Piłka nożna

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Siweusz
Kretozord

Re: Piłka nożna

Post autor: Siweusz »

smiejagreg pisze:A nasza scena kibicowska dała znów znać o sobie w Holandii. Nie śledziłem tego dokładnie, ale ponoć tam pokazali ... fason :?: :?
:mrgreen: Dobre, naprawdę.
Grzesiek, prześledź sprawę, ponieważ Twoja wypowiedź to doskonały przykład, że widzisz tylko to, co chcesz widzieć. :wink:

http://www.sport.pl/pilka/1,65042,10382 ... owala.html
GrimgorIronhide pisze:
Ziemko pisze:Cholera jak od lapowek sie lysieje to gdzie moje miliony :(
Tą logiką Kudłaty jest wzorem uczciwości i nieprzekupności :mrgreen:

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Dzięki, Siweusz , za linka. Informacje o kibicach Wisły usłyszałem w którymś radiu, więc możliwe, że w Holandii było wręcz wzorowo - może i tak... Ale nie dziwcie się, że takie akcje policji są prowadzone - cały czas wracam do np. Czech i Litwy ( jakoś na te tematy nikt z dumnych ze sceny kibicowskiej się nie chciał wypowiadać...). To właśnie takie incydenty (?) powodują, że policje wszystkich krajów obawiają się naszych kibiców i póki się coś nie zmieni - non stop tak będzie i non stop będą "niesłusznie" zatrzymywać naszych...

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Post autor: ksch »

Siweusz lajt - jak się mam gniewać, jak ktoś prawdę pisze :?: :wink: Ale akurat utrzymanie w zeszłym roku zdobyliśmy po meczu...czekaj, czekaj z kim...hm a już mam http://www.sport.pl/pilka/2,65055,,Crac ... ,6735.html
Dzięki, Siweusz , za linka. Informacje o kibicach Wisły usłyszałem w którymś radiu, więc możliwe, że w Holandii było wręcz wzorowo - może i tak... Ale nie dziwcie się, że takie akcje policji są prowadzone - cały czas wracam do np. Czech i Litwy ( jakoś na te tematy nikt z dumnych ze sceny kibicowskiej się nie chciał wypowiadać...). To właśnie takie incydenty (?) powodują, że policje wszystkich krajów obawiają się naszych kibiców i póki się coś nie zmieni - non stop tak będzie i non stop będą "niesłusznie" zatrzymywać naszych...
Ja chętnie poczytam co masz na myśli. Słabo już scenę kibicowską ogarniam, ale myślę że wciąż w dużej mierze mi pasuje, więc mogę się odnieść. Nie ślędzę offtopów na bieżąco, więc Twoich zarzutów po prostu nie znam.
--
Krzysztof "ksch" Schechtel
ksch@gazeta.pl
gg 7052764
http://www.veto2ed.pl

Awatar użytkownika
warkseer
Wodzirej

Post autor: warkseer »

A Lewandowski trzy brameczki i asysta.
Obrazek

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

No może w końcu łapnie jakąś serię paru meczów z bramkami. Bo dotąd jakiś niewyraźny był...
Może też z silniejszymi drużynami się obudzi [-o<

Awatar użytkownika
Pieta
Chuck Norris

Post autor: Pieta »

Kontuzje łapią Melikson, Małecki i nagle okazuje się, że w Wiśle grają nie tylko sami obcokrajowcy co same staruchy - 35-letnie holenderskie czarnuchy, z gorszym doświadczeniem niż 20-letni murzyni z FC Twente, mający już za sobą ligę mistrzów.
Nie powinienem, ale dziś kibicowałem Legii, zresztą było pewne że wygrają w ekstraklasowym szlagierze. Niemniej duma mnie rozpiera bo kto inny idzie na mistrza. Najpierw zwycięstwo na Legii, później 3:1 z Lechem, dziś 4:0 z Polonią no i czekam na pogrom nad Wisłą, wkrótce na nowym stadionie 8)

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

No 4:0 budzi szacunek. Akurat obrona wydawała mi się w Polonii jedną z lepszych formacji #-o ...

