KRAKOWSKA LIGA BATTLA - 1.11.2011
KRAKOWSKA LIGA BATTLA - 1.11.2011
Klub "True Legion" Kraków
oraz sklep Vanaheim
maja przyjemność zaprosić wszystkich chętnych do wzięcia udziału w "Krakowskiej Lidze Battla"
Data:
Start - 1.11.2011
Zakończenie – około marca 2012
Format: min 1000pkt max 2999pkt (wyjaśnienie w zasadach paringów)
Wpisowe: 15 zł
Nagrody: Zależne od frekwencji
Limit miejsc: brak
Adres: wszystkie bitwy mają być rozgrywane w sklepie Vanaheim w Krakowie ul. Lubicz 34/6
Liga będzie zgłoszona do ligi ogólnopolskiej
Zasady:
*Zasady turnieju zgodne z 8 edycją.
*Rozpiski jawne, zakaz bohaterów imiennych.
*Dodatkowo obowiązują aktualne oficjalne erraty / FAQ i polskie uściślenia sędziowskie.
*Podczas całej ligi można grać tylko jedną armią
*zgłoszenie wysyłamy na PM (na BP) albo na maila undead84@op.pl (zgłoszenie ma zawierać: Imię Nazwisko, ksywka na BP , armię którą gramy, nr ID oraz nr telefonu)
Dopuszczone listy armii:
- wszystkie aktualne AB
- Chaos Dwarfs wg Indy Chos Dwarfs
- nowe jednostki dla VC z White Dwarf'a
Ograniczenia Magia:
Podczas jednej fazy magii można użyć maksymalnie 12 kostek magii (Power Dice).Bohaterom przysługuje "look out, sir" od następujących czarów: Dwellers Below, Final Transmutation, Dreaded 13th, Infernal Gateway (11-12 efekt).
Bonusy małych punktów:
100pkt za generała,
100pkt za BSB,
25pkt za inne sztandary,
50pkt za zabicie lorda/bohatera przez czempiona w pojedynku,
50% wartości uciekającego bądź "sćwiartkowanego" oddziału.
OGÓLNE ZASADY LIGI:
Wszystkie bitwy rozgrywamy w sklepie Vanaheim. Na miejscu dla każdej osoby będzie przygotowana karta gracza którą po każdej bitwie w prosty sposób uzupełniamy. Przy każdym wyniku będzie przybijana pieczątka przez pracownika sklepu i będzie to potwierdzenie że bitwa przebiegła zgodnie z zasadami i że się odbyła.
1) FAZA GRUPOWA
Ze wszystkich zgłoszonych graczy losujemy grupy czteroosobowe. W zależności od ilości graczy tyle będzie grup.
Np.: Witek ,Karol ,Wiola ,Marian ,Stefan ,Oksana ,Marcin i Helga to są gracze zgłoszeni do wzięcia udziału w lidze. Poprzez losowanie utworzyliśmy z nich następujące dwie grupy:
Grupa A:
1)Witek
2)Wiola
3)Stefan
4)Marcin
Grupa B:
1)Karol
2)Marian
3)Oksana
4)Helga
Następnie przydzielamy paringi na rozegranie meczy dla całej grupy wraz z czasem dostępnym na rozegranie swojego paringu.
NP:
Grupa A:
Witek vs Wiola – od 1.01.2020 do14.01.2020
Stefan vs Marcin – od 1.01.2020 do 14.01.2020
Witek vs Stefan – od 15.01.2020 do 28.01.2020
Wiola vs Marcin – od 15.01.2020 do 28.01.2020
Witek vs Marcin – ……………………………….
Wiola vs Stefan -………………………..
Wiola vs Witek - …………………………..
Marcin vs Stefan - …………………………
Stefan vs Witek - …………………………….
Marcin vs Wiola - ………………………….
Marcin vs Witek - ………………………….
Stefan vs Wiola - ………………………….
Jak widać na załączonym obrazku każdy gra dwumecz z każdym graczem. Daty podane przy każdym paringu są tylko propozycją oraz czasem na zgłoszenie wyników danej bitwy( czyli np. w pierwszym meczu Witek i Wiola muszą mi przesłać wyniki do 14.01.2020 r). Można oczywiście umówić się z graczem z którym będzie się grało powiedzmy za 1,5 miesiąca że swój mecz rozegracie w najbliższą sobotę.
Punkty przyznawane za dany mecz to:
Zwycięstwo – 2 pkt
Remis – 1 pkt
Porażka – 0
(przy końcowym wyniku bitwy liczą się duże pkt. Czyli np. Witek i Wiola zakończyli bitwę, ale witek zabił wioli o 5 małych pkt. więcej co nie oznacza że Witek wygrywa z Wiolą tylko jest remis i każdy z nich ma po 1 pkt.)
