Koszykówka
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Koszykówka
Polska-Turcja 84:83 jakimś fuksem wygraliśmy z Turcją Proszę fanów Koszykówki o wypowiedzi (no nie zapalonych fanów też)
Nasi to obecnie europejski sredniak. Do tego grali bez Gortata, Lampe i Ignerskiego. Turasy to aktualni vice mistrzowie swiata. Rok temu ulegli dopiero USA w finale. W meczu z Polską w zasadzie grali w najmocniejszym składzie. To tyle w kwestii wyjasnień, by niewtajemniczeni zdali sobie sprawę ze skali sukcesu. Ponadto byl to mecz niezwykle istotny, bo przegrany stawiał się w b. trudnym połozeniu w kontekscie wyjscia z grupy. Nam wystarczy teraz wygrać z brytyjczykami-teamem na naszym poziomie i wysyłamy turków do domu.Pan_Zagłady pisze:Polska-Turcja 84:83 jakimś fuksem wygraliśmy z Turcją Proszę fanów Koszykówki o wypowiedzi (no nie zapalonych fanów też)
Co do samego meczu to powiem tak. Raz na jakis czas słabsza drużyna w jakis niewyjasniony sposób dotrzymuje cały mecz kroku faworytowi. Potem nadchodzi końcowka i przy wyrównanym wyniku wszystko jest możliwe.
Nasi swietnie zaczęli. Udało się utrzymać remisowy wynik do przerwy. Potem szturm Turków i myslałem, że chłopaki pękną. Niezwykle szczęscliwy koniec trzeciej kwarty i akcja za chyba 8 pkt. To było IMO kluczowe. Bo przeciwnicy przycisneli, a w rezultacie nic im to nie dało.
Zostało 10 sek do końca 3 kwarty chyba. Skibniewski wchodzi pod kosz, 2 punkty z faulem, zakwalifikowanym jako niesportowy. Trafia osobistego i mamy piłkę z boku. Szefczyk ciska za 3 i faul przy rzucie - kolejne 3 osobiste. Trener Turków robi avanti i dostaje "dacha". Kolejne dwa rzuty.Siweusz pisze:Koniec 3 kwarty, mamy 5 rzutów osobistych a Noculak w TV : "... sędziowie dali nam fajne combo...".
Akcja za 8 pkt i wracamy do gry.
Combo było całkiem spoko.
Haha, ta akcja z pięcioma osobistymi dobra była. Też myślałem w 3ciej kwarcie, że spłyniemy zwłaszcza, że mieliśmy dużo niższy skład w pewnym momencie, przez co Turasy mieli dużo zbiórek i pełno akcji 1vs1. Meczyk fajny
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!
- Andy Schleck (Mati)
- "Nie jestem powergamerem"
ja też jestem w szoku. niestety Polacy w obecnym składzie nie są nawet średniakiem europejskim. ogólnie nieźle prezentują się w ataku(mimo wielu strat). natomiast broniona deska to dramat. 57% zebranych piłek z własnej tablicy to najgorszy współczynnik spośród wszystkich zespołów. ciekawy jestem jakby prezentowali się w najmocniejszym składzie. na 3 zamiast kelatiego (1,94) Ignerski (2,07). Lampe (MVP ligi rosyjskiej) i Gortat życiowa forma. Szubarga tez nieźle potrafi szarpnąć. dzisiaj trzeba zastawiać pod dechą i zatrzymać denga, który jest jak lebron z czasów w cleveland.
Gdzie jest EIS?
Liczyłem, że jednak damy radę.
Myślę, że gdyby był ktoś z dwójki Lampe/Gortat, to jednak Brytole zaliczyłyby porażkę. Szkoda.
Myślę, że gdyby był ktoś z dwójki Lampe/Gortat, to jednak Brytole zaliczyłyby porażkę. Szkoda.
GrimgorIronhide pisze:Tą logiką Kudłaty jest wzorem uczciwości i nieprzekupnościZiemko pisze:Cholera jak od lapowek sie lysieje to gdzie moje miliony
No cóż, sa jednak powody do optymizmu. Młodzi pokazali sie z dobrej strony, zwłaszcza obwód. Trzeba teraz wkomponowac na nowo nasze "gwiazdy". IMO kształtuje się ciekawa drużyna, nie jakas uber mocna, ale do pogrania.Siweusz pisze:Liczyłem, że jednak damy radę.