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Karlito »

Najważniejsze że Legia pojechała Wisłę u siebie, jeśli utrzymają tą formę przez te dwa tygodnie na reprezentacje to może wreszcie zaczną grać na równym, dobrym poziomie przez dłuższy czas i skończą się te horrory na Łazienkowskiej #-o
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Czego Legii życzę. Wynik z Wisłą kozacki =D>

Śląsk - szacunek na maksa. Jeśli mistrza nie zdobędzie Lech to będę za Śląskiem. Lenczyk jest IMHO najlepszym, obok Smudy, polskim trenerem pracującym w polskiej lidze (to ostatnie, aby nie wrzucać do tego worka jeszcze lepszego Kasperczaka). Jeszcze pytanko - ile osób na meczu we Wrocławiu? Wyglądało, że full, ale nie wiem ile to jest u Was :mrgreen:

U nas na fantastycznie żenującym meczu z Lechem, 10 tysięcy ludzi doprowadzonych zostało do ocipienia :lol2:
--
ksch@gazeta.pl
gg 7052764

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Współczuję Cracovii, bo klub z takimi tradycjami ślizgający się co sezon, żeby nie spaść - to przykre i wręcz nie uchodzi. I mimo że zawsze kadrowo nie było najgorzej, to jakoś nie wychodziło... Może właśnie trza by Kasperczaka albo Lenczyka #-o ...

Awatar użytkownika
Pieta
Chuck Norris

eh ta Korona. Mogłaby se odpuścić.
ksch pisze:Jeszcze pytanko - ile osób na meczu we Wrocławiu? Wyglądało, że full, ale nie wiem ile to jest u Was :mrgreen:
Full to 8500. Na Lecha dwa dni albo i więcej przed meczem nie było biletów do dostania, na Polonię były jeszcze spore kolejki do kas przed rozpoczęciem meczu, ale komplet też ponoć był, choć minus te 500 miejsc na pustej trybunie gości. Nie wiem czemu nie przyjechali. Na Lechię przychodzi po 17 tysięcy, więc analogicznie na nowy stadion we Wrocławiu powinno przychodzić trochę więcej, w co wierzę, choć dostanie się dziś na jakikolwiek stadion w Polsce nie jest takie łatwe i przyjemne.

Co do Cracovii, to bardzo lubię oglądać mecze na ich stadionie. Zawsze się starają i grają ładnie w ataku. A że im nie wychodzi? Kibiców mają słabych. Jak można od początku meczu gwizdać na swoich i to w pojedynku z Lechem? Nie kumam.

Awatar użytkownika
MatthewKorona
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: MatthewKorona »

eh ten Śląsk. Mógłby se odpuścić. :)

Dobrze wiedzą wszyscy, że Korona to nie zespół na wysoką pozycję w lidze. Budżet, kadra - to maksymalnie średniak ligowy. Korona była kandydatem do spadku w przedsezonowych zapowiedziach. Zwłaszcza z taką rundą wiosenną poprzedniego sezonu. Dlatego my sami dziwimy się, że piłkarze grają świetnie, walczą na 100%, wkładają serce w gre i to właśnie jest piękne. Fartownie można wygrać jedno-dwa spotkania, ale jeśli drużynie idzie tak jak teraz, to nie jest to dziełem przypadku :)
A komentarze, że Korona wygrywa wolą walki, są śmieszne. Bo by jasno wynikało, że reszta drużyn gra bez woli walki, skoro tylko ona jest potrzebna do zwycięstwa. Albo - "Korona nas niczym nie zaskoczyła". Taaa, każdy wie jak ta Korona gra i że niczym nie zaskoczy, ale wygrać z nią jakoś nie może :)
W Kielcach się po prostu cieszymy tym, co fundują nam nasi piłkarze i wierzymy, że ciągnąć będą dalej na maksa ile dadzą radę. :)
A o wyższe cele powalczymy, jak będzie właściciel klubu bo z miasta Nasza Koronka daleko nie zajdzie...
pzdr
Impossible is nothing.

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Poczekaj aż trafią na Legię :mrgreen:

