W drugiej turze podczas rzucania obniżania T na warriorów nurgla wyskoczyła mi IF. Czarka z małą pomocą puppeta wylądowała w krainie chaosu. Dalej już nie ma co mówić. 19-1 Wyrwałem punkty na śmietniku . Rozpiska jest mojego autorstwa i bardzo fajnie się od niej obrywa. Jak myślicie da radę turniejowo? Choseni są co prawda zajebiści, ale nie przepadam za nimi więc chcę pograć bez nich.L&H:
Sorcerer Lord of Tzeentch @ 425 Pts
Mark of Tzeentch; Level 4 Wizard
Talisman of Preservation [45]
Third Eye of Tzeentch [25]
Conjoined Homunculus [20]
Infernal Puppet [35]
Dragonhelm [10]
Disc of Tzeentch [20]
Exalted Hero of Tzeentch @ 235 Pts
Battle Standard; Mark of Tzeentch
Stream of Corruption [20]
Favour of the Gods [5]
Enchanted Shield [15]
Biting Blade [5]
Dawnstone [25]
Disc of Tzeentch [20]
Core:
22 Chaos Warriors of Nurgle @ 447 Pts
Mark of Nurgle; Full Command; Halberd
Banner of Rage [35]
22 Chaos Warriors of Tzeentch @ 447 Pts
Mark of Tzentch; Full Command; Shield
Razor Standard [45]
2x5 Maruder Horsemen @ 2x81 Pts
Musician; Flail
3x5 Chaos Warhounds @ 3x30 Pts
Special:
10 Chaos Knights of Khorne @ 440 Pts
Mark of Khorne; Muscian
Rare:
Chaos Warshrine of Tzeentch @ 150 Pts
Total army cost: 2396
Toal models in army: 82
WoCh Shadara
WoCh Shadara
Znajomy przekonał mnie do powrotu do Chaosu (cholernie nie chciałem cisnąć WoChem, mimo, że armia wręcz nak*rwia klimatem). Zagrał przeciwko moim piechotnym DElfom tą rozpiską:
Ostatnio zmieniony 29 sty 2012, o 12:23 przez Shadar, łącznie zmieniany 4 razy.
Wieszkto pisze:Wiesz gdybyś mnie nie traktował poważnie i nie czuł się winny to byś się tym postem nie tłumaczył tylko byś mnie olał a ty odpisałeś.Szaman pisze:wieszkto - zabawny jestes...
- swieta_barbara
- habydysz
Fajna rozpa, ale IMO wywal caly ten smietnik, przez ktory tylko tracisz punkty. Za oszczednosci dostaw sobie drugiego teczowego szrajna, rycki z wardem to fajny oddzial. Koniecznie do nich jeszcze champion, idiotyczne beda te niektore challenge BSB. No i wiesz, ze jak dyskowiec siedzi w ryckach, to masz 1 ruchu?
Niestety kocham śmietnik. Nic nie daje takiej satysfakcji jak zablokowanie rycerzom przymusowego ovverana w jakieś gówno. Co do knightów i dyskowca to wiem. Ten bsb często coś wspiera od boku i zabija czampionów dla eye of the gods i nie myślałem o opcji wsadzenie go do najtów, żeby ich bustować.
Wieszkto pisze:Wiesz gdybyś mnie nie traktował poważnie i nie czuł się winny to byś się tym postem nie tłumaczył tylko byś mnie olał a ty odpisałeś.Szaman pisze:wieszkto - zabawny jestes...
Lord Mag bardzo fajnie złożony, ale tego BSB nie rozumiem.
Tak jak napisał Barbara - M1 to crap,nie zdany look out (o magii nie wspominam) i żegnaj, Pamelo.
Warriorom Tzeentcha z HW&S daj Rapturusa - giną, ale stoją do końca.
Jednego shrina nie ogarniam - aby sensownie boostować rycerzy weź 2. kosztem śmietnika.
Tak jak napisał Barbara - M1 to crap,nie zdany look out (o magii nie wspominam) i żegnaj, Pamelo.
Warriorom Tzeentcha z HW&S daj Rapturusa - giną, ale stoją do końca.
Jednego shrina nie ogarniam - aby sensownie boostować rycerzy weź 2. kosztem śmietnika.
Zmieniłem rozpiskę, żeby wykorzystać moich wszystkich najtów jako dwa wspierające się nawzajem oddziały. Jest to o tyle pewniejsze, że przed jednym oddziałem można się rozwinąć w kreskę i go zablokować. Wywaliłem ten warshrine i fasty, bo nie są niezbędne, ale zostało mi 36 wolnych punktów. Kto ma pomysł co z nimi zrobić?
