Odlewanie własnych elementów

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Patrycja Polkowska
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Patrycja Polkowska »

odlanie modelu z mosiądzu 25-50(cena mosiądzu) + 5zł odlanie do tego doliczasz formę którą jubiler ci robi w tym przypadku 70zl za dzika i orka bo kilka form, i cenę materiału z którego chce sie odlać, ja akurat z mosiądzu to wybrałam jednak ciężko się obrabia.. za to figurka nie do zniszczenia :)

moi koledzy wykonują tylko formy a odlewają sami, ja sie nie zabieram za to sama bo szkoda żebym sobie buźkę przez przypadek zakleiłam żywicą :)

spodnie i koszulkę już raz wyrzucałam :)

Nie dam głowy sobie ściąć że każdy jubiler ma takie same stawki, u mnie Pan Roman ma takie jak napisałam

W każdym razie chodziło mi o to że Formę najlepiej robić u jubilera! nie zniszczy się i na pewno będzie jak najlepsza.

Rapta
Kretozord

Post autor: Rapta »

Patrycja Polkowska pisze: ja osobiście odlewam figurki u jubilera (25zl mosiądz!) za sztukę... cena śmieszna jak za bohatera na dziku :)
tak, zwlaszcza po doliczeniu ceny formy :roll:

Awatar użytkownika
Kerim
Master Convertor

Post autor: Kerim »

forma 70
odlanie 25-50 +5

100-125zł za jedną figurkę (bo ile tych dzików?)
no niech bedzie że 2 identyczne za 65-80 każdy

Great deal, niema co.

A jeśli zrobić szeregowych, to albo 3-4 formy, albo cały oddział jednakowa, nie wspominając że 25 za figurkę to interes życia... ale dla jubilera.

Pewnie coś przeoczyłem, bo inaczej to nie rozumiem twojego entuziazmu.

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Skaven »

Jak ktos chce coś sobie odlać to ja załatwiam profesjonalne odlewy z żywicy więc mozna na PM walić ,albo na gg, nie ma problemu z odlewaniem wykonanych przez was elementów z GS-u, brown stuffu i innych mas modelarskich i nie niszczą sieone w żaden sposób..

ODPOWIEDZ