3.09. Turniej w Magic Traders Kraków - Pre Silesian

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Kuba L
Warzywo

Re: 3.09. Turniej w Magic Traders Kraków - Pre Silesian

Post autor: Kuba L »

Jak byście dopisali jeszcze mojego Brata do listy rezerwowych. Marek Lisiński VC

Awatar użytkownika
Undead
Falubaz

Post autor: Undead »

spoko jak dla mnie mozna upychac ile wlezie....jak bedzie na dodatek ładnie( bez deszczu to i na tarasie mozna ogarniać :d

Awatar użytkownika
Szary
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Szary »

Ja pytam serio, czy dacie radę. Nie chce mi się tachać waliz na próżno ;)

Awatar użytkownika
Undead
Falubaz

wiesz co sevi ogarnia turniej...jak bedzie na forum to napisze bo ja nie wiem ile jest osób na liscie rezerwowej;]

A tak btw.masa ludzi z Krakowa i okolic ma ochotę pograć w tradersach to czemu garstka na mastery jeździ??? widzę ze jest trochę graczy a przydała by sie większa ekipa Krakowsko masterowa. Zdradzi mi ktoś sekret???... :mrgreen: :mrgreen:

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

Undead pisze:wiesz co sevi ogarnia turniej...jak bedzie na forum to napisze bo ja nie wiem ile jest osób na liscie rezerwowej;]

A tak btw.masa ludzi z Krakowa i okolic ma ochotę pograć w tradersach to czemu garstka na mastery jeździ??? widzę ze jest trochę graczy a przydała by sie większa ekipa Krakowsko masterowa. Zdradzi mi ktoś sekret???... :mrgreen: :mrgreen:
Wiemy ,że jest u nas niski poziom i wielu ludzi nie chce się wygłupiać.Nawet jak jest jakiś turniej w Krakowie to ma plewny format i nie bardzo jest z kim i gdzie trenować.
Nie ma w Krakowie żadnej czynnej organizacji skupiającej graczy więc niby kto miałby takie wyjazdy organizować. Ot i cała tajemnica.....
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

Poziom się sam nie podnosi – trzeba zacząć od jeżdżenia – ćwiczenie czyni mistrza :)
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Sevi »

W dużym pokoju nie wejdzie więcej niż 4 stoły, kiedyś próbowaliśmy innego ustawienia i wychodzi tak samo, w małym pokoju wejdą dwa stoły, tak samo przy ladzie - kolejne dwa, co daje nam 8 stołów i 16 osób. W sobotę możliwe są opady: http://pogoda.onet.pl/0,196,38,krakow,miasto.html#pnd jeżeli osoby z listy rezerwowej chcą to możemy ustawić dwa stoły na tarasie ale ja nie wezmę odpowiedzialności za figurki, a wypadku gdyby zaczęło padać, to co potem? Będziemy ciągnąć zapałki kto ma grać? Bo 4 osoby nie miałby wtedy gdzie zagrać.
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

według innej prognozy nie powinno padać(bardziej ufam cudzej prognozie;)
http://www.yr.no/sted/Polen/Lillepolen/ ... arsel.html

ćwiczcie i przyjeżdżajcie :)
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Undead
Falubaz

PiotrB pisze:
Undead pisze:wiesz co sevi ogarnia turniej...jak bedzie na forum to napisze bo ja nie wiem ile jest osób na liscie rezerwowej;]

Wiemy ,że jest u nas niski poziom i wielu ludzi nie chce się wygłupiać.Nawet jak jest jakiś turniej w Krakowie to ma plewny format i nie bardzo jest z kim i gdzie trenować.
Nie ma w Krakowie żadnej czynnej organizacji skupiającej graczy więc niby kto miałby takie wyjazdy organizować. Ot i cała tajemnica.....
Mastery mają bardzo zróżnicowany poziom,grają gracze od 1 do 1000 miejsca w rankingu więc jest to idealne miejsce aby wyrobić sobie dobrego skila.
Z krakowa dość często gdzieś jedziemy i często gęsto w aucie są wolne miejsa więc wystarczy zapytać a organizacja się znajdzie...
Pozatym pociągi też kursują...
Generalnie kiepskie wytłumaczenie... :) :)

