Pytania początkujących i niepewnych 2

Dark Elves

Moderator: Yudokuno

Zablokowany
Andrzej
Pan Spamu

Re: Pytania początkujących i niepewnych 2

Post autor: Andrzej »

To może Ty pokaż mi, co tego zabrania? W walce nie można rzucać jedynie magic missle, hexy i augmenty można normalnie.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
negro
Wałkarz

Post autor: negro »

no ja szukam tego czy mozna czy nie, bo cos mi sie zdaje ze gdzies byla o tym wzmianka ze - mag walczy o swoje zycie to nie rzuca czarów.(myslalem ze masz wiecej doswiadczenia i wiesz bo gdzies to wyczytales a nie ze to tylko twoje przypuszczenia) - ale jak sie tak chcesz rozmawiac, to czemu nie strzelac z dzial plazmowych przeciez nic tego nie zabrabnia.

Awatar użytkownika
Tapio
Mudżahedin

Post autor: Tapio »

negro to inaczej jak jesteś w CC nie możesz rzucać jedynie czarów wymagających Los, co w 8ed ogranicza się do mm.
Triclinium Thoruniensis

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Nie mam booka przy sobie ale o ile dobrze pamietam jest to w opisie MM.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Andrzej pisze:To może Ty pokaż mi, co tego zabrania? W walce nie można rzucać jedynie magic missle, hexy i augmenty można normalnie.
Ale przecież ja nic nie pisałem o Twojej wypowiedzi... Wszystko tyczy się tego reforma po walce 2 jednostek.

Awatar użytkownika
negro
Wałkarz

Loooz Rasti :) do mnie to pisal :) i narazie nic nie znalazlem na ten temat :/

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

Post autor: Yudokuno »

Negro, ogólnie zasada jest taka: jeśli czegoś nie ma w rulebooku, to znaczy, że można to zrobić :D
lohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
...mój bohater :D

Awatar użytkownika
negro
Wałkarz

ale to glooopia jest ta zasada bo tak jak mowilem bede strzelal dzialem fazowym z enterprajsa :] bo nic o tym nie pisze RB :) czyli moge

P.S. tak wiem nie mam racji bo jestem nowy "bije piane" niepotrzebnie :) ale lubie miec wszystko czarno na białym- juz siedze cicho :P

P.S.S. to z innej beczki punkty na koniec sie liczy za zabite oddzialy, cwiartki stołu i za co jeszcze?

AndreFW
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: AndreFW »

ćwiartki liczyło się w 7, teraz to oddziały i zależnie od turnieju połówki oddziałów (w momencie gdy zbijasz 75% lub 50 % to zależy od orga) oraz sztandary po 25, generał i BSB po 100

Andrzej
Pan Spamu

negro pisze:Loooz Rasti :) do mnie to pisal :) i narazie nic nie znalazlem na ten temat :/
No wlasnie. Szukasz problemu tam, gdzie go nie ma :)
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

Post autor: Yudokuno »

Negro - jeśli chcesz mieć czarno na białym, ton możesz tylko w chińczyka pograć ;) GW nie zawraca sobie głowy uściśleniami/ pierdółkami :D
lohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
...mój bohater :D

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Andrzej pisze:
negro pisze:Loooz Rasti :) do mnie to pisal :) i narazie nic nie znalazlem na ten temat :/
No wlasnie. Szukasz problemu tam, gdzie go nie ma :)
Ah, sorka, zauważyłem to pod moim postem i swoją drogą na pierwszy rzut oka mogło to tak wyglądać. EOT

Awatar użytkownika
Narsik
Wałkarz

Post autor: Narsik »

Zastanawiam się nad wykorzystaniem shade'ów - napiszcie mi proszę jakie Wy dla nich
rezerwujecie zastosowania.. Bo w większości rozpisek widzę a zastanawiam sie do czego
mogą się przydać w bieżącej edycji ..
Mają (opcjonalnie) AS6+ - mogą strzelać ale w sytuacji armii hordowych 5-6 strzałów z siłą 3
niewiele pewnie zmieni - klocki 30-40 osobowe nawet ich nie zauważą, mogą wejść komuś z flanki,
ale wtedy zostaną zmieceni w 1 rundzie walki .. Z drugiej strony są nieźle walczącym i strzelającym
skirmishem - więc mogą pomącić nieco wodę w bajorku i porobić ogólnego zamieszania ..
Od 85 pkt które łatwo oddać - do nieokreślonych zysków .. Nie grałem na nich nigdy i nie mam pojęcia
co i jak ? :mrgreen:
Innymi słowy - co z nimi robić aby uzyskać z ich obecności jakiekolwiek wymierne korzyści ?

Pozdrawiam
Obrazek

Andrzej
Pan Spamu

Proszę Cię, shadzi to jedna z najlepszych jednostek DE! Świetni jako dywersja, osłabianie głównych oddziałow wroga, likwidacja śmieci, machin, LT... Mają tyle zastosowań, że naprawdę ciężko je wymienić :) No i cholernie tani, jak na swoje możliwości.

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Popieram Andrzeja. Oni są po prostu imba :)
Ja ich wystawiam około 20(standard) w formacjach dwóch oddziałów po 10, albo trzech 6 - 7 - 7. Też mało oryginalnie w sumie :mrgreen:
Dostają GW lub dodatkowe bronie ręczne. Z BS5 świetnie wymiatają śmieci. Najlepiej ich skitrać w jakimś budynku, a nie łatwo będzie ich stamtąd wypędzić, chyba, że przeciwnik rzuci na nich coś grubego, a to jak wiadomo i tak się wtedy spłaca zajmując większą ilość punktów. Z boostem lub osłabiaczem na przeciwniku z szarżą od boku potrafią namieszać, dobrze też robią jako support od boku. Generalnie to więcej nimi strzelam i szarże odciągam.

Andrzej
Pan Spamu

Zwłaszcza, jak się ich porówna do SW w HE, którzy niedość, że kosztują 16 pkt, to są 2x mniej efektywni od shadów :?

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Porównujesz Ulthuańskie ścierwa do rasy Druchii? Pora ściąć czyjąś głowę na ołtarzu Khaina. :twisted:

Andrzej
Pan Spamu

Może porównamy WL? :twisted:

Awatar użytkownika
Bananovitch
Chuck Norris

Post autor: Bananovitch »

Nie ma z czym :P
http://laiglenid.blogspot.com/-jak Bananek Bretońców malował.

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

I tak Ulthuan upadnie i na tron powróci Malekith, aby to wskrzesić wyspę.

Dobra, EOT :D

Zablokowany