Pytania początkujących i niepewnych 2
Moderator: Yudokuno
Re: Pytania początkujących i niepewnych 2
To może Ty pokaż mi, co tego zabrania? W walce nie można rzucać jedynie magic missle, hexy i augmenty można normalnie.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
no ja szukam tego czy mozna czy nie, bo cos mi sie zdaje ze gdzies byla o tym wzmianka ze - mag walczy o swoje zycie to nie rzuca czarów.(myslalem ze masz wiecej doswiadczenia i wiesz bo gdzies to wyczytales a nie ze to tylko twoje przypuszczenia) - ale jak sie tak chcesz rozmawiac, to czemu nie strzelac z dzial plazmowych przeciez nic tego nie zabrabnia.
Nie mam booka przy sobie ale o ile dobrze pamietam jest to w opisie MM.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
Ale przecież ja nic nie pisałem o Twojej wypowiedzi... Wszystko tyczy się tego reforma po walce 2 jednostek.Andrzej pisze:To może Ty pokaż mi, co tego zabrania? W walce nie można rzucać jedynie magic missle, hexy i augmenty można normalnie.
ale to glooopia jest ta zasada bo tak jak mowilem bede strzelal dzialem fazowym z enterprajsa :] bo nic o tym nie pisze RB czyli moge
P.S. tak wiem nie mam racji bo jestem nowy "bije piane" niepotrzebnie ale lubie miec wszystko czarno na białym- juz siedze cicho
P.S.S. to z innej beczki punkty na koniec sie liczy za zabite oddzialy, cwiartki stołu i za co jeszcze?
P.S. tak wiem nie mam racji bo jestem nowy "bije piane" niepotrzebnie ale lubie miec wszystko czarno na białym- juz siedze cicho
P.S.S. to z innej beczki punkty na koniec sie liczy za zabite oddzialy, cwiartki stołu i za co jeszcze?
No wlasnie. Szukasz problemu tam, gdzie go nie manegro pisze:Loooz Rasti do mnie to pisal i narazie nic nie znalazlem na ten temat :/
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
Negro - jeśli chcesz mieć czarno na białym, ton możesz tylko w chińczyka pograć GW nie zawraca sobie głowy uściśleniami/ pierdółkami
...mój bohaterlohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
Ah, sorka, zauważyłem to pod moim postem i swoją drogą na pierwszy rzut oka mogło to tak wyglądać. EOTAndrzej pisze:No wlasnie. Szukasz problemu tam, gdzie go nie manegro pisze:Loooz Rasti do mnie to pisal i narazie nic nie znalazlem na ten temat :/
Zastanawiam się nad wykorzystaniem shade'ów - napiszcie mi proszę jakie Wy dla nich
rezerwujecie zastosowania.. Bo w większości rozpisek widzę a zastanawiam sie do czego
mogą się przydać w bieżącej edycji ..
Mają (opcjonalnie) AS6+ - mogą strzelać ale w sytuacji armii hordowych 5-6 strzałów z siłą 3
niewiele pewnie zmieni - klocki 30-40 osobowe nawet ich nie zauważą, mogą wejść komuś z flanki,
ale wtedy zostaną zmieceni w 1 rundzie walki .. Z drugiej strony są nieźle walczącym i strzelającym
skirmishem - więc mogą pomącić nieco wodę w bajorku i porobić ogólnego zamieszania ..
Od 85 pkt które łatwo oddać - do nieokreślonych zysków .. Nie grałem na nich nigdy i nie mam pojęcia
co i jak ?
Innymi słowy - co z nimi robić aby uzyskać z ich obecności jakiekolwiek wymierne korzyści ?
Pozdrawiam
rezerwujecie zastosowania.. Bo w większości rozpisek widzę a zastanawiam sie do czego
mogą się przydać w bieżącej edycji ..
Mają (opcjonalnie) AS6+ - mogą strzelać ale w sytuacji armii hordowych 5-6 strzałów z siłą 3
niewiele pewnie zmieni - klocki 30-40 osobowe nawet ich nie zauważą, mogą wejść komuś z flanki,
ale wtedy zostaną zmieceni w 1 rundzie walki .. Z drugiej strony są nieźle walczącym i strzelającym
skirmishem - więc mogą pomącić nieco wodę w bajorku i porobić ogólnego zamieszania ..
Od 85 pkt które łatwo oddać - do nieokreślonych zysków .. Nie grałem na nich nigdy i nie mam pojęcia
co i jak ?
Innymi słowy - co z nimi robić aby uzyskać z ich obecności jakiekolwiek wymierne korzyści ?
Pozdrawiam
Proszę Cię, shadzi to jedna z najlepszych jednostek DE! Świetni jako dywersja, osłabianie głównych oddziałow wroga, likwidacja śmieci, machin, LT... Mają tyle zastosowań, że naprawdę ciężko je wymienić No i cholernie tani, jak na swoje możliwości.
Popieram Andrzeja. Oni są po prostu imba
Ja ich wystawiam około 20(standard) w formacjach dwóch oddziałów po 10, albo trzech 6 - 7 - 7. Też mało oryginalnie w sumie
Dostają GW lub dodatkowe bronie ręczne. Z BS5 świetnie wymiatają śmieci. Najlepiej ich skitrać w jakimś budynku, a nie łatwo będzie ich stamtąd wypędzić, chyba, że przeciwnik rzuci na nich coś grubego, a to jak wiadomo i tak się wtedy spłaca zajmując większą ilość punktów. Z boostem lub osłabiaczem na przeciwniku z szarżą od boku potrafią namieszać, dobrze też robią jako support od boku. Generalnie to więcej nimi strzelam i szarże odciągam.
Ja ich wystawiam około 20(standard) w formacjach dwóch oddziałów po 10, albo trzech 6 - 7 - 7. Też mało oryginalnie w sumie
Dostają GW lub dodatkowe bronie ręczne. Z BS5 świetnie wymiatają śmieci. Najlepiej ich skitrać w jakimś budynku, a nie łatwo będzie ich stamtąd wypędzić, chyba, że przeciwnik rzuci na nich coś grubego, a to jak wiadomo i tak się wtedy spłaca zajmując większą ilość punktów. Z boostem lub osłabiaczem na przeciwniku z szarżą od boku potrafią namieszać, dobrze też robią jako support od boku. Generalnie to więcej nimi strzelam i szarże odciągam.
Zwłaszcza, jak się ich porówna do SW w HE, którzy niedość, że kosztują 16 pkt, to są 2x mniej efektywni od shadów
- Bananovitch
- Chuck Norris
Nie ma z czym
http://laiglenid.blogspot.com/-jak Bananek Bretońców malował.