Skaveńskie Q&A
Moderator: Hoax
Na pewno może, tylko nie zada impactów. A liczy się bodajże za 5 modeli, ale to lepiej sprawdź w booku, w sekcji sztumrów na domki.
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.
może ale oddział z furmaną nie może do domku wejść ani go zająćGnatozuj pisze:Czy furmanka może brać udział w szturmie na domek? I za ile modeli ewentualnie się liczy?
tak i analogicznie po dołożeniu 7 modeli uzyskasz formację hordygrom88 pisze:Skoro rozmiar dzwonu odpowiada 15 clanratom to wystarczy z boku dodac 2 i już będę miał uzyskany bonus za szeregi?
Dzwon ma WS 3, mieczyk tego nie zmieni.
- krystian1wielki
- Niszczyciel Światów
ale za ile modeli podczas szturmu liczy sie furmanka skoro może szturmować domek?
No to jeszcze druga sprawa z tym związana. Skoro furmanka nie może szturmować budynku to czy priest może zostać wybrany do grupy szturmowej?szeszej pisze:Furmanka traktuje teren (w tym budynki) jak chariot, charioty z tego co pamiętam nie mogą szturmować budynków.
60x100 mm.
-
- Pseudoklimaciarz
Mam pytanko odnośnie globków:
czy wrzucając death globa do walki wręcz (zakładając centralne trafienie wroga bez własnych modeli) losujemy wg. zasady life is cheap, czy ranimy tylko to co pod wzornikiem?
czy wrzucając death globa do walki wręcz (zakładając centralne trafienie wroga bez własnych modeli) losujemy wg. zasady life is cheap, czy ranimy tylko to co pod wzornikiem?
- Brushlicker
- Falubaz
Witam
Jestem nowym użytkownikiem forum, bitewniakami bawie się od lat wczesno-szczenięcych... nie było to zbyt dawno , bo mam 17 wiosen.
Gram w wh40k, jednak sentyment po VIed. O&G jakich zbierałem pozostał, postanowiłem wrócić do zabawy w Battla, tym razem jako szczuroczłek.
Tyle w kwestii introdukcji na forum
Moje pytanka;
- Czy klany mają w VIIIed znaczenie jeśli chodzi o zasady, czy panuje popularna ostatnio u GW wolna amerykanka?
- Są modele slavów (oprócz tych paczek po 5 w MO), czy grywa się na proxach clan(b)ratków?
- Kolory szmat mają znaczenie?
- I pytanie od. jakości modeli z IoB'a , bo figurki ze startera do czterdziechy są aż nazbyt uproszczone....
Jestem nowym użytkownikiem forum, bitewniakami bawie się od lat wczesno-szczenięcych... nie było to zbyt dawno , bo mam 17 wiosen.
Gram w wh40k, jednak sentyment po VIed. O&G jakich zbierałem pozostał, postanowiłem wrócić do zabawy w Battla, tym razem jako szczuroczłek.
Tyle w kwestii introdukcji na forum
Moje pytanka;
- Czy klany mają w VIIIed znaczenie jeśli chodzi o zasady, czy panuje popularna ostatnio u GW wolna amerykanka?
- Są modele slavów (oprócz tych paczek po 5 w MO), czy grywa się na proxach clan(b)ratków?
- Kolory szmat mają znaczenie?
- I pytanie od. jakości modeli z IoB'a , bo figurki ze startera do czterdziechy są aż nazbyt uproszczone....
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Rozpę układasz jak chcesz, klany są we fluffie + jest kilka przedmiotów dostępnych tylko dla herosów konkretnych klanów.JochnyWalker pisze:- Czy klany mają w VIIIed znaczenie jeśli chodzi o zasady, czy panuje popularna ostatnio u GW wolna amerykanka?
clanraty bez tarcz i sztandarów lub ich konwersje to standardowy widok na stolach. Starsi stażem gracze często mając do dyspozycji modele clanratów z tej i poprzedniej edycji, jednych wystawiają jako niewolników.JochnyWalker pisze:- Są modele slavów (oprócz tych paczek po 5 w MO), czy grywa się na proxach clan(b)ratków?
nie, malujesz jak chcesz.JochnyWalker pisze:- Kolory szmat mają znaczenie?
te też są prostsze ale niewiele, ich największą wadą jest to że clanraci mają tarcze odlane razem z ciałkiem więc słabo można z nich zrobić niewolników. Ale poza tymi tarczami to są niemal identyczni jak ci z boxa.JochnyWalker pisze:- I pytanie od. jakości modeli z IoB'a , bo figurki ze startera do czterdziechy są aż nazbyt uproszczone....
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Z Abomką jest to o tyle dziwna sprawa, że po nie zdaniu terroru spowodowanego szarżą czegoś co terror powoduje reakcją na tę szarżę musi być flee a Abomka ma zasadę random movement. Zasada random movement sprawia, że reakcją na szarżę Abomki może być tylko hold. Abomka zatem tylko powoduje strach w zwykłych jednostkach i jednostkach z zasadą fear