Warheim - Fantasy Skirmish - WIP

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Re: Warheim - Fantasy Skirmish - WIP

Post autor: quidamcorvus »

Czarownica (Najemne Ostrze) na podstawie pomysłu Malakida & Sister_of_Mercy przedstawionego w wątku na Azylium.

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Po zakończeniu kolejnego etapu prac nad figurkami i makietami nadeszła pora na prace przy podręczniku do Warheim FS.
Na początek zająłem się Kultem Pogromców z Karak Kadrin i przyznam, że to z drużyna z która póki co mam najwięcej problemów.
Na początku dowódcą kompanii miał być Pogromca Demonów, ale jako że podlega on zasadzie Fanatyk (dzięki której zdaje automatycznie wszystkie testy CP no i nie może być dowódcą kompanii w której służy) drużyna byłaby niemożliwa do rozbicia.
Sięgnąłem więc do dodatku do WFB - Storm of Chaos, gdzie umieszczono zasady dla armii Pogromców z Karak Kadrin. Generałem armii może być król Ungrim Ironfist - który tylko częściowo podlega zasadom pogromców - i z tego rozwiązania skorzystałem, uznałem, że kompanią będą dowodzić potomkowie/krewni Króla Pogromców, podobnie jak on niosący brzemię ślubów króla Baragora. Tyle że nazwa "Tan Pogromców" jakoś mi nie leży. Ktoś ma jakąś lepszą propozycję?
Kolejni bohaterowie to Kowal Run lub Mistrz Inżynier z Karak Kadrin, podobnie jak "Tan Pogromców" częściowo podlegający zasadom Pogromcom.
Dwóch ostatnich bohaterów to Pogromca Smoków i Pogromca Gigantów.
Wybór stronników nie jest zbyt duży, do dyspozycji są Trollobójcy, Kaprowie* (Long Drong's Slayer Pirates) oraz Synowie Grimnira* (Slayer Doomseekers) oraz Żyrokopter.
Jeśli ktoś ma pomysły jak urozmaicić (na przykład poprzez dodatkową jednostkę stronników) czy też odróżnić tę kompanię od pierwszej drużyny krasnoludów to chętnie zapoznam się z propozycjami. Zapraszam do dyskusji.

* Bardzo chętnie zamienię te nazwy na coś lepszego :)

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Kolejny etap prac nad podręcznikiem to spisanie zasad dotyczących gier wieloosobowych. Jeżeli macie jakieś uwagi, pomysły, uważacie że coś pominąłem albo wymyśliliście kolejne warianty gry wieloosobowej piszcie!

OnLine|DownLoad

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Karty zadań specjalnych to pomysł żywcem zaczerpnięty z gry Umbra Turris. Jako, że uważam pomysł za świetny pozwoliłem sobie umieścić go jako zasady opcjonalne w Warheim.
Obecnie wygląda to tak:

OnLine|DownLoad

Gdyby ktoś miał pomysły, zapraszam do dyskusji.

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Spisałem zasady dla Sióstr Sigmara. Wersja 0.1.
Czytajcie, szukajcie błędów, itd.

OnLine|DownLoad

Awatar użytkownika
Yegr
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Yegr »

quidamcorvus pisze:Sięgnąłem więc do dodatku do WFB - Storm of Chaos, gdzie umieszczono zasady dla armii Pogromców z Karak Kadrin. Generałem armii może być król Ungrim Ironfist - który tylko częściowo podlega zasadom pogromców - i z tego rozwiązania skorzystałem, uznałem, że kompanią będą dowodzić potomkowie/krewni Króla Pogromców, podobnie jak on niosący brzemię ślubów króla Baragora. Tyle że nazwa "Tan Pogromców" jakoś mi nie leży. Ktoś ma jakąś lepszą propozycję?
Może „Powiernik Przysięgi” (Oathbeared)– co sygnalizowałoby że ten krasnolud jest jakoś związany Tą przysięgą – przysięgą swego króla.

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Yegr pisze:Może „Powiernik Przysięgi” (Oathbeared)– co sygnalizowałoby że ten krasnolud jest jakoś związany Tą przysięgą – przysięgą swego króla.
Ciekawy pomysł. Przemyślę :-k

Siostry Sigmara. Wersja 2.0.
Czytajcie, szukajcie błędów, itd.

OnLine|DownLoad

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Spisałem zasady dla Zbrojnej chorągwi z Kisleva:

OnLine|DownLoad

Gdybyście mieli jakieś uwagi, sugestie, propozycje lub znaleźli jakieś literówki, błędy itd. piszcie TUTAJ.

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Skończyłem prace nad kolejną, 13 edycją podręcznika do Warheim Fantasy Skirmish. Tym razem udostępniam podręcznik w trzech wersjach.

