Początki...
Re: Początki...
Chrzań przekokszone figurki z warmachiny. Black Scorpion to jest to! Możesz kupić np. na http://gildianajemnikow.pl/index.php?k60,b-pirates-b. Sam mam tych panów i jestem bardzo zadowolony
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Czasem nieprzewidywalniehaff pisze:Jak wygląda gra Bandą orków?
Tak.haff pisze:Czy mogę jako modele do bandy użyć SAVAGE ORCS?
Witam!
Mam parę pytań odnośnie plague bussa:
1. Jak się rozlosowuje trafienia w niego w melee i w strzelaniu.
2. a) Co się dzieje w przypadku zabicia konia/dwóch koni (domyślam się, że spd zmniejsza się o połowę/unieruchamia się busik)
b) Co się dzieje w przypadku zniszczenia wheel (T6 W1)
Domyślam się, że po zniszczeniu samego busa (T8 W4) od razu schodzi cały model.
Pytam, bo nie umiem znaleźć tego nigdzie.
Z góry dzięki za odpowiedź na nooberskie pytanie
Mam parę pytań odnośnie plague bussa:
1. Jak się rozlosowuje trafienia w niego w melee i w strzelaniu.
2. a) Co się dzieje w przypadku zabicia konia/dwóch koni (domyślam się, że spd zmniejsza się o połowę/unieruchamia się busik)
b) Co się dzieje w przypadku zniszczenia wheel (T6 W1)
Domyślam się, że po zniszczeniu samego busa (T8 W4) od razu schodzi cały model.
Pytam, bo nie umiem znaleźć tego nigdzie.
Z góry dzięki za odpowiedź na nooberskie pytanie
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
Witam ponownie.
Pytanko mam odnośnie healing herbsów. Jak nimi gracie? Jako jednorazowego użytku czy nieskończenie wiele? W książce nie ma nic na temat one use only lub one per battle czy coś takiego, natomiast gracze uważają ten przedmiot za zbyt mocny czyniący bohatera niemal nieśmiertelnym na ostrzał wroga (chociaż dobrze skombowane strzelanie i fart w kościach i tak mogą zdjąć takiego gościa).
Pytanko mam odnośnie healing herbsów. Jak nimi gracie? Jako jednorazowego użytku czy nieskończenie wiele? W książce nie ma nic na temat one use only lub one per battle czy coś takiego, natomiast gracze uważają ten przedmiot za zbyt mocny czyniący bohatera niemal nieśmiertelnym na ostrzał wroga (chociaż dobrze skombowane strzelanie i fart w kościach i tak mogą zdjąć takiego gościa).
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
-
- Mudżahedin
Witam forum mordheima jak mi sie wydaje "nieżyje" może tutaj uda mi sie otrzymać odpowiedzi na kilka pytań:
1.BlackBlood na Possessed
Sytułacja: Possessed jest na 2 woundach dostaje ataki i ginie czy wypłacam po 2 ataki z black blooda w każdy model BtB?
2.BlackBlood na Possessed
Sytułacja: Possessed ma 1 wound atakuje do inny model zadaje mu 3 rany i wbija 3 woundy ile razy w tym przypadku rzucam atakow z blackblooda w modele BtB
3.BlackBlood i Spines czy modele zabite przez te ataki daja modelowi z tymi mutacjami dodatkowy exp?
4.Tentacle vs Frenzy tentacle zabiera 1 bazowy atak ze statyki modelu czy juz po podwojeniu ataków?
5.Czy ktos kto wymyślił czar Pestilence ma garbate dzieci i zawsze sika pod wiatr?
1.BlackBlood na Possessed
Sytułacja: Possessed jest na 2 woundach dostaje ataki i ginie czy wypłacam po 2 ataki z black blooda w każdy model BtB?
2.BlackBlood na Possessed
Sytułacja: Possessed ma 1 wound atakuje do inny model zadaje mu 3 rany i wbija 3 woundy ile razy w tym przypadku rzucam atakow z blackblooda w modele BtB
3.BlackBlood i Spines czy modele zabite przez te ataki daja modelowi z tymi mutacjami dodatkowy exp?
4.Tentacle vs Frenzy tentacle zabiera 1 bazowy atak ze statyki modelu czy juz po podwojeniu ataków?
5.Czy ktos kto wymyślił czar Pestilence ma garbate dzieci i zawsze sika pod wiatr?
Chciał bym zacząć grać w Mordheima i się zastanawiam nad Bandą Zwierzoludzi.. co myślicie o tej bandzie ?
Chcielibyśmy tak właściciwie Dołączam do pytania, do czego nadają się Orkowie?
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35884
- Brushlicker
- Falubaz
hej,
Jestem w trakcie niespiesznego zbierania imperium do WFB, ale moze to potrwac, tak wiec pomyslalem o skomponowaniu na boku bandy do mordki/warheim, wybor padl na witch hunterow.... Jako (przyszly) gracz imperium na pewno w lapy wpadna mi flagellanci , militia i jacys warrior priesci.
Jak rozumiem po sciagnieciu kilku pdfow i zamowieniu tej klasycznej paczki WH z barda powinienem miec komplet, zgadza sie?
Rodza sie pytania o stol, ktory zdaje sie byc newralgiczna kwestia tego systemu, szczegolnie ze mieszkam w Gdyni i mam malo kontaktow bitewniakowych. Tak wiec musze wymyslec cos uniwersalnego do wh40k (gram juz dlugo), mordki i WFB
Wymyslilem 3-segmentowy stol, o segmentach 24x48', da to optymalne mozliwosci.
Z makietami do czterdziechy mam juz doswiadczenie
Dla ilu osob jest to gra? Da sie grac 1x1, czy tez moze potrzebna jest "ekypa"? A jesli tak, to ile ludkow takowa zrzesza?
