http://ca.games-workshop.com/CommunityN ... _horde.pdf
no i teraz:
1) rampage, dziala podobnie jak ruch spawnow, czy tez szarza z frenzy... moje pytanie brzmi, czy jak rzuce tyle ze wpadam we wroga, ale zastawie helke np psami.. klasyczny myk dla frenzy, to czy musze szarzowac? w zsadzach jest napisane 'if possobile ', wiec wynika z tego ze szarzy nie ma, ale moje pytanie brzmi czy wykonywany jest jakikolwiek ruch.. tj czy bede mogl strzelic z big momy... czy tez nie, IMO jesli zastawie helke czyms tak zeby to cos stalo w btb to nie ma ruchu i moge strzlic, a jesli ustawie cos na drodze szarzy ale np 4 cale od heleny to ruch jest (co moge uzyc do przeluzenia zasiegu pluniecia w to cos co cchialo odginac
![Twisted Evil :twisted:](./images/smilies/icon_twisted.gif)
![Twisted Evil :twisted:](./images/smilies/icon_twisted.gif)
2) moze warto by wprowadzic zapisa o podstawce pod helke? ja ja zmiescilem na Gwowy wyklejony podstawkami movement tray, czyli cos troszke ponad 80x100 mm, i wydaje mi sie ze jest to wymiar akurat, mi sie zmiescila i helka i wszsytkie dodatki na podstawke z boxa, wiec moze by wart o uscislic wkoncu zapis o podstawce, tak zeby minimalny wymair wynosil 80x100mm
3) jesli mi cos rozpizdzi helke, to ma za nia calosc pkt (faq gw z wd do soc), ale na nowa edycje zaloga dziala jak normalny skirmish, takze po smierci helki zaloga zostaje na stole i dziala jak normalny 3 osobowy skirmish? tak? nie musze zdejmowac figurek razem z helka?
4)na nowa edycje zasieg widzenia war machina mierzony jest od maszyny, w zwiazku z tym ze helka jest LT to widzi wszystko przez gorke, czy musze stawiac zaloganta na gorce zeby moc strzleac? czy starczy ze calosc stoi za gorka a sama helka 'widzi' cel? (to pytaie w zasadzie tylko dla upewnienia
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
5) czy helka ma minimalny zasieg? w booku jest tylko treat as a catapult, max 60", czy to oznacza ze strzela sie jak z kapy ale zasieg to po prostu 60" bez minimalnego, czy dochodzi do tego 12" minimalnego?
(jak mi sie jakies pytania przypomna to bede je tutaj pisal)
pzdr