Pytania początkujących i niepewnych 2
Moderator: Yudokuno
Re: Pytania początkujących i niepewnych 2
powiem w skrócie - gram HE znacznie dłużej niż DE ale uważam ,że DE to lepsza armia choć niekoniecznie widać to w bezpośredniej konfrontacji. Jest armią mającą znacznie więcej możliwości i grywalnych jednostek.Widać to na masterach - w top 10 jest 2-3 DE i ZERO HE (no chyba ,że zdarzy się cud:))
A ja mam pytanie co do pegazisty - generalnie GW nie ma figurki dreadlorda na pegazie - na pegazie jest tylko morathi - czyli co robicie jakiś ulepek tj. np na pegaza morathi sadzacie jakiegoś dreadlorda czy fikcyjnie przyjmujecie że dany dreadlord jest na pegazie?
- Bananovitch
- Chuck Norris
Um, ma
Niemniej dostanie takiego graniczy z cudem
Jeżeli wystawisz Morathi jako dreadlorda to raczej nikt się nie przywali.
Niemniej dostanie takiego graniczy z cudem
Jeżeli wystawisz Morathi jako dreadlorda to raczej nikt się nie przywali.
http://laiglenid.blogspot.com/-jak Bananek Bretońców malował.
Polecam lorda na koniku z dorobionymi skrzydłami. Można dostać skrzydła od bela-kora, czy czegoś takiego.
Wieszkto pisze:Wiesz gdybyś mnie nie traktował poważnie i nie czuł się winny to byś się tym postem nie tłumaczył tylko byś mnie olał a ty odpisałeś.Szaman pisze:wieszkto - zabawny jestes...
- Andronicus
- Chuck Norris
To przygotuj się na piłowanie bo nogi Morathi są odlane razem z tułowiem pegaza.Fafnir pisze:Dzięki - Ja chyba przerobie pegaza morathi w ten sposób że ją wywalę a w jej miejsce wstawię dreadlorda co najwżej nogi wezmę od jakieś kawalerzysty/rycerza + green stuff i może coś wyjdzie:)
- Powiedzcie mi jeśli po walce "ginie do nogi" przeciwnik to wszystkie moje jednostki robią darmowego reforma? np: jak stoją kolo siebie hydra i 1 szt COK mniej niż cal od siebie to jak zrobić tego reforma? mogą tylko się obrócić o 180 st. ?? czy oddalają się od siebie o ten cal po walce ?
- czarodziej może rzucać augumenty i hexy będąc w walce? (stojąc w pierwszym szyku)
- czarodziej może rzucać augumenty i hexy będąc w walce? (stojąc w pierwszym szyku)
Nawet jak będzie w 20, to też możesznegro pisze:- czarodziej może rzucać augumenty i hexy będąc w walce? (stojąc w pierwszym szyku)
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
Po prostu nie ma zapisku mówiącego o tym, że takowego reforma zrobić nie można. Po walce jednostki przechodzą do stanu zwykłego "położenia", czyli muszą być oddalone od siebie. Nic się nie dzieje, gdy nagle każda zmienia swoje położenie o pół cala.