Luźne rozmowy o DMP
Moderatorzy: Dymitr, CzarnY, c4h10
Re: Luźne rozmowy o DMP
Ogarnij się chłopcze odrobinę bo to co tu piszesz nie ma żadnych zalet (ani to mądre, ani to miłe, ani merytoryczne), już wiemy że cenisz sobie 30minut swojego czasu ponad wszystko. Wiedzieliśmy to po pierwszym poście, wiedzieliśmy po drugim i będziemy wiedzieć po każdym następnym. Jak chcesz zamienić dyskusję która miała jakieś perspektywy w jatkę płn. vs płd. to spoko, ale rób to sobie w tematach ogólnych gdzie więcej frustratów twojego pokroju (tak jest to wjazd personalny oparty na tym że wyczułem frustrację w twoich postach) będzie mogło sobie ponarzekać a nie tylko wybrańcy. Natomiast są miasta które mając wybór godzinę w tą czy w tamtą a zmianę warunków są naprawdę zainteresowane ową kiełbasą wyborczą. Chociażby dlatego że w naszym środowisku jednak tego typu deklaracje mają sporą sprawdzalność i można na nich całkiem dobrze polegać. Sam jestem ciekaw czy się pojawi coś co spowoduje że Poznań rozważy miejscówkę o 200km bardziej oddaloną.
Co to kurwa ma być? Nie wolno cenzurować LL. Bez względu na to kto i co pisze
Właścicielem całego orodka jet nasz kolega z klubu Schwarze Pferd. Jak mówi, że co będzie, to ja mu wierzę. Zwłaszcza, że to wszystko są jego inwestycje, jego pieniądze i jego ryzyko.
Jakoś w innych przypadkach nie pojawiają się śmieszne pytania "a to wasza szkoła? a co będzie, jak wam nie wynajmą? dopóki nie kupicie miejcówki na własność, to się nie zgłaszajcie"
Właścicielem całego orodka jet nasz kolega z klubu Schwarze Pferd. Jak mówi, że co będzie, to ja mu wierzę. Zwłaszcza, że to wszystko są jego inwestycje, jego pieniądze i jego ryzyko.
Jakoś w innych przypadkach nie pojawiają się śmieszne pytania "a to wasza szkoła? a co będzie, jak wam nie wynajmą? dopóki nie kupicie miejcówki na własność, to się nie zgłaszajcie"
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
poprawione, racja.
Mea Culpa!
Tak czy inaczej proszę bardzo i powrót do meritum dyskusji.
Tym niemniej apeluję o odpuszczenie sobie wjazdów na pojedyncze osoby.
Mea Culpa!
Tak czy inaczej proszę bardzo i powrót do meritum dyskusji.
Tym niemniej apeluję o odpuszczenie sobie wjazdów na pojedyncze osoby.
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
Skoro chłopaki piszą, że hala będzie wybudowana to jest to takie samo zapewnienie jak dyrekcji szkoły, że wynajmie halę sportową na DMP za rok. Do tej pory nie było z tym problemów przy podejmowaniu decyzji o głosowaniu na mastery. Zresztą każdy sam sobie to oceni, czy woli głosować na niewybudowaną jeszcze salę, czy na wybudowaną ale_nie_na_własność w Gorzowie.
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!
+1Lidder pisze:Autostrady są państwowe, tu na szczęście mamy prywatną firmę.Szmajson pisze:Pamiętaj że mieszkamy w Polsce.. autostrady też miały być zrobione... a ile kasy przepadloJankiel pisze: Czyli nie ma szans, żeby nie była zrobiona. Wierz mi, że jest to pewne - wcale nam nie zależy na tym, by się skompromitować.
Sala stanowi inwestycję prywatnej osoby, ma deadline na wiosnę przyszłego roku, inaczej przepada mu kasa, inwestor jest naszym kolega i członkiem naszego klubu. Sprawę rozważyliśmy bardzo wnikliwie, bo w przypadku wtopy ludzie nie będą chcieli słyszeć nawet o lokalach u nas.
No i rzeczywiście w przypadku innych ośrodków tez nie ma pewności co do wszystkich warunków, a jakoś się na nie głosuje.
Cena: nie chcę stanowczo czegoś deklarować, żeby za jakiś czas nie wylewano na mnie wiadra pomyj, ale myślę, ze 50 zł to maks. Nawet bliżej rozkładu pod względem noclegów 45 pokoje/35 sala.
Proszę nie traktować tego jako ofertę ostateczną, jeszcze coś w tym temacie napiszę.
I na koniec uwaga, ze wszystkie oferty to właściwie obietnice, a od paru lat na tym systemie jedziemy i zdaje egzamin. Nie wiem, czego się jeszcze czepiać? Jak czytam post pod adresem Kudłatego, to pomogę: jestem łysy, jestem urzędnikiem, nie lubię się golić, chrapię w nocy i mieszkam na Śląsku.
Wiecie, ze to strzał w miednicę (już nawet nie stopę), bo kryterium odleglość/ilu graczom jest bliżej kładzie wiele miejscówek. O, co zresztą przedstawił Laik.Tyrant pisze:+1Dla mnie kryterium decydującym jest możliwość dojazdu na miejsce turnieju. Wolę zapłacić 30 zl więcej i jechać 3 godziny mniej- suma sumarum i tak wyjdę na plus
- Necromanter
- Falubaz
- Kontakt:
Może mi coś umknęło w tej dyskusji, ale czy ta hala będzie lepsza od tego co proponuje Gorzów?? I jeśli tak to pod jakim względem???