Jak szczegolowe powinny byc makiety do mordheim? Czy wnetrze musi byc zagospodarowane, lub cos w tym stylu? Jak gesto powinien byc zabudowany stol?
Jestem w trakcie niespiesznego zbierania imperium do WFB, ale moze to potrwac, tak wiec pomyslalem o skomponowaniu na boku bandy do mordki/warheim, wybor padl na witch hunterow.... Jako (przyszly) gracz imperium na pewno w lapy wpadna mi flagellanci , militia i jacys warrior priesci.
Jak rozumiem po sciagnieciu kilku pdfow i zamowieniu tej klasycznej paczki WH z barda powinienem miec komplet, zgadza sie?
Rodza sie pytania o stol, ktory zdaje sie byc newralgiczna kwestia tego systemu, szczegolnie ze mieszkam w Gdyni i mam malo kontaktow bitewniakowych. Tak wiec musze wymyslec cos uniwersalnego do wh40k (gram juz dlugo), mordki i WFB
Wymyslilem 3-segmentowy stol, o segmentach 24x48', da to optymalne mozliwosci.
Z makietami do czterdziechy mam juz doswiadczenie
Dla ilu osob jest to gra? Da sie grac 1x1, czy tez moze potrzebna jest "ekypa"? A jesli tak, to ile ludkow takowa zrzesza?
Jak szczegolowe powinny byc makiety do mordheim? Czy wnetrze musi byc zagospodarowane, lub cos w tym stylu? Jak gesto powinien byc zabudowany stol?
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Da się, jak najbardziej. Ale w przypadku kampanii im więcej graczy tym lepiej.JochnyWalker pisze:Dla ilu osob jest to gra? Da sie grac 1x1, czy tez moze potrzebna jest "ekypa"? A jesli tak, to ile ludkow takowa zrzesza?
To zależy od graczy. Niektórzy grają na makietach przedstawiających jedynie ściany budynków, inni tworzą makiety wraz z wyposażeniem wnętrz.JochnyWalker pisze:Jak szczegolowe powinny byc makiety do mordheim? Czy wnetrze musi byc zagospodarowane, lub cos w tym stylu? Jak gesto powinien byc zabudowany stol?
- Brushlicker
- Falubaz
dziekuje za odp.
Mam jeszcze pytania:
-gdzie podzial sie garnizon Mordheimu? Na cholere, nie kumam, ze niby wszyscy zgineli?(pytam sie, gdyz mam juz sporo statow, handgunnerow itp, wiec moze oprocz WH uda mi sie sklecic Reiksland lub inna bande ludzka, pomalowany na fiolet z zoltym )
-jak przydatny jest ogr w WE i reiklandzie(i innych bandach ludzkich)?
-zasady jakiej frakcji najemnikow pasuja do Ostenmardczykow?
-gdzie znajde kusze reczne (w sensie ze bits...?. Z tego co pamietam, jeden witch hunter ma, ale to mi malo pomaga)
- z przyczyn obiektywnych nie moge w tej chwili pochwalic sie lektura zasad di mordy, moglbym poprosic o szybkie wytlumaczenie jak sie zdobywa zloto, ekspa i jak sie je wykorzystuje?
Z gory dzieki za wykazana cierpliwosc.
Mam jeszcze pytania:
-gdzie podzial sie garnizon Mordheimu? Na cholere, nie kumam, ze niby wszyscy zgineli?(pytam sie, gdyz mam juz sporo statow, handgunnerow itp, wiec moze oprocz WH uda mi sie sklecic Reiksland lub inna bande ludzka, pomalowany na fiolet z zoltym )
-jak przydatny jest ogr w WE i reiklandzie(i innych bandach ludzkich)?
-zasady jakiej frakcji najemnikow pasuja do Ostenmardczykow?
-gdzie znajde kusze reczne (w sensie ze bits...?. Z tego co pamietam, jeden witch hunter ma, ale to mi malo pomaga)
- z przyczyn obiektywnych nie moge w tej chwili pochwalic sie lektura zasad di mordy, moglbym poprosic o szybkie wytlumaczenie jak sie zdobywa zloto, ekspa i jak sie je wykorzystuje?
Z gory dzieki za wykazana cierpliwosc.
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Najszybciej odpowiedzi na swoje pytania znajdziesz TUTAJ.
Witam, chciałbym zacząć przygodę z Mordheimem. Jako świeży gracz WFB strasznie wsiąknął we mnie battlowy klimat
Mam parę pytań początkującego gracza:
1. Od czego zacząć z grą? Widzę, że na stronie GW jest możliwość kupienia modeli natomiast zakup rulebooka bądź podstawowego zestawu jest nie możliwe ;/
2. Jak wygląda kwestia makiet. Osobiście uwielbiam robić tereny natomiast nie mam kopletnie do tego czasu więc postanowałem narazie zakupić parę domków etc. Czy jest jakaś firma która zajmuje się takimi otwartymi budynkami?
3. W battla mam armię na 4k Dwarfów, jak im się wiedzie w Mordheimie?
Z góry dzięki za odp.
Felu
Mam parę pytań początkującego gracza:
1. Od czego zacząć z grą? Widzę, że na stronie GW jest możliwość kupienia modeli natomiast zakup rulebooka bądź podstawowego zestawu jest nie możliwe ;/
2. Jak wygląda kwestia makiet. Osobiście uwielbiam robić tereny natomiast nie mam kopletnie do tego czasu więc postanowałem narazie zakupić parę domków etc. Czy jest jakaś firma która zajmuje się takimi otwartymi budynkami?
3. W battla mam armię na 4k Dwarfów, jak im się wiedzie w Mordheimie?
Z góry dzięki za odp.
Felu