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Sevi ! Ja bym zaryzykował i przyjął więcej osób z zastrzeżeniem ,że wszyscy ponad 16 tke w razie czego muszą się wycofać. Dawno u nas nie było turnieju z taką frekwencją więc szkoda to odpuścić :)....
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Undead
Falubaz

PiotrB pisze:Sevi ! Ja bym zaryzykował i przyjął więcej osób z zastrzeżeniem ,że wszyscy ponad 16 tke w razie czego muszą się wycofać. Dawno u nas nie było turnieju z taką frekwencją więc szkoda to odpuścić :)....
Ok tylko w regulaminie trzeba zaznaczyć info że każdy ponad 16 ponosi ryzyko że zostanie odprawiony z kwitkiem

Awatar użytkownika
Szary
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Szary »

No to i tak przywiozę ludziki. A jak będzie ładna pogoda to chociaż chciałbym zarezerwować 1 stolik na tym tajemniczym tarasie, by sobie zagrać towarzysko.

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Undead ty chyba znasz jakiś innych graczy z Krakowa niż ja :)... Bywam na 2 turniejach w Krakowie miesięcznie i wiem jaki jest poziom. Nie ma się czego wstydzić tylko trzeba więcej grać z lepszymi i uczyć się . A jak jeździcie na mastery i macie wolne miejsce to chętnie się zabiorę....
Obrazek

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Sevi »

Co do plewnego formatu, to dwa ostatnie turnieje w MT były na zasady Euro na które zostały rozegrane dwa ostatnie mastery.
Ja bym zaryzykował i przyjął więcej osób z zastrzeżeniem ,że wszyscy ponad 16 tke w razie czego muszą się wycofać.
Hmm, ma to jakiś sens, tylko pytanie ile osób z listy rezerwowej wtedy przyjdzie?
Popołudniu mam dostać informację od MT czy możemy zająć taras.
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
Undead
Falubaz

Sevi to naocznie coś będziesz wiedzieć to daj znać

Piotr - ale żeby się uczyć od lepszych to właśnie trzeba jeździć na mastery...
Na silesia jadą 2 samochody...i z tego co wiem to u catafractusa są miejsca i u mnie i raptora też...masz ochotę to jedziesz z którymś z nas...w tradersach pogadamy

Gremlin
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gremlin »

W zasadzie to na mastery głównie jeżdżę Ja, i Kuba obiektywnie patrząc : ) czasami Fluffy, Undead, i Butan się pojawią jak mają czas, oczywiście z wiernym przydupasem w roli Rapciaka.

JBC mam chyba jeszcze jedno wolne miejsce na Silesiana w samochodzie, gdyby był ktoś chetny. Zreszta Fluffy tez pewnie będzie jechał, i Undead samochodem.

I nie marudzić, tylko rozkładać te stoły na tarasie, jak by było skąd wziąć takie duże parasole barowe było by super - z doświadczenia wiem, że można je tak ułożyć i popodwijać, aby nic na stół nie padało.

pzdr
xYz

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Post autor: Dibo »

Ej ej bo ja też sie wybieram kto mnie przygarnie do samochodu ?? Ostatnio siedzę i twardo figurki podmalowywuje coby na mastera jakiegoś w końcu Kozami pojechać.

A co do organizacji graczy w Krakowie .. To coś pomyślimy żeby to prężniej działało, wszak Arena Bis sie zbliża.
Czcij Koze !!

Twoja Stara gra w Age of Sigmar !

Awatar użytkownika
kotson
Falubaz

Post autor: kotson »

Dibo, probonuję się zmierzyć, jako trening przed Silesianem gdzie pewnie się spotkamy na ostanich stołach :twisted:
BEER FOR THE BEER GOD
CANS FOR THE CANS THRONE

Awatar użytkownika
Undead
Falubaz

Dibo pisze:Ej ej bo ja też sie wybieram kto mnie przygarnie do samochodu ?? Ostatnio siedzę i twardo figurki podmalowywuje coby na mastera jakiegoś w końcu Kozami pojechać.

A co do organizacji graczy w Krakowie .. To coś pomyślimy żeby to prężniej działało, wszak Arena Bis sie zbliża.
Dibo ją jadę tylko z raptorem więc mamy miejsce, catafractus też

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Dopiszcie mnie, Andrzej Bąk ID 2431 HE

I bardzo proszę o zgłaszanie, jesli ktoś nie będzie mógł przyjechać, bo głupio tak jechać na próżno.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

ODPOWIEDZ