Hala jak hala;p liczy sie tylko powoerzchnia.
nasza bedzie wielkosci mniej wiecej 3 kortow tenisowych 3x wieksza niz ta na ktorej byl silesian na ktorym z duzym luzem mielismoy ponad 100 graczy liczac side event. roznic nalezy szukac w warunkach noclegowych cenie jedzeniu itp
nasza bedzie wielkosci mniej wiecej 3 kortow tenisowych 3x wieksza niz ta na ktorej byl silesian na ktorym z duzym luzem mielismoy ponad 100 graczy liczac side event. roznic nalezy szukac w warunkach noclegowych cenie jedzeniu itp
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.
- Necromanter
- Falubaz
- Kontakt:
Czyli jak rozumiem hala o kubatrze przynajmniej 60x10x5 m murowana ma powstać w 6 miesięcy i to w dodatku zimą ??
urojenia to pierwsze objawy schizofreniilohost pisze:dopiero 500post, tyle flejma a ten licznik jakos tak wysoko i szybko nie skacze jak cisnienie niektorym.
- Necromanter
- Falubaz
- Kontakt:
Ta sprawa interesuje mnie czysto zawodowo. Słuchajcie na razie mamy tyle że będzie hala spoko ale ani żadnej wizualizacji ani nic więc nie dziwcie się że chcę jak najwięcej dowiedzieć się opisowo, skoro nie ma innej możliwości na zwerfikowanie. Akurat wątpie że masz jakiekolwiek pojęcie o budowie kortów tenisowych a tym bardziej ich zadaszaniu więc proszę nie wprowadzaj flejmowej atmosfery.Laik pisze:Proponuje założyć temat "gigantyczne budowy XXI wieku - czyli jak w 12 miesięcy zbudować kort tenisowy i go zadaszyć" dla kilku osób z Olsztyna może to być szok.
A Ty masz pojecie? jak tak to mnie /nas oswiec bo ja mam za sciana studentow 5 roku architekruey i budownictwa na przyklad tp chetnie zweryfikuje Twoja wiedze...
flame'owa atmosfera zostala dawno wprowadzona i to bynajmniek nie przez laika
flame'owa atmosfera zostala dawno wprowadzona i to bynajmniek nie przez laika
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.
Chwalisz sie czy żalisz ?? ja właśnie sie bronie w lutym z tego... i tez moge sie troche wypowiedziec na ten temat i projekt to jedno wykonanie jego to drugie a po 3 pogoda...Durin pisze:A Ty masz pojecie? jak tak to mnie /nas oswiec bo ja mam za sciana studentow 5 roku architekruey i budownictwa na przyklad tp chetnie zweryfikuje Twoja wiedze...
Ja informuje, żebyś nie zgrywał alfy i omegi, chwalisz się aktualnie Ty.Tyrant pisze:Chwalisz sie czy żalisz ?? ja właśnie sie bronie w lutym z tego... i tez moge sie troche wypowiedziec na ten temat i projekt to jedno wykonanie jego to drugie a po 3 pogoda...Durin pisze:A Ty masz pojecie? jak tak to mnie /nas oswiec bo ja mam za sciana studentow 5 roku architekruey i budownictwa na przyklad tp chetnie zweryfikuje Twoja wiedze...
Lohost: Mogę Ci poopowiadać na pw dlaczego tu jest lepiej a tam gorzej etc, na forum publicznym mimo, że pomagam przy organizacji, nie chcę wchodzić w kompetencje głównego orga.
Między Bogiem a prawdą myślę że dyskusja nie powinna iść w stronę przerzucania się przez orgów tekstami gdzie jest lepiej, tylko w stronę porównania i pytań przez samych graczy. Obie oferty wiszą, pojawiło się jeszcze coś Malborka, macie pytania odpowiemy...
Wierzcie lub nie ale nie ryzykowalibyśmy reputacji zdobytej po pierwszych na śląsku a jednocześnie bardzo udanych 3 masterach gdyby prawdopodobieństwo niepowstania hali na czas nie było równe pęknięciu rury tydzień przed masterem na hali w gorzowie:D
Im więcej ofert tym lepiejTyrant pisze:Czekam na zdjecia i oferte przedstawie....
Jak hala na trzy korty tenisowe, z oświetleniem, prysznicami itp.lohost pisze:sdawaj konkrety, to jak konkretnie bedzie to wygladalo
I jeszcze było pytanie co do cateringu. Orientacyjne*, wstępne ceny (oparte na tych z Silesiana, przy większej ilości osób z paroma rzeczami można zejść):
herbata - free (i woda z ogórów też )
kawa - 1 zł
ogór - 0,50 zł
3 kromy chleba ze smalcem- 1 zł
tacka pieczonych kartofli - 1 zł
Kiełba duża z chlebem- 3,5 zł
browar - 3,5 zł
Bogracz (miska 0,5) - 6 zł
Do tego dochodzi catering z okolicznych punktów, pizzeri u Rudika i Mac (kilka minut pieszo) w odwodzie.
Ponadto mieliśmy tosty, jeden dla gracza free (ponoć niektórzy podkradali kupony kolegom... ), a przy bufecie można było zakupić w cenie 2 zł (ser lub na słodko) i 2,5 zł (ser + szynka). Plus jakieś drobnostki (soki, batoniki itp).
(*oczywiście, cen też nikt z organizatorów żadnej imprezy nie jest w stanie zagwarantować. Wystarczy, że sąsiedzi zrobią jakieś embargo, przejdzie cyklon albo pewna partia zostanie przy władzy )