Green Stuff w płynie / Liquid Green Stuff
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
Green Stuff w płynie / Liquid Green Stuff
GW zapowiedziało premierę GS'u w płynie - pakowane jak farby, w cenie farby i zmywalne z pędzla w wodzie!
wątek dla tych co już używali tego cuda - ja osobiście czekam na to i jak tylko się pobawię dam znać
http://www.games-workshop.com/gws/catal ... od1380020a
wątek dla tych co już używali tego cuda - ja osobiście czekam na to i jak tylko się pobawię dam znać
http://www.games-workshop.com/gws/catal ... od1380020a
Ostatnio zmieniony 19 paź 2011, o 15:39 przez Smh, łącznie zmieniany 1 raz.
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
u mnie w sklepie powinno być w piątek, jak tylko kupię dam znać jak się sprawuje... tylko odkopie jakiś model, który wymaga szpachlowania
- Ulegasz stereotypom.
- Ulegasz stereotypom.
dziś wieczorem będę się bawił, konsystencja mocno gęstego wikoluAsgard pisze:i jak ktoś próbował to cudo ?
- Ulegasz stereotypom.
- Ulegasz stereotypom.
sorki za poślizg, dziś porobiłem niewiele, ale jednak (fotek w tym świetle nie dało się zrobić, jutro postaram się nadrobić)
ogólnie dozuje się GS jak farbę i identycznie nakłada, jak mocno gęstą farbę... kilku SMów dziś pozaklejałem, jutro na ogień idą wojownicy hałasu i krasie... wypełnianie szczelin i połączeń jest bajecznie proste = jak przejechanie pędzla
można szlifować i chyba także małe modelowanie, ale to drugie sprawdzę jutro na WoChu
ogólnie dozuje się GS jak farbę i identycznie nakłada, jak mocno gęstą farbę... kilku SMów dziś pozaklejałem, jutro na ogień idą wojownicy hałasu i krasie... wypełnianie szczelin i połączeń jest bajecznie proste = jak przejechanie pędzla
można szlifować i chyba także małe modelowanie, ale to drugie sprawdzę jutro na WoChu
- Ulegasz stereotypom.
- Ulegasz stereotypom.
hmm używałem chwilę do testów i nie widziałem jakoś zjadania pędzla... zwłaszcza, że po nałożeniu odpowiedniej ilości spłukuję się to z pędzla dokładnie tak jak farba - w wodzie!Duderson pisze:Nie zajeżdża pędzli?
dla mnie rewelacja produkt, myślałem, że będzie szybko schodzić, ale wychodzi na to, że opłacalność pojemniczka jest duża
- Ulegasz stereotypom.
- Ulegasz stereotypom.
pierwsza fota wojownika chaosu... szczelina łączenia zalepiona i nie razi w oczy
pomijam fakt mojego nieumienia rzeźbienia, jednak LGS pozwala fajnie dopasować się do istniejącej struktury plastiku, np tutaj udało się "przedłużyć" futro i na żywo wygląda zdecydowanie fajniej niż wielka szpara
pierwszy kraś... problem miałem ze zlikwidowaniem drobnej szpary łączenia beczki, normalny GS nie bardzo chciał współpracować, tutaj mocno rozwodniony LGS i po sprawie
kolejny kraś i dziury w pancerzu, jak widać jest sporo LGS nałożone - kwestia wyczucia ilości wody
tutaj chciałem poprawić włosy, które przy dopasowywaniu do frontu zdeformowały się i zeszlifowały, rzeźbiarzem nie jestem co widać, ale przynajmniej wiem, że po nałożeniu odpowiedniej liczby warstw można w tym coś uformować (niestety nie sprawdza się maźnięcie jednej dużej kropli, w tym wypadku pozostaje chyba tradycyjny GS)
jak ktoś będzie miał lepsze fotki lub/i większy talent proszony jest o wrzucenie fotek
pomijam fakt mojego nieumienia rzeźbienia, jednak LGS pozwala fajnie dopasować się do istniejącej struktury plastiku, np tutaj udało się "przedłużyć" futro i na żywo wygląda zdecydowanie fajniej niż wielka szpara
pierwszy kraś... problem miałem ze zlikwidowaniem drobnej szpary łączenia beczki, normalny GS nie bardzo chciał współpracować, tutaj mocno rozwodniony LGS i po sprawie
kolejny kraś i dziury w pancerzu, jak widać jest sporo LGS nałożone - kwestia wyczucia ilości wody
tutaj chciałem poprawić włosy, które przy dopasowywaniu do frontu zdeformowały się i zeszlifowały, rzeźbiarzem nie jestem co widać, ale przynajmniej wiem, że po nałożeniu odpowiedniej liczby warstw można w tym coś uformować (niestety nie sprawdza się maźnięcie jednej dużej kropli, w tym wypadku pozostaje chyba tradycyjny GS)
jak ktoś będzie miał lepsze fotki lub/i większy talent proszony jest o wrzucenie fotek
- Ulegasz stereotypom.
- Ulegasz stereotypom.
- Cookie Monster
- Łysy oszukista
Mam liquid green stuff i aż tak zachwycony to nie jestem;p spodziewałem się czegoś lepszego. Dużo lepiej mi się takie szczeliny zalepia milliputem. Choć nie twierdze, ze nie jest przydatny;]
Komentuję to co widzę na zdjęciach. Jeśli chcesz żeby ludzie oceniali Twoje prace to licz się z krytyką.
Więcej wszystkiego:http://lysymaluje.blogspot.com/
Więcej wszystkiego:http://lysymaluje.blogspot.com/
Mam problem ze state trooperami. Mianowicie po przyklejeniu rączek z bronią (halabarda) albo pod jedną pachą (w przybliżeniu) albo pod drugą zostaje szpara. I to niemała czasem ;/ Przy czym łapki z halabardami maluję przed przyklejeniem i nie chciałbym tego zmieniać. Czy LGS po pomalowaniu może być użyty na tej szparze tak, żeby nie było strasznego syfu?
jak nie trzęsą się Tobie ręce i umiesz precyzyjnie operować pędzlem to tak - dasz radęLechu pisze:Mam problem ze state trooperami. Mianowicie po przyklejeniu rączek z bronią (halabarda) albo pod jedną pachą (w przybliżeniu) albo pod drugą zostaje szpara. I to niemała czasem ;/ Przy czym łapki z halabardami maluję przed przyklejeniem i nie chciałbym tego zmieniać. Czy LGS po pomalowaniu może być użyty na tej szparze tak, żeby nie było strasznego syfu?
- Ulegasz stereotypom.
- Ulegasz stereotypom.
Zapewne go wypróbuję.
Podzielicie się poradami jak ściągnąć z modelu nadmiar Liquid GSu? Na YT znalazłem coś o rozmywaniu krawędzi wodą, żeby nie było chropowato, ale efekt uzyskałem tylko taki, że łączenie dalej widać, a chropowato zrobiło się dookoła i tak.
jaki zlosliwiec rotl