RiP a uciekajacy mag ? cz. 2

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

ODPOWIEDZ
war2bone
Chuck Norris

RiP a uciekajacy mag ?

Post autor: war2bone »

czy gdy mag ucieka to rozprasza wszystkie swoje czary RiP ?

tak/ nie

Nehan
Masakrator

Post autor: Nehan »

wydaje mi się, że skoro przestaje być magiem jako takim (nie generuje kostek, etc.), to schodzą jego ripy.
ale mogę się mylić, oczywiście

Zyraf
Chosen of Slaanesh

Post autor: Zyraf »

Wszystkie ripy są rozproszone.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

wszystkie jego 1 rip sa rozproszone...
klodka

Awatar użytkownika
Christos
Kretozord
Lokalizacja: FKCC, sekcja Gdańsk Południe, oddział Zakoniczyn (na emeryturze)

Post autor: Christos »

W związku z tym że pierwotny temat został zamknięty, załozyłem ten. Jesli się da proszę o otworzenie tamtego tematu, przeniesienie mojego postu i zlikwidowanie tego tematu.

W pierwotnym temacie na pytanie czy rozpraszany jest czar RIP uciekającego maga padła odpowiedz "TAK".

Dlaczego?? Cos mi umkneło??

RB str 110:

"Once cast, one of the spells lasts until it is dispelled, until the Wizard chooses to end (witch he can do at any time), attempts to cast another spell, leaves the table or is slain"

To samo mniej więcej jest napisane przy każdym czarze RiP.
Gdzie tu mowa o uciekającym magu?

Szukałem tez w dziale o ucieczkach. Jest tylko tyle, że uciekająca jednostka nie moze korzystać z magii.

Proszę o wyjaśnienie podanej odpowiedzi w tamtym temacie.

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

Post autor: Gogol »

jak dla mnie skoro jest napisane tak jak cytujesz to uciekający mag podtrzymuje RiP chyba ze spiepszy za stół . Innymi słowy tamto "tak" było artefaktem 6 ed.

Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

Post autor: Aldean »

Calkowita prawda. Nie ma zadnego cytatu mowiacego ze czar zostaje rozproszony.

pozdrawiam

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

tym razem zgadzam sie z Christosem.
Troche nie logiczne - ale rb mowi jasno

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Post autor: Jedy Knight »

Zakładanie kłodek po udzieleniu błędnej odpowiedzi jest jakąś nową tutejszą tradycją.

I w ogóle, apeluję o odrobinę wyrozumiałości i cierpliwości.
Jak się nie ma cierpliwości by odpowiadać, to się nie odpowiada, a nie zamyka tematy czy robi "wrzutki emocjonalne".
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

Awatar użytkownika
ataman
Chuck Norris

Post autor: ataman »

Zakładanie kłodek po udzieleniu błędnej odpowiedzi jest jakąś nową tutejszą tradycją.
Jacku, klodka nie jest rzecza nieodwracalną. Jesli widzisz gdzies blad w postepowaniu modow tego forum, to daj znac publicznie lub na priv - bedziemy poprawiwac ;)
Pozdrawiam
Ps:
w ogóle, apeluję o odrobinę wyrozumiałości i cierpliwości
Ja takze - wszyscy jestesmy tylko ludzmi :)

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Post autor: Jedy Knight »

ataman pisze:[. Jesli widzisz gdzies blad w postepowaniu modow tego forum, to daj znac publicznie lub na priv - bedziemy poprawiwac ;)
Pozdrawiam
Ps:
w ogóle, apeluję o odrobinę wyrozumiałości i cierpliwości
Ja takze - wszyscy jestesmy tylko ludzmi :)
Nie, Wy jesteście ponadto moderatorami. :P
Macie przechlapane. :P
Moderatorom nie wolno bez dania racji kłódkować, burczeć, tracić cierpliwości i robić "wrzutek emocjonalnych".
Nawet przy najgłupszym zagadnieniu (z wyjątkiem tematów krasnoludzkich :P ) starałem się zadać sakramentalne pytanie;
"Czy mogę już zamknąć temat?". Taka odrobina dobrych manier nie boli aż tak bardzo...
Często rzeczy ewidentne dla was, są niejasne dla innych - póki nie zrozumieją, nie należy zamykać. (Chyba, że temat jest "krasnoludzki", lub wielokrotne próby spełzły na niczym.)
A błąd nie jest problemem.
Ja sam kiedyś odpowiedziałem na "proste" pytanie szybko, niechlujnie i walnąłem kłódkę.
Szafa Poznańska nie omieszkała w temacie "Moderacja" (którego stworzenie swoją drogą polecam) mnie naprostować.
I bardzo dobrze. :D
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

Awatar użytkownika
Magnus
Chuck Norris

Post autor: Magnus »

Nie chce zakladac nowego tematu jako ze mam pytanie tyczace sie RiP ale nie uciekajacego maga... A wiec jesli chodzi o czary jak np flamsy u HE, zostaja w grze, w nastepnej turze magii dzialaja, ale kiedy?? Na samym poczatku przeciwnik mowi ze flamsy wchodza i ja musze powiedziec czy rozpraszam czy nie? I czy np jesli rozprosze, moze rzucic sobie kolejne flamsy powiedzmy tamtym magiem znow, no i czy jak jednak nie rozprosze czy moze przerwac je zaraz po tym jak mi zadadza obrazenia i rzucic kolejny czar?

ODPOWIEDZ