Format:
Format ustala zawsze pierwszy gracz.
Czyli np. w meczu Witek vs Wiola to Witek ustala że gramy np.na 2800 no limit i taki format musi zaakceptować Wiola. Format nie może być niższy niż 1000 i wyższy niż 2999 pkt.
Ale Wiola nie czuje się pokrzywdzona bo za 2 miesiące gra drugi mecz z Witkiem i to ona będzie ustalała zasady gry.
"...obie strony muszą zaakceptować wybrany przez Chalengera scenariusz , w przypadku braku porozumienia w czasie 1 tygodnia scenariusz wybiera losowo obsługa sklepu..."
2) FAZA FINAŁOWA (pucharowa)
Po rozegraniu wszystkich meczy w grupie do fazy finałowej przechodzą dwie pierwsze osoby z każdej grupy.
Bitwy w fazie finałowej przydzielamy tak jak to ma miejsce w piłce nożnej czyli pierwsza osoba z grupy A gra z drugą osoba grypy B i analogicznie druga osoba z grupy A gra z pierwsza z grupy B, pierwsza osoba z grupy C gra z drugą osobą grupy D itd.
W przypadku nieparzystej liczby grup będziemy grali baraże. W przypadku baraży gramy jedną bitwę a format ustala organizator.
Będzie podany czas na rozegranie meczów. W fazie finałowej oczywiście też gramy dwumecz za wyjątkiem finału.
W grze o puchar gracze rozgrywają jedną bitwę.Forma ustalimy w późniejszym czasie.
Puchar otrzymuje zwycięzca ligi a nagrody są rozdzielone na 3 pierwszych graczy.
LISTA ZGŁOSZONYCH:
1) Marcin "Undead" Jabłoński - TK/EMP
2) Bartosz "Dibo" Drajewicz - Bestie
3) Łukasz "Sevi" Seweryn - HE/WE/OK
4) Marcin "Raptor" Czaja - DE
5) Tomasz "Gremlin" Kanclerski WE
6) Piotr "Piotr B" Bystroń - DE
7) Damian Kłak Xier- DoCH
Darek "DARKwolfDOG" Gałek - Skaven
9) Paweł "Górken" Góra - WoCH
10) Andrzej Bąk - HE
11) Michał "Fluffy" Węgrzyński - DF/O&G
12) Michał Ritter - Bretonnia
GRUPY:
A: KUBA.L, SEVI, GIER ,SYRAF
B: GREMLIN, PIOTR.B, DIBO, KARPIU
C: A.BĄK, GÓRKEN, RITTER, SUCHY
D: FLUFFY, UNDEAD, DAREK GAŁEK, VAMPIR
oraz sklep Vanaheim
maja przyjemność zaprosić wszystkich chętnych do wzięcia udziału w "Krakowskiej Lidze Battla"
Data:
Start - 1.11.2011
Zakończenie – około marca 2012
Format: min 1000pkt max 2999pkt (wyjaśnienie w zasadach paringów)
Wpisowe: 15 zł
Nagrody: Zależne od frekwencji
Limit miejsc: brak
Adres: wszystkie bitwy mają być rozgrywane w sklepie Vanaheim w Krakowie ul. Lubicz 34/6
Liga będzie zgłoszona do ligi ogólnopolskiej
Zasady:
*Zasady turnieju zgodne z 8 edycją.
*Rozpiski jawne, zakaz bohaterów imiennych.
*Dodatkowo obowiązują aktualne oficjalne erraty / FAQ i polskie uściślenia sędziowskie.
*Podczas całej ligi można grać tylko jedną armią
*zgłoszenie wysyłamy na PM (na BP) albo na maila undead84@op.pl (zgłoszenie ma zawierać: Imię Nazwisko, ksywka na BP , armię którą gramy, nr ID oraz nr telefonu)
Dopuszczone listy armii:
- wszystkie aktualne AB
- Chaos Dwarfs wg Indy Chos Dwarfs
- nowe jednostki dla VC z White Dwarf'a
Ograniczenia Magia:
Podczas jednej fazy magii można użyć maksymalnie 12 kostek magii (Power Dice).Bohaterom przysługuje "look out, sir" od następujących czarów: Dwellers Below, Final Transmutation, Dreaded 13th, Infernal Gateway (11-12 efekt).
Bonusy małych punktów:
100pkt za generała,
100pkt za BSB,
25pkt za inne sztandary,
50pkt za zabicie lorda/bohatera przez czempiona w pojedynku,
50% wartości uciekającego bądź "sćwiartkowanego" oddziału.
