staram się dopytać o to jakiej użyć.Artek'sWorkshop pisze:Ja tam wychodzę z takiego założenia że kolor czarny jest najbardziej uniwersalny, i to tylko moje zdanie. I fakt jest faktem że brązowy (ciemny/jasny)orzech niezbyt dobrze komponuje się na danej figurce.
Pzdr.
- Artek'sWorkshop
- Chuck Norris
Nie bo robiłem to koledze, ale postaram się zrobić niedługo turial jak od podstaw itp. chyba że macie coś przeciwko
Pozdro...
Pozdro...
Jest dąb jasny (śrendiego nie ma ) Jest też puszach 2,5 litrowych ale stoją koło 90zł. (Drzewo wiśniowe też może być fajne) (po lewej stronie jest tez button LAKEROBEJCE i tam jest w czym wybrać.
http://sklep.nina.com.pl/product_info.p ... ucts_id/65
http://sklep.nina.com.pl/product_info.p ... ucts_id/65