test area 2800 Ogry podejscie do mastera

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

test area 2800 Ogry podejscie do mastera

Post autor: Murmandamus »

SLaughterMaster 4lv - Gut magic

Gruts Sicle
Amulet of Andurace
Sword of Striking
Ironcurse icon

Butcher 2lv Beast Magic
gw, hellheart

Bruiser BSB
gw, h armour, amulet of preservation

9 Ironguts, mus, snd
standard of discipline

6 Ironguts snd, mus

2x10 gnobblars mus

6 Maneaters, brace of handguns
stnd,mus (scout, Stubborn)
Gleaming Pedant lub banner of ethernal flame

3 Mournfang cav, ironfist, h amrour,mus
3 Mournfangs cav, ironfist, h armour,mus

2x1 Sabertusk

Ironblaster
Ironblaster
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
Król Goblinów
Wodzirej

Post autor: Król Goblinów »

Lubie to.
Scoutujący Maneaterzy są kontrowersyjni, ciekaw jestem jak ci się spłacą. jedyne co to brakuje jakichś sensownych odginaczek, czegoś co omiota śmieci- 3 bulli np, ale w sumie.. moze nie będą potrzebni przy takim naporze.
Osobiście uważam ze na dużych ironach Dragonhide jest niezbędny, inaczej ten klocek czasami się nie przegryza.

ps. zrób jeden topic ze swoimi rozpami, śledzenie ewolucji kmin jest fajne 8)

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

trochę mało BP na B&G - padnie generał i koniec bitwy...
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

W tej rozpie zrezygnowałem z tyranta dlatego mam 2x3 mourny, co za tym idzie standard of discipline jest niezbędny bo slaughtermaster jest w większych ironach a LD9 bedzie potrzebny. Powinny dać sobie radę mimo wszystko. Nie przesadzajmy z małą ilością sztandarów. Mam ich 3 + 1 za bsb + 2 za gena = 6 Break pointów. Można by dać ew mournfangom po sztandarze ale to ryzykowne jest. Gnoblarom to z kolei nie warto bo są na poswięcanie.

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Wariacja rozpiski z zmianami. Obciąłem mournfangi do jednego silnego oddziału ze sztandarem i maneaterów zredukowałem do 4 oraz wstawiłęm tyranta i nieco gnobbów. Także jeden mniejszy oddział ironów zmieniłem na ogry zwykłe dla oszczędności by się wszystko zmieściło. Z butcherem i Bsb i tak powinien dać radę. I jeszcze opcja ze zamiast butchera i jednych gnobbów to dać firebelliego co da dzieki oddechowi nieco większego wygaru zwykłym ogrom bo ironi raczej nie potrzebują tego.

Tyrant,h.a
sword of strife
amulet of endurace
enchanted shield
giantbreaker

Slaughtermaster 4lv gut magic
Grut's Sicle
Armour of fortune
sword of striking

Butcher 2lv Beast g.w
Hellheart

Bruiser BSB h.a g.w
Amulet of preservation

8 Ironguts, snd,mus
standard of discipline

6 Ogres stnd,mus,iropnfist

10 gnobblars
10 gnobblars
10 gnobblars

sabertusk
sabertusk

4 mournfang cav mus,stnd
dragonhide banner

4 Maneaters mus,snd,
banner of ethernal flame

Ironblaster
Ironblaster

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kubencjusz »

Ja bym jednak zrezygnował z 2 klocków gnoblarów, by dorzucić jeszcze jednego irona. 8 to tak trochę mało, a 9 to już 2 szeregi :)

Majestic
Falubaz

Post autor: Majestic »

Zwykłe ogry wystawiłbym w dwóch trójkach z dodatkowymi broniami (albo wystawił jedna taką trójkę), dał więcej Ironów (8 to na takie punkty mało trochę). Do tego jeszcze jednego Sabretuska (tanie odginaczki są dobre i tanie, więc czemu nie mieć ich ile wlezie? ;))

Dzięki temu że masz Tyranta, nie potrzebujesz według mnie Standard of Discipline, więc na Ironach może Banner of Swiftness? Wtedy udana szarża w drugiej turze staje się jak najbardziej realna.

Szkoda że nie ma Firebellyego (na jakąś gwardię czy inne dziadostwo polecam robić szarże łączone wraz z maneaterami), ale Beast też ładnie ciśnie (tyrant z 10 atakami z siłą 9? Like it :)).
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu. :mrgreen:

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kubencjusz »

bądźmy szczerzy tylko idiota nie wyzwie takie tyranta na pojedynek oddziałowym ...

Awatar użytkownika
Kanadian
Falubaz

Post autor: Kanadian »

No niby tak, ale ...
1. jak tyrant jest w oddziale z własnym champem lub innym herosem, nie widzę problemu,
2. jeśli nie, to wtedy tyrant pociśnie w 2 turze combatu, też jakoś szczególnie nie widzę problemu (o ile się jest na to przygotowanym podczas decyzji o szarże)

ODPOWIEDZ