OGÓLNE ZASADY LIGI:
Wszystkie bitwy rozgrywamy w sklepie Vanaheim. Na miejscu dla każdej osoby będzie przygotowana karta gracza którą po każdej bitwie w prosty sposób uzupełniamy. Przy każdym wyniku będzie przybijana pieczątka przez pracownika sklepu i będzie to potwierdzenie że bitwa przebiegła zgodnie z zasadami i że się odbyła.
1) FAZA GRUPOWA
Ze wszystkich zgłoszonych graczy losujemy grupy czteroosobowe. W zależności od ilości graczy tyle będzie grup.
Np.: Witek ,Karol ,Wiola ,Marian ,Stefan ,Oksana ,Marcin i Helga to są gracze zgłoszeni do wzięcia udziału w lidze. Poprzez losowanie utworzyliśmy z nich następujące dwie grupy:
Grupa A:
1)Witek
2)Wiola
3)Stefan
4)Marcin
Grupa B:
1)Karol
2)Marian
3)Oksana
4)Helga
Następnie przydzielamy paringi na rozegranie meczy dla całej grupy wraz z czasem dostępnym na rozegranie swojego paringu.
NP:
Grupa A:
Witek vs Wiola – od 1.01.2020 do14.01.2020
Stefan vs Marcin – od 1.01.2020 do 14.01.2020
Witek vs Stefan – od 15.01.2020 do 28.01.2020
Wiola vs Marcin – od 15.01.2020 do 28.01.2020
Witek vs Marcin – ……………………………….
Wiola vs Stefan -………………………..
Wiola vs Witek - …………………………..
Marcin vs Stefan - …………………………
Stefan vs Witek - …………………………….
Marcin vs Wiola - ………………………….
Marcin vs Witek - ………………………….
Stefan vs Wiola - ………………………….
Jak widać na załączonym obrazku każdy gra dwumecz z każdym graczem. Daty podane przy każdym paringu są tylko propozycją oraz czasem na zgłoszenie wyników danej bitwy( czyli np. w pierwszym meczu Witek i Wiola muszą mi przesłać wyniki do 14.01.2020 r). Można oczywiście umówić się z graczem z którym będzie się grało powiedzmy za 1,5 miesiąca że swój mecz rozegracie w najbliższą sobotę.
Punkty przyznawane za dany mecz to:
Zwycięstwo – 2 pkt
Remis – 1 pkt
Porażka – 0
(przy końcowym wyniku bitwy liczą się duże pkt. Czyli np. Witek i Wiola zakończyli bitwę, ale witek zabił wioli o 5 małych pkt. więcej co nie oznacza że Witek wygrywa z Wiolą tylko jest remis i każdy z nich ma po 1 pkt.)
Format:
Format ustala zawsze pierwszy gracz.
Czyli np. w meczu Witek vs Wiola to Witek ustala że gramy np.na 2800 no limit i taki format musi zaakceptować Wiola. Format nie może być niższy niż 1000 i wyższy niż 2999 pkt.
Ale Wiola nie czuje się pokrzywdzona bo za 2 miesiące gra drugi mecz z Witkiem i to ona będzie ustalała zasady gry.
"...obie strony muszą zaakceptować wybrany przez Chalengera scenariusz , w przypadku braku porozumienia w czasie 1 tygodnia scenariusz wybiera losowo obsługa sklepu..."
2) FAZA FINAŁOWA (pucharowa)
Po rozegraniu wszystkich meczy w grupie do fazy finałowej przechodzą dwie pierwsze osoby z każdej grupy.
Bitwy w fazie finałowej przydzielamy tak jak to ma miejsce w piłce nożnej czyli pierwsza osoba z grupy A gra z drugą osoba grypy B i analogicznie druga osoba z grupy A gra z pierwsza z grupy B, pierwsza osoba z grupy C gra z drugą osobą grupy D itd.
W przypadku nieparzystej liczby grup będziemy grali baraże. W przypadku baraży gramy jedną bitwę a format ustala organizator.
Będzie podany czas na rozegranie meczów. W fazie finałowej oczywiście też gramy dwumecz za wyjątkiem finału.
W grze o puchar gracze rozgrywają jedną bitwę.Forma ustalimy w późniejszym czasie.
Puchar otrzymuje zwycięzca ligi a nagrody są rozdzielone na 3 pierwszych graczy.
