Helfiołaki Pajączka
- Młody Pajak
- Kradziej
Helfiołaki Pajączka
Tak ostatnio kminiąc nad rozpiską wyszło cuś takiego:
Archmage 290
4lvl , seerstaff of saphery, high magic
Archmage 280
4lvl, ring of corin, lore of light <---> life
Mage 140
1lvl, sigil of Asuryan, lore of metal
Noble 218
Great Eagle, BSB, great weapon
armour of caledor, Guardian Phoenix
21 First Archers 256
Banner of the ethernal flame, musician, standard
2x10 Archers 2x125
musician, standard
10 Spear Elves 105
musician, standard
5 Phoenix Guards 137
standard, Banner of sorcery
23 White Lions 415
FCG, amulet of light, Dragonhelm
Banner of swiffness
2xGreat Eagle 2x50
2xRepeater Bolt Thrower 2x100
Models in Army:86
Roster Points: 2391/2400
Na magach takie lore gdyż light i high mają niski casting value i są dosyć fajny. Jedynie się zastanawiam nad zamianą lighta na life. Do jest do przetestowania. 10 spearów do 25% corów. RBT, bo chciałbym się przekonać czy jednak nie będą potrzebne w tej edycji. Myślałem nad grą na dwóch klockach: PG+Wl lecz bym musiał mieć shadow na jednym magu i bolce out, lecz na nich chcę grać.
Może nie jest to coś mega innowacyjnego, lecz troszkę inne.
Co sądzicie?
Archmage 290
4lvl , seerstaff of saphery, high magic
Archmage 280
4lvl, ring of corin, lore of light <---> life
Mage 140
1lvl, sigil of Asuryan, lore of metal
Noble 218
Great Eagle, BSB, great weapon
armour of caledor, Guardian Phoenix
21 First Archers 256
Banner of the ethernal flame, musician, standard
2x10 Archers 2x125
musician, standard
10 Spear Elves 105
musician, standard
5 Phoenix Guards 137
standard, Banner of sorcery
23 White Lions 415
FCG, amulet of light, Dragonhelm
Banner of swiffness
2xGreat Eagle 2x50
2xRepeater Bolt Thrower 2x100
Models in Army:86
Roster Points: 2391/2400
Na magach takie lore gdyż light i high mają niski casting value i są dosyć fajny. Jedynie się zastanawiam nad zamianą lighta na life. Do jest do przetestowania. 10 spearów do 25% corów. RBT, bo chciałbym się przekonać czy jednak nie będą potrzebne w tej edycji. Myślałem nad grą na dwóch klockach: PG+Wl lecz bym musiał mieć shadow na jednym magu i bolce out, lecz na nich chcę grać.
Może nie jest to coś mega innowacyjnego, lecz troszkę inne.
Co sądzicie?
Bogiem 8mej edycji nie jestem, ale lepiej dac na lordzie dodatkowy czar niz wybieranie czarow. Szansa na odpowiednie czary bliska 100% a i punkty zaoszczedzone.
- Młody Pajak
- Kradziej
Zaiste mam wielki problem z armiami masowymi na parciu offensywnym. Tak naprawdę zawsze to bolało haje. Cóż. Spróbuję coś bardziej pokminić. Najwyżej wrócę ponownie do starego dobrego SD ;] Wkrótce Pierwsze testy, więc coś konstruktywnego powinienem wstawić.
Tylko z naporem DE na smok+2 hydry było ciężko, na bretke, WoCh czy inne HE na SD i DP szło już grać. Z DE nie było bata, żeby ustrzelić całe to badziewie, a hotek ownował magię. Mimo to, jakby złożyć HE na SD, to powinny dać sobie rade z naporem DE. No, ale było, minęło. Teraz przynajmniej magia działa
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
Przed wczoraj grałem właśnie z pięcioma czarami. Koleś miał 40 warriorów w jednym klocku. Miałem wszystkie czary oprócz PłomieniFurion pisze:Bogiem 8mej edycji nie jestem, ale lepiej dac na lordzie dodatkowy czar niz wybieranie czarow. Szansa na odpowiednie czary bliska 100% a i punkty zaoszczedzone.
wyturlales 1,2,3,4,6 ? To sie nazywa pech i z tym nie wygrasz =P
Gniewko pisze:
Zarost zarostem, ale kolory inne - u mnie kudły jednolicie czarne, u Jagala ciemny łeb, a zarost (tu cytując Kubę) "z jakimiś idiotycznymi rudawymi akcentami", co w połączeniu z niebieskimi oczami jest bzdurne i podniecające zarazem.
Phi, co Wy wiecie o pechu. Ja już 4 razy w tej edycji miałem 1,2,3,4,5,6 na BoH
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.