8 edycja- pytania 2

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

Zablokowany
Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Re: 8 edycja- pytania 2

Post autor: Furion »

krystian1wielki pisze:Czy jeśli mam charmed shielda i dwuraka to ignoruję pierwszy hit w CC? Czy może shield nie działa bo nie jest używany?
Działa. Warunkiem działania shielda jest posiadanie go, a nie używanie.

Awatar użytkownika
krystian1wielki
Niszczyciel Światów

Post autor: krystian1wielki »

tak myślałem ale wolałem się upewnić

Awatar użytkownika
TomashWwl
Chuck Norris

Post autor: TomashWwl »

Trochę wątpliwości:

1. Czy mogę GUO być w zwarciu z wrogim bohaterem i potraktować go Shrivelling pox'em ? (5tka z LoN, snajperka testująca T i zadająca k6 Wounds, nie mam booka niestety przy sobie). Jak traktować taki spell ?
2. Mój bohater został wyłączony z wielostronnego combatu - czy przysługuje mu combat reform? Czy są jakiekolwiek zalety wyłączenia z combatu (nie mogę gonić, nie dodaje BSB do CR, bez sens zupełny ;)

thx za pomoc, pozdrawiam
Remo pisze: Ja bym tabelkę miscasta też usunął bo czasem komuś Wampira wsysnie i jest to smutne i niesprawiedliwe i w ogóle brak balansu... :roll:

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

czy da się wyszarżowac z oddziału z drugiego szeregu? i dlaczego nie?
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
oczko
Falubaz

Post autor: oczko »

nie. i na przyszłosc przed zadaniem pytani badz laskaw przejrzec chociaz dwie ostatnie strony bo ten temat byl walkowany na tej lub poprzedniej stronie

Awatar użytkownika
oczko
Falubaz

Post autor: oczko »

sorki ze post pod postem ale kilka pytań mi się nasuneło
1)czy jeśli bohater o niekompatybilnej podstawce z resztą oddziału np. ork w oddziale goblinów robi make waya to może w wyniku tego znaleźć się gdzie indziej niż na krawędzi oddziału w którym walczy??
2)czy samotny bohter we wyposażony w spirit sworda walczacy z unitem np flamerów może rozdzielać ataki pomiędzy zwykłe modele rank&file tak by mieć szansę zabić jak najwięcej z nich?
3) waywatcherzy strzeleją do 5 flamerów i zadali 6 kb. hity rozdziela się po równo i wtedy jeden z flamerów zdał warda( taki na którego był tylko jeden kb) ile flamerów ginie? czy może nie rozdziela się trafień?

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

1) nie
2) cholera wie
3) nie rozdziela sie, o ile nie ma tam czempiona
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

1) chcesz robic make waya modelem, ktory nie moze wejsc w srodek jednostki?

2) nie rozdziela gracz we. sa r&f wiec robi sie to automatycznie (znaczy kazdemu moze zadac 2 rany max)

3) kazdy oblany ward to zgon flamera (pelnego) bez rozdzielania

Andrzej
Pan Spamu

Co do 3, to gdyby był tam czempion, to by się rozdzielało, co nie?
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?

Awatar użytkownika
Thain
Chuck Norris

Post autor: Thain »

Raczej Demon przydziela.

Awatar użytkownika
TomashWwl
Chuck Norris

Post autor: TomashWwl »

DragoWwl pisze:Trochę wątpliwości:

1. Czy mogę GUO być w zwarciu z wrogim bohaterem i potraktować go Shrivelling pox'em ? (5tka z LoN, snajperka testująca T i zadająca k6 Wounds, nie mam booka niestety przy sobie). Jak traktować taki spell ?
2. Mój bohater został wyłączony z wielostronnego combatu - czy przysługuje mu combat reform? Czy są jakiekolwiek zalety wyłączenia z combatu (nie mogę gonić, nie dodaje BSB do CR, bez sens zupełny ;)

thx za pomoc, pozdrawiam
Anyone?
Remo pisze: Ja bym tabelkę miscasta też usunął bo czasem komuś Wampira wsysnie i jest to smutne i niesprawiedliwe i w ogóle brak balansu... :roll:

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

Czy można użyć smoke&mirrors na assasina?

i jeśli tak to czy można to zrobić jeśli jest ukryty?
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Cibi
Mudżahedin

Post autor: Cibi »

DragoWwl pisze:Trochę wątpliwości:

thx za pomoc, pozdrawiam
1. Tego czaru nie można rzucać do CC, więc nie możesz.
2. Bez reforma. Jesteś wolny od następnej tury, to jest niekiedy zaleta.

szeszej
Falubaz

Post autor: szeszej »

Czy używanie przedmiotów magicznych używanych w shooting phase to shooting attack? A zionięć? Wykuwanie runów? Jaka jest definicja shooting attack?

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

@laik
1) jest characterem wiec mozna
2) nie ma go na stole wiec nie mozna

@szeszej wszystko co jest uzywane w shooting phase. jest shootingiem. Wiec breathy, maszynki, sztrzelanie z broni itp.

szeszej
Falubaz

Post autor: szeszej »

To jeszcze się upewnie - z Stormbanner szczurków wykuwanie dowolnej runy tylko na 4+?

Andrzej
Pan Spamu

Czy można z vaula niszczyc runy na maszynach?

Awatar użytkownika
Thain
Chuck Norris

Post autor: Thain »

O ile dobrze pamiętam vault niszczy cały jeden magiczny przedmiot, więc w przypadku krasnali będzie to cała runa (na talizmanie, broni, pancerzu). W przypadku maszyn zniszczeniu ulegają wszystkie runy.

Awatar użytkownika
loko
Masakrator

Post autor: loko »

sfinks dostaje -d3 do siły.
pytanie: czy działa to na zionięcie i atak z ciacha?
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293

Awatar użytkownika
Semi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Semi »

na zioniecie nie, a na TS dziala...
Obrazek
Highborn Elves Only!

Zablokowany