Pierwsza wersja o roboczej nazwie (2na1) przeznaczona jest do drukowania. Poza okładką i stroną tytułową podręcznik zapisany jest w formacie 2 stron na 1 arkusz.
Rozmiar pliku: 22.18MB
Ilość stron: 341
DownLOAD|OnLINE

Druga wersja zapisana jest w formacie 1 strony na 1 arkusz.
Rozmiar pliku: 21.05MB
Ilość stron: 679
DownLOAD|OnLINE

Trzecia wersja to *.pdf w którym zawarte są główne zasady potrzebne do rozgrywania potyczek w Warheim Fantasy Skirmish.
Rozmiar pliku: 3.24MB
Ilość stron: 24
DownLOAD|OnLINE

Ponadto, w przypadku problemów ze ściągnięciem wszystkie wersje są dostępne na chomikuj.pl.

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Wersja 2.0 zasad dla Leśnych Elfów z Athel Loren.

OnLine|DownLoad

Gdybyście mieli jakieś uwagi, sugestie, propozycje lub znaleźli jakieś literówki, błędy itd. piszcie TUTAJ.

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Quintus pisze:Witam, zachęcony do roboty [kopniakami] przez QC, zacząłem męczyć temat znaczników, kart i innych pomocy do Warheima które upraszczają i przyspieszają grę. Poniżejmacie to co udało mi się wymęczyć, znaczniki docelowo mają mieć przekątną 2,5 cm, karty drukowałem na A4, są małe ale czytelne.
Obrazek

>>STĄD<<
można pobrać plik pdf zawierający wszystkie wykonane przez Quintusa znaczniki i Karty Zadań Specjalnych. Natomiast pod poniższymi grafikami kryją się Karty Zadań Specjalnych w oryginalnym rozmiarze.

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Zapraszam do lektury raportu bitewnego z potyczki rozegranej pomiędzy kompanią Krasnoludów z Gór Krańca Świata a Orkami & Goblinami.

Relację przeczytać można TU lub TU.

Awatar użytkownika
Barth
Falubaz

Post autor: Barth »

Planujesz może bandę krasnoludów chaosu? 8)

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Barth pisze:Planujesz może bandę krasnoludów chaosu? 8)
Tak, jak tylko dostanę fluff po polsku. Może ktoś przetłumaczy?

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Weekendowe wieczory poświęciłem na prace nad podręcznikiem do WFS. Na warsztat wziąłem umiejętności specjalne drużyn, a także walki, strzeleckie, akademickie, siłowe i szybkościowe.
Liczbę umiejętności w każdej z kategorii zwiększyłem do 10.
Poniżej znajduje się pdf zawierający tabele z umiejętnościami walki, strzeleckimi, akademickimi, siłowymi i szybkościowymi.
Umiejętności specjalnej poszczególnych drużyn opublikuję w zbliżającej się aktualizacji podręcznika.

OnLine|Download

Awatar użytkownika
Barth
Falubaz

Post autor: Barth »

quidamcorvus pisze: Tak, jak tylko dostanę fluff po polsku. Może ktoś przetłumaczy?
Ok, pogadamy jak wyjdzie podręcznik z WF :wink:

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Jako, że szanowne państwo-draństwo różnymi drogami dopominało się, aby zmienić cel rozgrywki scenariuszy tak, by nie zawsze gra musiała kończyć się rozbiciem przeciwnika, zmodyfikowałem nieco scenariusze.
Wszelkie uwagi i propozycje mile widziane.

DownLoad|OnLine

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Jako, że ostatnio dotarł do mnie zamówiony jakiś czas temu Army Book dotyczący Orków & Goblinów odświeżyłem nieco zielonoskórą kompanię, która w kolejnej wersji podręcznika będzie wyglądać następująco:

OnLINE|DownLOAD

Ponadto, jeśli wszystko się uda. W kolejnej edycji powinny pojawić się zasady dla Łowczego stada Dzikich Orków i być może Nocnych Goblinów.

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Szanowne państwo-draństwa zechce się zapoznać z zamieszczonymi poniżej zaktualizowany i zasadami dla Orków & Goblinów oraz zasadami nowek kompanii, czyli na polowanie wyrusza Łowcze plemię Dzikich Orków.

Orki & Gobliny: OnLINE|DownLOAD

Łowcze plemię Dzikich Orków: OnLINE|DownLOAD

Wszelkie uwagi i komentarze mile widziane.

Awatar użytkownika
MlSlEK
Chuck Norris

Post autor: MlSlEK »

Próbując wgryźć się w system przeszkadza bardzo mała czcionka i duże ilości fluffu. Rozważ może wersję broszurową, typowo do gry z samą mechaniką, a bardziej przejrzystą i skondensowaną zarazem.

Dodatkowo warto poszukać fajnych malowań w necie lub kolekcjach i takie fotki wstawić do podręcznika. Coś jak raport bitewny w Młotkowym, gdzie sami fani pokazują własne figsy.
Obrazek

ODPOWIEDZ