Awatar użytkownika
Pieta
Chuck Norris

Tak, wielu "znawców" twierdzi, że cały czas nie da się wygrywać samą wolą walki i że passa Korony wkrótce się skończy. Grają prostą piłkę, od pierwszej minuty pressing na maxa i kontry. 10 z 13 bramek strzelonych w pierwszej połowie, a później to już zależy ile sił przeciwnikowi zostanie. Na razie nikomu nie starczyło. Ja widzę takie małe ale. Jak się nie odpuszcza ani kawałka meczu, grając na pełnych obrotach, to się wtedy najlepiej podnosi swoje umiejętności. Jak Korona zgubi morale, to się może okazać, że jest już klasę lepszym zespołem i poradzi sobie też w innych okolicznościach niż do tej pory. Nie krytykuję Korony, nawet za to że są liderem żółtych kartek. Z taką grą radziliby sobie lepiej niż Wisła czy Legia w LE, pod warunkiem że byłoby to samo sędziowanie bo odpowiednio za faul na żółtą w Ekstraklasie otrzymuje się czerwoną w Lidze Europejskiej.
Następny mecz na Lechu, powinni jeszcze pocisnąć, chociaż na remis :D
Schody jak się mają zacząć to pewnie w okienku zimowym.
Śląskowi ciągle, też się raczej nie daje szans na mistrza.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Trzeba się cieszyć, że są takie zespoły jak Korona, bo do niedawna to tylko 3 - 4 drużyny były a reszta szkoda gadać. Korona gra piłkę, którą się dobrze ogląda. Co do kandydata na mistrza, to nie ma się co na razie w ogóle wypowiadać imho. Jest za wcześnie. Myślę, ze dopiero na początku rundy wiosennej będzie może coś widać. Teraz wystarczy spojrzeć na górę tabeli - ścisk taki, że gdyby nie pani Ela, to nie byłoby gdzie palca wetknąć :wink: ...

Awatar użytkownika
MatthewKorona
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: MatthewKorona »

Korona zawsze grała tragicznie wiosną, dlatego cieszymy się z tych punktów które teraz zdobywamy na jesieni, by zimować spokojnie.

Nie zapominajmy, że Nasz cel to utrzymanie :) Mam nadzieję, że będzie taki strategiczny sponsor, jak za czasów Kolportera, wtedy będzie można walczyć o najwyższe cele i grać jak kilka ładnych lat temu - ze wszystkimi będąc faworytem na własnym boisku :) A tymczasem musimy się cieszyć z tego co mamy. A to przewyższa najśmielsze oczekiwania. Korona gra z zębem, kopie ładnie piłką, rozgrywa, umie się ustawić i skontrować.

Na mistrza idą jak dla mnie Legia z Lechem. Moim zdaniem to między nimi rozegra się walka o majstra. Śląska widzę na 3 miejscu choć nasza liga już nie raz pokazała jak wiele się może zmienić w bardzo krótkim czasie :)
Impossible is nothing.

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Pieta pisze: Kibiców mają słabych. Jak można od początku meczu gwizdać na swoich i to w pojedynku z Lechem? Nie kumam.
Nie chcę się denerwować, więc tylko szybko wytłumaczę. Kibice Cracovii mają obecnie na pieńku z Tabiszem. W ramach tej sytuacji było 20 minut bez dopingu. Gwizdy nie były dedykowane zawodnikom (dopiero na końcu meczu), tylko tym, którzy łamali protest. Od 20 minuty doping ruszył i trwał do samego końca, mimo ogromnie żenującego poziomu naszych kopaczy. A to że na koniec dostali gwizdy - zasłużyli. Radomski wziął jeszcze kilka ofiar i podszedł do kibiców i jedni go za to docenili, inni wygwizdali. Chociaż akurat on grał dobrze. Jako jedyny.

Korona jest odwrotnością mojego zespołu w tym sezonie. 19pkt przy takim budżecie i takich problemach kadrowych przed sezonem :?: =D>

Śmiejagreg - no na pewno dobry trener by się przydał. Ale kurde Szatałow też zły nie był. Coś jest nie tak z ich łbami po prostu.
--
ksch@gazeta.pl
gg 7052764

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Post autor: Jedy Knight »

Korea 2 - Błaszczykowski - 2
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Kurde znowu im się przysnęło w środku meczu :roll:

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Obejrzałem sobie skrót meczu. Mieliśmy sporo szczęścia - koszmarne błędy w kryciu przy stałych fragmentach gry + niepewna gra Fabiańskiego (wyjść do zawodnika 1 na 1 powinien się uczyć od Szczęsnego - całą bramkę odsłonił przy wyjściu, poza tym kiepsko na przedpolu) i straciliśmy 2 gole. W sumie imho wynik lepszy niż gra - trzeba pamiętać, z kim graliśmy... Dlaczego Klopp nie chce znaleźć Błaszczykowskiemu pozycji do gry w klubie - nie wiem. Ale może to i dobrze. Widać, że Kuba trzyma formę, a mniej grając w klubie nie naraża się na kontuzje :D .

ODPOWIEDZ