LISTA ZGŁOSZONYCH:
1) Marcin "Undead" Jabłoński - TK/EMP
2) Bartosz "Dibo" Drajewicz - Bestie
3) Łukasz "Sevi" Seweryn - HE/WE/OK
4) Marcin "Raptor" Czaja - DE
5) Tomasz "Gremlin" Kanclerski WE
6) Piotr "Piotr B" Bystroń - DE
7) Damian Kłak Xier- DoCH
Darek "DARKwolfDOG" Gałek - Skaven
9) Paweł "Górken" Góra - WoCH
10) Andrzej Bąk - HE
11) Michał "Fluffy" Węgrzyński - DF/O&G
12) Michał Ritter - Bretonnia
GRUPY:
A: KUBA.L, SEVI, GIER ,SYRAF
B: GREMLIN, PIOTR.B, DIBO, KARPIU
C: A.BĄK, GÓRKEN, RITTER, SUCHY
D: FLUFFY, UNDEAD, DAREK GAŁEK, VAMPIR
Ostatnio zmieniony 21 lis 2011, o 00:19 przez Undead, łącznie zmieniany 13 razy.
1 listopad to Wszystkich Świętych, daj kolejny dzień
Ja zagram WE lub Ogrami, jeszcze zdecyduję
Ja zagram WE lub Ogrami, jeszcze zdecyduję
Wisła Kraków.
PiotrB pisze:proszę mnie zapisać - czym zagram jeszcze się zastanowię. Wstępnie możesz zapisać DE. Mam nadzieję ,że ta inicjatywa się powiedzie bo chętnie sobie wygram
Proszę o PM z pełnym zgłoszeniem.Potrzebuję wszystko co napisałem w regulaminie a nr tel. potrzebne mi9 jak by jakiś wasz przeciwnik albo wy sami nie mogli z kimś nawiązać kontaktu aby sie ustawić na granieGórken pisze:super pomysł! wpiszcie mnie - Chaos;)
Undead z jaką częstotliwością odbywały by się turnieje, by nie wypaść z rozgrywek. Zastanawiam się czy przy przyjeżdżaniu do Kraka raz na 2/3 tyg. jest się sens zgłaszać.
Kalesoner pisze:Orki i gobliny są częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wiecznie czyni dobro.
Tak jak wyżejUndead pisze:PiotrB pisze:proszę mnie zapisać - czym zagram jeszcze się zastanowię. Wstępnie możesz zapisać DE. Mam nadzieję ,że ta inicjatywa się powiedzie bo chętnie sobie wygramProszę o PM z pełnym zgłoszeniem.Potrzebuję wszystko co napisałem w regulaminie a nr tel. potrzebne mi9 jak by jakiś wasz przeciwnik albo wy sami nie mogli z kimś nawiązać kontaktu aby sie ustawić na granieGórken pisze:super pomysł! wpiszcie mnie - Chaos;)
Ja decyduję się na grę WE
Coraz bardziej podoba mi się gra tą armią, a chyba potrzebuję chwili odpoczynku od rzekomo 'przegiętych' HE
Górken, Lucius, wysłaliście pełne zgłoszenia?
Coraz bardziej podoba mi się gra tą armią, a chyba potrzebuję chwili odpoczynku od rzekomo 'przegiętych' HE
Wisła Kraków.
Sevi masz czas na zdecydowanie ostatecznie czym grasz.Narazie zostawie tak jak jest jak sie namyślisz to ostatecznie mi dasz znać.Sevi pisze:Ja decyduję się na grę WE
Górken i Lucius jak mam was wpisac na liste to prosze prześlijcie mi pełne zgłoszenie tak jak Sevi napisał
Hop w górę!
Zapisujcie się, zachęcamy!!
Zapisujcie się, zachęcamy!!
Wisła Kraków.
Sry, że zniszczę Ci marzenia, ale własnie postanowiłem się zapisaćPiotrB pisze:proszę mnie zapisać - czym zagram jeszcze się zastanowię. Wstępnie możesz zapisać DE. Mam nadzieję ,że ta inicjatywa się powiedzie bo chętnie sobie wygram
Ofc HE
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
PiotrB pisze:Wstępnie możesz zapisać DE.
Czyżby zapowiedź finału HE-DE?Andrzej pisze:Ofc HE
Wisła Kraków.
Prosze ci o pełne zgłoszenieAndrzej pisze:Sry, że zniszczę Ci marzenia, ale własnie postanowiłem się zapisaćPiotrB pisze:proszę mnie zapisać - czym zagram jeszcze się zastanowię. Wstępnie możesz zapisać DE. Mam nadzieję ,że ta inicjatywa się powiedzie bo chętnie sobie wygram
Ofc HE
zgłaszasz to teraz czy na końcu do ligi?
xYz
JA ! HE !Undead pisze:Prosze ci o pełne zgłoszenieAndrzej pisze:Sry, że zniszczę Ci marzenia, ale własnie postanowiłem się zapisaćPiotrB pisze:proszę mnie zapisać - czym zagram jeszcze się zastanowię. Wstępnie możesz zapisać DE. Mam nadzieję ,że ta inicjatywa się powiedzie bo chętnie sobie wygram
Ofc HE
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.