L&H:
Sorcerer Lord of Tzeentch @ 425 Pts
Bloodcurdlig Roar [20]
Infernal Puppet [35]
Dragonhelm [10]
Disc of Tzeentch [20]
Exalted Hero of Tzeentch @ 235 Pts
Battle Standard; Mark of Tzeentch
Stream of Corruption [20]
Favour of the Gods [5]
Enchanted Shield [15]
Biting Blade [5]
Dawnstone [25]
Disc of Tzeentch [20]
Core:
Banner of Rage [35]
Razor Standard [45]
3x5 Chaos Warhounds @ 3x30 Pts
Special:
2x8 Chaos Knights of Khorne @ 2x360 Pts
Mark of Khorne; Muscian
Total army cost: 2364
Toal models in army: 77
A co chciałbyś w tym celu wywalić? Poza tym nie wiem, czy to dobra inwestycja. Psy spełniają swoją rolę: blokują drogę niechcianych overrunów i szarż, a są tak tanie, że w ogóle ich nie szkoda, żaby jak coś to poscreenować. Fast to jednak co najmniej 150 pkt, których czasem szkoda poświęcić.
- Khuman
- Ciśnieniowiec
- Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>
nie wiem jakich fastów używasz ale za 150 pkt. to jest ich 10 albo 5 na pełnym wypasie ( FCG marki itd. )
gram takimi 5x fats, TA, LA, flail ( 90 pkt. ) jak są pkt. na muzyka to daję ale najczęściej tego nie ma albo eko tylko z TA ( 70 pkt. )
są świetne i bardziej mobilniejsze od piesów, mogą zjeść jakąś maszynkę czy męczyć TA LT które mają mało SV ( zamiast 4+ będą miały 5+ ) idealne na bretonię czy HE DP... po prostu je uwielbiam
gram takimi 5x fats, TA, LA, flail ( 90 pkt. ) jak są pkt. na muzyka to daję ale najczęściej tego nie ma albo eko tylko z TA ( 70 pkt. )
są świetne i bardziej mobilniejsze od piesów, mogą zjeść jakąś maszynkę czy męczyć TA LT które mają mało SV ( zamiast 4+ będą miały 5+ ) idealne na bretonię czy HE DP... po prostu je uwielbiam
Dla mnie fast to min 2x5 z flailami (150). Walenie z pięciu TA daje dość mikre efekty (przynajmniej w teorii). Zabije to jeden-dwa modele piechoty, a maszynkom raczej nic nie zrobi. Ale to tylko teoria, bo nigdy toporków nie brałem.
- Khuman
- Ciśnieniowiec
to zacznij
ja jestem zawsze z tego zadowolony, nawet dla prostego przykładu jak już zniwelują u Ciebie magię pociskową to jak wyjdą magami czy innymi herosami to nie ma jak ich ściągnąć, albo niezłe na fanole czy weapon teamy SKV'enów, zawsze to kilka mniej na HE które WoCh bolą z bazy, nawet łucznicy, mogą zająć się orłem czy innym ścierwem
ja jestem zawsze z tego zadowolony, nawet dla prostego przykładu jak już zniwelują u Ciebie magię pociskową to jak wyjdą magami czy innymi herosami to nie ma jak ich ściągnąć, albo niezłe na fanole czy weapon teamy SKV'enów, zawsze to kilka mniej na HE które WoCh bolą z bazy, nawet łucznicy, mogą zająć się orłem czy innym ścierwem
Spoko. Tylko gdzie znaleźć punkty na chociażby gołe fasty z flailami?
- Khuman
- Ciśnieniowiec
z TA a nie flailamiShadar pisze:Spoko. Tylko gdzie znaleźć punkty na chociażby gołe fasty z flailami?
masz 90 za psy + 36 = 126 + 32 ( dwa warrior ) = 158 = 2x 5x fast 130 + 20 TA i na jednych muzyk
A może wyskubać jakoś pięć punktów z bohaterów (np dragonhelm charmed shield) i dodać czampionów, lub sztandary na knightów?
Pociąłem trochę bohaterów i najtów, więc nagle wszystko mi się zmieściło. Oto nowa wersja rozpy:
L&H:
Sorcerer Lord of Tzeentch @ 420 Pts
Infernal Puppet [35]
Charmed Shield [5]
Disc of Tzeentch [20]
Exalted Hero of Tzeentch @ 215 Pts
Battle Standard; Mark of Tzeentch; Shield
Dawnstone [25]
Dragonhelm [10]
Favour of the Gods [5]
Biting Blade [5]
Disc of Tzeentch [20]
Core:
Banner of Rage [35]
Razor Standard [45]
2x5 Maruder Horsemen @ 2x85 Pts
Throwning Axe; Flail
2x5 Chaos Warhounds @ 2x30 Pts
Special:
2x7 Chaos Knights of Khorne @ 2x320 Pts
Mark of Khorne; Muscian
Total army cost: 2399
Toal models in army: 80