Zapytania o zielone zasady
Moderator: Kołata
Re: Zapytania o zielone zasady
Chodzi o to, że jak przeciwnik jest w zasięgu wzroku nic go nie zasłania to musisz szarżować. Jeśli nie widzisz przeciwnika to nie możesz się ruszyć, strzelać, rzucać czarów (oczywiście jeśli w oddziale jest shaman).
Solo pisze: Wjeba***** taką maskę że stoły powinny się załamać pod jej ciężarem.
Wypłaca exstra hits i ginie - OnG FAQ v. 1.1 p. 2.Chester22 pisze:Trudne pytanie:
oddział stoi idealnie przy krwędzi stołu(dotyka ją) i wbija się w ten oddział mangler squig. Kończy na nim ruch, ale jest zasada że musi stanąć cal za oddziałem tylko że tam nie mam miejsca. A mangler nie rozbija sie o krawędź tak jak fantyk. Teraz, czy staje na oddziale wywala 3d6 ataków zamast 2d6 i ginie? Bo nie widze za bardzo innej opcji.
Kalesoner pisze:Orki i gobliny są częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wiecznie czyni dobro.
- Aron_Banalny
- Masakrator
czy warboss musi deklarować waaaagh przy PIERWSZEJ szarży. IMO nie, ale pojawiła się ostatnio takie pytani w czasie gry z paulinką17
p.s. zostałem dziś pojechany przez Bob.'a. nie miałem pecha, po prostu źle zagrałem. gratuluję mu zwycięstwa
p.s. zostałem dziś pojechany przez Bob.'a. nie miałem pecha, po prostu źle zagrałem. gratuluję mu zwycięstwa
Nie, to może być dowolna szarża "Once per game ... The Waaagh may only be called if the Warboss first declare a charge ... immediately after making the charge delcaration, before any charge reaction takes place"
Najpierw deklaracja szarży, potem jednym tchem deklaracja Waaagh! Nic nie wskazuje na obowiązek Waaagh w pierwszej nadarzającej się szrży.
Najpierw deklaracja szarży, potem jednym tchem deklaracja Waaagh! Nic nie wskazuje na obowiązek Waaagh w pierwszej nadarzającej się szrży.
HAHAHHAHAHAHAHHAH!! Takie plewki lokalne to on zjada na śniadanieAron_Banalny pisze:czy warboss musi deklarować waaaagh przy PIERWSZEJ szarży. IMO nie, ale pojawiła się ostatnio takie pytani w czasie gry z paulinką17
Jeżus pisze:Trubas okazałeś się mieć większą choppę, więc masz swoją nagrodę:
Zawsze chciałem być w Nemezis
Zależy o jakim LoS mówimy. Jeżeli grasz na virtualu, to nie daje nikomu prócz innym snotom (base ma chyba wartość 0), ale poprawcie mnie jak się mylę. Jeżeli natomiast grasz na True LoS to każdy ma od nich hard cover (oczywiście nie wliczając dużych rzeczy od Trolla w zwyż).
Według uściśleń sędziowskich, które np będą obowiązywać na Arenie, Swarny mają lvl 0 i nie dają żadnego covera
Cytat Strona 4 uściśleń
0: Swarms - modele tego rozmiaru nigdy nie blokują Line of Sight ani nie dają ochrony (Cover)
1: Infantry, War Beasts, War Machines, Unique bez zasady Large Target 2: Cavalry, Monstrous Infantry/Cavalry/Beasts, Chariots 3: Monsters, wszystkie modele z zasadą Large Target
Cytat Strona 4 uściśleń
0: Swarms - modele tego rozmiaru nigdy nie blokują Line of Sight ani nie dają ochrony (Cover)
1: Infantry, War Beasts, War Machines, Unique bez zasady Large Target 2: Cavalry, Monstrous Infantry/Cavalry/Beasts, Chariots 3: Monsters, wszystkie modele z zasadą Large Target
Producent marki www.KartaPostaci.pl ! Ubieraj się w orginalne t-shirty !
Agencja reklamowa
www.ArsVestis.pl - zapraszamy!
Agencja reklamowa
www.ArsVestis.pl - zapraszamy!
Mój ostatni oponent ma wątpliwości co do pewnej sytuacji więc pytam was:
Mam jednostkę w składzie : Goblin warboss na wilku, goblin szaman na wilku, goblin hero na wilku oraz 2 zwykłych jeźdźców na wilkach. Teraz pytanie czy taka jednostka musi zdawać animozję?
Mam jednostkę w składzie : Goblin warboss na wilku, goblin szaman na wilku, goblin hero na wilku oraz 2 zwykłych jeźdźców na wilkach. Teraz pytanie czy taka jednostka musi zdawać animozję?
Klub Gier Bitewnych SALAMANDRA - Włocławek
@maciom podaj źródło
Bo wg. AB jest napisane że bohater dołączający się do jednostki z animozją staje się na nią podatny, a akapit wyżej jest napisane że jednostka musi mieć 5 modeli żeby zdawać animozję ale nie jest napisane jakich.
Bo wg. AB jest napisane że bohater dołączający się do jednostki z animozją staje się na nią podatny, a akapit wyżej jest napisane że jednostka musi mieć 5 modeli żeby zdawać animozję ale nie jest napisane jakich.
Klub Gier Bitewnych SALAMANDRA - Włocławek
- Aron_Banalny
- Masakrator
jeżeli oddział składa sie z 3 zwykłych typów to nie podlega już animozji, więc szefostwo dołączone do tego unitu nie ma animozji
- Aron_Banalny
- Masakrator
czy dodatkowy obsługant w CZIRIOCIE daje dodatkowego wounda?