Pytania początkujących i niepewnych 2

Dark Elves

Moderator: Yudokuno

Zablokowany
Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Re: Pytania początkujących i niepewnych 2

Post autor: PiotrB »

powiem w skrócie - gram HE znacznie dłużej niż DE ale uważam ,że DE to lepsza armia choć niekoniecznie widać to w bezpośredniej konfrontacji. Jest armią mającą znacznie więcej możliwości i grywalnych jednostek.Widać to na masterach - w top 10 jest 2-3 DE i ZERO HE (no chyba ,że zdarzy się cud:))
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

Czy beastmaster scourge daje dodatkowy atak? Jeśli tak to czy działa również jeżeli bohater jest na wierzchowcu?
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

dzięki, czyli oznacza to że w CC można równocześnie używać tarczy (?)
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Eltharion »

Tak :wink:
Mówi się trudno i idzie się dalej ...

Awatar użytkownika
Fafnir
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Fafnir »

A ja mam pytanie co do pegazisty - generalnie GW nie ma figurki dreadlorda na pegazie - na pegazie jest tylko morathi - czyli co robicie jakiś ulepek tj. np na pegaza morathi sadzacie jakiegoś dreadlorda czy fikcyjnie przyjmujecie że dany dreadlord jest na pegazie?

Awatar użytkownika
Bananovitch
Chuck Norris

Post autor: Bananovitch »

Um, ma ;)

Obrazek

Niemniej dostanie takiego graniczy z cudem ;)

Jeżeli wystawisz Morathi jako dreadlorda to raczej nikt się nie przywali.
http://laiglenid.blogspot.com/-jak Bananek Bretońców malował.

Awatar użytkownika
Fafnir
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Fafnir »

Dzięki - Ja chyba przerobie pegaza morathi w ten sposób że ją wywalę a w jej miejsce wstawię dreadlorda co najwżej nogi wezmę od jakieś kawalerzysty/rycerza + green stuff i może coś wyjdzie:)

Awatar użytkownika
Shadar
Kradziej

Post autor: Shadar »

Polecam lorda na koniku z dorobionymi skrzydłami. Można dostać skrzydła od bela-kora, czy czegoś takiego.
Wieszkto pisze:
Szaman pisze:wieszkto - zabawny jestes...
Wiesz gdybyś mnie nie traktował poważnie i nie czuł się winny to byś się tym postem nie tłumaczył tylko byś mnie olał a ty odpisałeś.

Awatar użytkownika
Andronicus
Chuck Norris

Post autor: Andronicus »

Fafnir pisze:Dzięki - Ja chyba przerobie pegaza morathi w ten sposób że ją wywalę a w jej miejsce wstawię dreadlorda co najwżej nogi wezmę od jakieś kawalerzysty/rycerza + green stuff i może coś wyjdzie:)
To przygotuj się na piłowanie bo nogi Morathi są odlane razem z tułowiem pegaza.

#Krasnal#
Mudżahedin

Post autor: #Krasnal# »

Mam pytanie :
Czy kiedy kocioł rzuci +1 atak na knightów to jeździec i wierzchowiec temu podlegają ?

Awatar użytkownika
Pitagoras
Falubaz

Post autor: Pitagoras »

tylko jeździec, masz to opisane troche wyżej w ogólnej zasadzie blessingów.
Obrazek

Awatar użytkownika
negro
Wałkarz

Post autor: negro »

Czy kocioł automatycznie nie zdaje incjatywy z racji bycia warmachine i mozna go wsysnac pitka czy jakims czarem na incjatywe?

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

tak
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
negro
Wałkarz

to zle :P

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Tak samo z dwellersami, spada z automatu.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
negro
Wałkarz

- Powiedzcie mi jeśli po walce "ginie do nogi" przeciwnik to wszystkie moje jednostki robią darmowego reforma? np: jak stoją kolo siebie hydra i 1 szt COK mniej niż cal od siebie to jak zrobić tego reforma? mogą tylko się obrócić o 180 st. ?? czy oddalają się od siebie o ten cal po walce ?

- czarodziej może rzucać augumenty i hexy będąc w walce? (stojąc w pierwszym szyku)

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Oddalasz te jednostki od siebie.

Na drugie pytanie niech odpowie ktoś inny, bo ponoć są jakieś sprzeczności w podręczniku...

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

negro pisze:- czarodziej może rzucać augumenty i hexy będąc w walce? (stojąc w pierwszym szyku)
Nawet jak będzie w 20, to też możesz :)
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
negro
Wałkarz

:) poprzecie to czymś ?? czy to tylko takie gdybanie? ( bo Andrzej tak powiedział a Andrzej wie !!!) - nie bierz tego do siebie :)

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Po prostu nie ma zapisku mówiącego o tym, że takowego reforma zrobić nie można. Po walce jednostki przechodzą do stanu zwykłego "położenia", czyli muszą być oddalone od siebie. Nic się nie dzieje, gdy nagle każda zmienia swoje położenie o pół cala.

Zablokowany