kilka pytań początkującego 2
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Re: kilka pytań początkującego 2
nie
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
- krystian1wielki
- Niszczyciel Światów
ale za to jest to cholernie złośliwe
Witam!
Mam pytanie dotyczące bohatera na dziku w klocku piechoty. Oddział składający się z 5 lub mniej piechurów + bohater na dziku dostaje pojedynczy strzał z balisty, napisane jest w podręczniku że "controlling player decides who is hit" pytanie brzmi kto jest tym graczem - czy ten który strzelał czy ten który kontroluje oddział z bohaterem ?
I drugie pytanie - czy stomp działa podczas walki z maszynami ?
pozdro
Mam pytanie dotyczące bohatera na dziku w klocku piechoty. Oddział składający się z 5 lub mniej piechurów + bohater na dziku dostaje pojedynczy strzał z balisty, napisane jest w podręczniku że "controlling player decides who is hit" pytanie brzmi kto jest tym graczem - czy ten który strzelał czy ten który kontroluje oddział z bohaterem ?
I drugie pytanie - czy stomp działa podczas walki z maszynami ?
pozdro
"Przeklęta knieja. Zawsze mi przypomina te zniewieściałe elfy." Kagain
na drugie odpowiem bez wahania: Stomp nie działa na maszyny (War Machines).
Choć mój angielski nie powala, to imo tutaj bez wątpienia chodzi o gracza, który kontoluje rafioną jednostkę.tomek-osw pisze:ontrolling player decides who is hit
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
Ale walczy się z załogantami a nie z maszyną - przy strzelaniu bije się po tafie maszyny bo niby się za nią chowają, ale w walce wręcz bije się po załodze - czyli Infrantry więc stomp powinien działaćAsassello pisze:na drugie odpowiem bez wahania: Stomp nie działa na maszyny (War Machines).
"Przeklęta knieja. Zawsze mi przypomina te zniewieściałe elfy." Kagain
"War Machine" i "Infrantry" są to typy oddziałów. W zasadach nie muszą oznaczać tego co znaczą potocznie.tomek-osw pisze:Ale walczy się z załogantami a nie z maszyną - przy strzelaniu bije się po tafie maszyny bo niby się za nią chowają, ale w walce wręcz bije się po załodze - czyli Infrantry więc stomp powinien działaćAsassello pisze:na drugie odpowiem bez wahania: Stomp nie działa na maszyny (War Machines).
Stomp nie działa na coś co jest typem "War Machine", a z tego co kojarzę to żadna machina wojenna nie ma zapisku, że podczas CC staje się "Infrantry".
pozdrawiam
A.
Hmm, jedyne co mi przychodzi do głowy, to że Twój przeciwnik mylnie rozumie działanie itemu dającego warda oddziałow.
i mag i pająk mają warda ?